دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۱۰ - ۲۰ شهریور ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۶۰۵۷۶۸
اقتصاد کلان

آيا اقتصاد ايران با يك ابرتورم مواجه خواهد شد؟

ابر تورم در اقتصاد ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

تقریباً همه ابر تورم‌ها ناشی از کسری بودجه دولت و خلق پول است و در حال حاضر نيز اقتصاد ايران  در حال فروغلتیدن به مارپیچ تورم است چرا كه با پايين بودن نرخ سود بانکی ، بخشی بزرگی از سپرده‌های بلندمدت  افراد جامعه از بانک‌ها خارج به سایر بازارها بخصوص بازار ارز،  بازار سکه،  و بازار خودرو سرازير شده است بنابراين بنظر ميرسد تنها راه نجات افزايش سود سپرده‌هاي بانكي است و افزایش سود سپرده‌ها خود به معنای افزایش نقدینگی و خلق پول بیشتر است و با اين امر  تورم صد در صد به ایجاد نقدینگی عظیم جدید برای مقابله با تورم منجر می‌شود و از سوي ديگر نظام بانکي نيز  از بنگاه‌های تولیدی فاصله خواهد گرفت و مطالبات معوق بانک‌ها بیشتر خواهد شد. با نرخ‌های سود بالا نمی‌توان چرخ تولید را گرداند و این به‌معنای کاهش تولید ناخالص داخلی و رکود در صنعت خواهد بود. بانک‌ها برای پوشش افزایش مطالبات معوق راهی نخواهند داشت، جز این‌که به سراغ استقراض از بانک مرکزی بروند و این دوباره به‌معنای افزایش نقدینگی است.

 

از سوي ديگر مگر می‌شود قیمت همه چیز افزایش یابد، اما حقوق کارگران و کارمندان ثابت بماند؟! در صورتی که افزایش حقوق در کار نباشد، برای کالاهای تولیدی به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، خریداری نخواهد بود و این به معنای تعمیق رکود خواهد بود و اگر حقوق كارمندان افزايش يابد اين خود به معناي خلق پول بيشتر و افزايش نقدينگي خواهد بود بنابراين به همين سادگي متوجه مي شويم كه اگر اوضاع به همين صورت پيش رود ابر تورم همه كالاها و خدمات را در خود فرو مي برد!

 

حال سوال اصلي اين است كه دولت محترم تصميم دارد چه نوع سياستي را اتخاذ نمايد چرا كه ايرانيان عزيز تجربه سياستهاي غلط اقتصادي را دهه ٦٠ دارند سياستهايي كه منجر به رشد فزاینده حجم دولت، افزایش فساد اداری، رشد واردات محصولات کشاورزی، افزایش نرخ بیکاری، گسترش بازارهای زیرزمینی، افزایش مشاغل کاذب، رشد نرخ تورم ، كوپني شدن كالاها و در نهايت ابرتورم همراه با قحطي كالاها بود ، اميد است كه دولت محترم در عوض وعده و وعيد جهت بازگشت ارزانی، آزادی های اساسی و‌حقوق شهروندی و یک بازار آزاد واقعی را به کشور برگرداند و اگر قصد حمایت از اقشار ضعیف را دارد آن را از مسیر درستش انجام دهد نه بسته هاي حمايتي!

و هر چه سريعتر قوانين استقلال بانك مركزي و هدفگذاري تورم را تصويب نمايد تا بازار آرام بگيرد و رشد پول مهار شود.

 

شيرين نوری

 

 

asianews.ir
  • 59
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۱۳
غیر قابل انتشار: ۱۷
جدیدترین
قدیمی ترین
یعنی هیچکی یه راه حلی نداره ؟ چه خاکی توو سرمون بریزم از این بدبخت تر نشیم؟
با سلام و احترام و عرض تسلیت بمناسبت ایام سوگواری سالار شهیدان با یک نگاه معمولی صد در صد با نظر این کوچک موافق خواهید بود مردمی که برای آینده و بقا نظام و تمامیت ارضی خود از جان و مال میگذرند در این نوسانات بالا و پایین شدن های ارز و سکه سهمی دارند اگر بگوید اره بی انصافی کردید من هم از کل جامعه ۱% را می پذیرم الباقی کسانی یا سازمانهای هستند که پول مقدار برایشان نیست یعنی افراد عادی نیستند برای اینکه متوجه شوید بانکهای خصوصی یا موسسه های بانکی ، قبل از آغاز به کار دولت روحانی چند موسسه بانکی داشتیم الان چند تا داریم بنظر شما اینها بی خیال شدن و دست از کار برداشتند اگر قبول کنید واقعا من قبول نمی کنم بله اینها نه بفکر نظام هستند نه بفکر مردم فقط عقده قدرت دارند میخواهند مثل یک قداره بند قدرت نمایی کند دودش بچشم مردم رفته و می رود آقایان این را میدانند چون با هم یار غارند دوست قدیمی هستند بی رودرواسی یه جا سوتی دادن ماندن چه کنند اگر قبول داشتی ایول نداشتی باز هم ایول بامید حل مشکل نظام که مشکل مردم هست
مردم ايران البته قشر پايين روزهاي بدي خواهند داشت اونايي كه قبلا داشتند مطمعن باز خواهند داشت ولي نسل جوان كه به اميد ازدواج يا خريد خانه است محال خواهد شد و از اين به بعد خودكشي ها افزايش خواهد يافت مگر اينكه دولت مردان با دنيا سازش كنند تبديل شدن ايران به كره شمالي يعني اينكه مرگ. چون كره شمالي واقعا از اول هيچ امكاناتي نديده اند و مي تواند ادامه بدهند ولي در ايران يك دفعه از دست خواهند داد و البته تحمل كردن اين وضع واقعا سخت است.
سلام.با گرفتن مالیات سنگین از سودهای باد آورده و وصع مالیات خیلی کم برای درآمد حاصل از سرمایه گذاری در بورس.هم تورم مهار میشه هم مشکل نفدینگی برای کارخونه ها حل میشه هم ایجاد اشتغال پایدار میشه .
مشکل از دولت نیست از جایی دیگه است
برای ازبین رفتن تورم و نقدینگی و بیکاری دولت بهتر که خصوصی سازی و انجام بده هرمنطقه رو باید به نسبت استعداد وامکانات شرکت‌هایی تولیدی ایجاد کند و سهام هرشر کت رو به مردم بفروشد اینصورت هم بیکاری کم می شود هم مردم از تولید خودشان استفاده میکنند
از بار هزینه بدون باد کوتاه مدت ونیز تولید و رفع بیکاری می توان بر ابر تورم غلبه کرد وگرنه نشستن و فریبکاری بسته بقولی با گفتن حلوا حلوا دهن شرین نشود وعده ها به بزگ نمیر بهار میاید خربزه با خیار میاد
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش