سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۱ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۱۰۵۵۸۵
اقتصاد کلان

۴۹ میلیون ایرانی یک قدم تا مالکیت سهام عدالت

ارزش سهام عدالت ۴ برابر شد (+جزئیات)

انتقال مالکیت سهام عدالت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

پس از گذشت ۱۲ سال سرانجام طرح سهام عدالت به ایستگاه پایانی خود که همان انتقال مالکیت شرکت‌های مشمول به سهامداران است، نزدیک شد. بدین ترتیب بیش از ۴۹ میلیون ایرانی درقالب سهام عدالت به مجموع سهامداران بازارسرمایه افزوده می‌شوند.

 

روز گذشته وزیر امور اقتصادی و دارایی از برنامه دولت برای آزادسازی سریعتر سهام عدالت و انتقال مالکیت آن به مردم خبر داد.

 

در این زمینه فرهاد دژپسند از آزادسازی سهام عدالت در سال جدید، خبر داد و گفت: تلاش داریم سهام عدالتی را که مردم دارند آزاد کنیم تا اگر دوست دارند آن را بفروشند.

 

به گزارش سازمان خصوصی‌سازی، وی در پاسخ به این پرسش که برای سال نو یا پیش از آن چه خبر خوشحال‌ کننده‌ای برای مردم دارید، اظهار داشت: تلاش داریم تا سهام عدالت را آزاد کنیم تا مردم اگر دوست دارند آن را بفروشند و به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل کنند.اکنون بیش از یک‌سال از ارائه لایحه آزادسازی سهام عدالت توسط دولت به مجلس می‌گذرد و به نظر می‌رسد خبر خوشی که وزیر اقتصاد داده است نشان دهنده نهایی شدن سازوکار آزادسازی این طرح بزرگ در کشور است.

 

طرح سهام عدالت که از سال ۱۳۸۵ آغاز شد حال پس از ۱۲ سال مراحل شناسایی اولیه مشمولان، ثبت نام قطعی و پرداخت سود را گذرانده است و درآستانه مرحله چهارم خود یعنی آزادسازی سهام قرارگرفته است. موضوعی است که سال‌هاست مشمولان منتظر اجرایی شدن آن هستند تا سهام عدالت خود را به ارزش دارایی‌های خود بیفزایند و مدیریت آن را خود به عهده بگیرند.برهمین اساس دولت با هدف اجرایی شدن این مرحله در قالب لایحه آزادسازی سهام عدالت پیشنهادات خود را به نمایندگان مجلس ارائه داد، لایحه‌ای که به گفته محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یک سال است که در کمیسیون ویژه مجلس خاک می‌خورد.

 

وی درگفت‌و‌گو با خانه ملت درباره آخرین وضعیت لایحه سهام عدالت در مجلس و دلیل طولانی شدن فرآیند بررسی آن گفته است: این لایحه هم‌اکنون به کمیسیون ویژه اصل ۴۴ ارجاع داده شده و دلیل طولانی شدن آن ناشی از وجود اختلاف پایه‌ای در مورد نحوه واگذاری سهام عدالت است. پورابراهیمی پیش‌بینی کرد: به نظر می‌رسد تا پایان امسال بتوان کمک کرد تا لایحه آزاد‌سازی سهام عدالت به نتیجه مشخصی دست یابد، اما هم‌اکنون این لایحه در کمیسیون ویژه اصل ۴۴ قانون اساسی رفته و مانده است.

 

مسیرهای دوگانه برای آزادسازی سهام عدالت

حال که بیش از یک‌سال از ارائه لایحه آزادسازی سهام عدالت به مجلس می‌گذرد، دولت امیدوار است دراین مدت نمایندگان درخصوص چگونگی و سازوکار این آزادسازی به نتیجه نهایی رسیده باشند و برهمین اساس، وزیر اقتصاد از تلاش دولت برای آزادسازی هرچه سریعترسهام عدالت خبر داده است.

 

اما راهکار دیگری نیز وجود دارد که در صورت لزوم می‌توان از آن برای نهایی کردن سریعتر لایحه دولت استفاده کرد. دراین باره یک مقام مسئول در سازمان خصوصی سازی به «ایران» می‌گوید: احتمال دارد که موضوع آزادسازی سهام عدالت به شورای عالی هماهنگی اقتصادی سپرده شود تا در کوتاه‌ترین زمان و با تصویب سران سه قوه به قانون تبدیل شود.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

سازوکار درحال طراحی است

از زمانی که دولت لایحه آزادسازی سهام عدالت را به مجلس ارائه کرده است سازمان خصوصی‌سازی و سازمان بورس و اوراق بهادار درحال طراحی سازوکارهای لازم هستند. بنابراین پیش‌بینی می‌شود درصورتی که آزادسازی به قانون تبدیل شود در کوتاه‌ترین زمان بخشی از سهامداران عدالت برگه‌های سهام خود را دریافت کنند.

