قیمت نیمی از اقلام خوراکی در خرداد ماه امسال کاهش یافته است. براساس گزارش مرکز آمار ایران از متوسط قیمت مواد خوراکی در خرداد امسال، از ۲۴ قلم مواد خوراکی اصلی، قیمت ۱۱ قلم نسبت به ماه قبل با کاهش مواجه شده است، نرخ یک قلم کالا ثابت مانده و ۱۲ قلم کالا افزایش داشته است. با وجودی که در این ماه همچنان قیمتها نسبت به ماه مشابه سال قبل، افزایشی بوده و تنها نرخ یک قلم کالا (تخم مرغ) با افت همراه بوده است، اما روند قیمتها نسبت به ماههای قبل حکایت از یک روند نزولی دارد. درحالی که در اردیبهشت ماه امسال از ۲۴ قلم کالای خوراکی اصلی تنها قیمت ۷ قلم کاهشی بود، در خرداد تعداد اقلام کاهشی به ۱۱ مورد رسیده است.
۱۱ کالایی که افت قیمت داشته است
در خرداد ماه امسال نسبت به ماه قبل بیشترین کاهش قیمت به پیاز تعلق دارد که با ۳۸.۹ درصد افت همراه شده است. در اردیبهشت ماه امسال نیز قیمت پیاز ۳۳.۴ درصد کاهش یافته بود. قیمت پیاز در این ماه از ۷ هزار و ۳۸۰ تومان به ۴ هزار و ۵۰۸ تومان رسیده است. خیار کالای دیگری است که با افت ۱۹.۶ درصدی قیمت در لیست کاهشیها قرار گرفته است. در اردیبهشت نیز این کالا ۱۸.۱ درصد کاهش یافته بود. درحالی که هر کیلو خیار در اردیبهشت ۵ هزار و ۵۶۸ تومان بوده در خرداد به ۴ هزار و ۴۷۸ تومان رسیده است. تخم مرغ در خرداد تنها کالایی است که قیمت آن هم نسبت به ماه قبل و هم در مقایسه با ماه مشابه سال قبل افت داشته است. تخممرغ با کاهش ۱۲.۶ درصدی نسبت به اردیبهشت با افت ۹.۵ درصدی همراه بوده است. براین اساس نرخ هر کیلو تخممرغ از ۸ هزار و ۹۳۵ تومان به ۷ هزار و ۸۰۴ تومان رسیده است. در اردیبهشت هم این کالا ۲.۵ درصد افت قیمت داشت.
شکر کالای دیگری است که با افت ۴.۱ درصدی از ۷ هزار و ۷۴۸ تومان به ۷ هزار و ۴۳۱ تومان رسیده است. این درحالی است که شکر در اردیبهشت ۲۵ درصد رشد قیمت داشت. گوجه فرنگی نیز با تغییر قیمت ۳.۱ درصدی از ۵ هزار و ۵۷۹ تومان به ۵ هزار و ۴۰۷ تومان رسیده است. این کالا در اردیبهشت با افزایش ۲.۹ درصدی نرخ مواجه بود.
همچنین درحالی که قیمت سیب درختی در اردیبهشت ۱.۹ درصد بالا رفته بود، در خرداد ۲ درصد کاهش یافته است. مرغ ماشینی کالای دیگری است که افت ۱.۷ درصدی را تجربه کرده و از ۱۱ هزار و ۸۸۹ تومان به ۱۱ هزار و ۶۸۴ تومان رسیده است. در اردیبهشت نیز مرغ ۱۷.۸ درصد ارزانتر شده بود. موز با کاهش ۱.۶ درصدی در جدول کالاهای کاهشی قرار داشته است به طوری که نرخ آن از ۱۴ هزار و ۱۳۵ تومان به ۱۳ هزار و ۹۱۴ تومان رسیده است. این کالا اردیبهشت ۷.۱ درصد رشد قیمتی داشته است. پنیر هم با ۴ دهم درصد کاهش نرخ از ۸ هزار و ۹۹۰ تومان به ۸ هزار و ۹۵۴ تومان رسیده است. در اردیبهشت پنیر ۸ دهم درصد رشد قیمت داشت.
گوشت گاو یا گوساله که در اردیبهشت ۹۳ هزار و ۱۷۳ تومان قیمت داشته در خرداد به ۹۲ هزار و ۹۹۸ تومان رسیده که نشان دهنده افت ۲ دهم درصدی آن است. در اردیبهشت هم گوشت گوساله یک درصد افت کرده بود. برنج خارجی درجه یک آخرین کالایی است که در خرداد با ۲ دهم درصد کاهش داشته است. قیمت این محصول از ۸ هزار و ۹۴۱ تومان به ۸ هزار و ۹۱۹ تومان رسیده است. این درحالی است که نرخ برنج خارجی در اردیبهشت ۸ دهم درصد رشد داشته است. گوشت گوسفند نیز دراین ماه تنها کالایی است که با ۹۹ هزار و ۲۱۹ تومان، تغییر قیمت نداشته است.
بیشترین افزایش قیمت
بر اساس نتایج به دست آمده در خرداد ماه ۱۳۹۸، بیشترین افزایش قیمت در ماه جاری نسبت به ماه گذشته، مربوط به سیب زمینی با ۱۳.۲ درصد افزایش، پرتقال محصول داخل با ۱۰.۳ درصد افزایش و برنج ایرانی درجه یک با ۱۰.۲ درصد افزایش بوده است. بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل (خرداد ۱۳۹۷)مربوط به سیب زمینی با ۲۹۶.۸ درصد افزایش، رب گوجه فرنگی با ۲۴۵.۶ درصد افزایش، پیاز با ۱۵۶.۴ درصد افزایش، گوجه فرنگی با ۱۴۳.۹ درصد افزایش و شکر با ۱۱۹.۴