 

طبق پیشنهاد دولت آزادسازی سهام عدالت در قالب صندوق‌های قابل معامله یا «ای تی اف» انجام خواهد شد و مشمولان برگه‌های سهام یا یونیت خود را به صورت عمومی یا تخصصی (براساس نوع فعالیت شرکت‌های مشمول سهام عدالت) دریافت خواهند کرد.

 

هم‌اکنون حدود ۱۰ میلیون نفر در بورس تهران سهامدار هستند که با افزوده شدن ۴۹ میلیون سهامدار عدالت درمجموع تعداد سهامداران بازار سرمایه به نزدیک ۶۰ میلیون نفر خواهد رسید.

 

ارزش سهام عدالت ۴ برابر شد

طبق آخرین محاسبات صورت گرفته ارزش واقعی سهام عدالتی که هم‌اکنون به سهامداران اختصاص یافته  چهار برابر شده است. بدین ترتیب کسی که سهام یک میلیون تومانی در اختیار دارد ارزش سهامش به نزدیک ۴ میلیون تومان افزایش یافته است. این درحالی است که تحت پوششان کمیته امداد و بهزیستی با اعمال تخفیف ۵۰ درصدی از سوی دولت بدون پرداخت مابه‌التفاوت صاحب سهام کامل یعنی یک میلیون تومان به ازای هر نفر شده‌اند.

 

کسانی که جزو این قشر نیستند درصورتی که مابه‌التفاوت اعلامی در صورتحساب خود را پرداخت نکرده باشند معادل ۵۳۲ هزار تومان سهام دارند که ارزش روز سهام آنها نیز به بیش از دو میلیون و ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.

 

آن‌طور که سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرده است پس از آزادسازی سهام عدالت کسانی که سهام خود را نفروشند و آن را نگهداری کنند همچنان سود سالانه را دریافت خواهند کرد.از سال ۸۵ تاکنون ۴۹ میلیون و ۲۲۶ هزار نفر از افراد جامعه به‌عنوان مشمولان سهام عدالت شناسایی شده و به آنها سهام تعلق گرفته است.در ۱۷ اسفند سال ۹۵ نیز سامانه‌ای برای آگاهی و اطلاع مشمولان سهام عدالت از جزئیات صورتحسابشان راه‌اندازی شد که مشمولان با مراجعه به آن از میزان اقساط پرداخت‌ شده سهام خود و همچنین میزان بدهی‌شان به دولت اطلاع پیدا کنند.

 

بسته به میزان دارایی و ارزش سهام عدالت هر یک از مشمولان، به آنها سود سهام عدالت تعلق گرفت. اولین مرحله از سود سهام عدالت که مربوط به سال مالی ۹۵ بود، در سال ۹۶ توزیع شد و آن دسته از مشمولانی که اقدام به تسویه مانده بدهی سود سهام عدالت خود کرده‌اند و همچنین مشمولان کمیته امداد و بهزیستی که مالک تمام سهام هستند، در سال گذشته ۱۵۰ هزار تومان سود دریافت کردند و مابقی هم بین ۷۰ تا ۸۰ هزار تومان سود گرفتند.بابت سال مالی ۹۶ نیزسود سهام عدالت عموم مردم تا ۱۰۰ هزار تومان و مشمولان کمیته امداد و بهزیستی هم حدود ۲۰۰ هزار تومان پیش‌بینی می‌شود.

 

انتقال مالکیت سهام عدالت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

 

iran-newspaper.com
  • 117
  • 23
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۲۰
غیر قابل انتشار: ۲۵
جدیدترین
قدیمی ترین
اگر یه روزی آزاد شد برای خرید و فروش به هیچ عنوان فروشنده نباشید
پس ما بازنشستگان تامین اجتماعی که سهام عدالت میگیریم اکثر بازنشستگان میگیرند ماکجا باید ثبت‌نام کنیم از کانون سوال کرده میگویند دست ما نیست
سلام آنهایی که مثل ما سهم عدالت نگرفتن چگونه می توانند سهم شون بگیرند
ماکارگرهای بدبخت بدون بیمه هیچی نمیگیریم ولی کارمندا هم حقوق عیدی بسته حمایتی سهام عدالت همه چی میگیرن اینه عدالت حتی سهام عدالت که ماه قبل دادن به همه به من ندادن چه جوری میشه
سهم خودتم گیرم دادن آخرش چی
به ماکه اصن سهام عدالت نمیدن اخه چرا
باز هم به احمدی نژاد حداقل یه کاری کرد هم سهام عدالت هم یارانه این روحانی که نابود کرد
لعنت بر شماها
لعنت بر شماها...
اگرسران نظام راستگو بودن باور میکردم اعلام کردن ارسال نودوپنج سود واریز کردیم به بانک مراجعه کردیم بعدازبررسی تا امسال یک ریال واریز نشده
یک مشت کلاهبردار ریختند تو مملکت انگار دارند صدقه میدهند حق خودمون رو با منت میدند بهمون
لازم نکرده چهار برابر کنید همون سهم خودمون رو بدید بقیش پیشکش
مرا به خیر تو امید نیست ، اما شر مرسان
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش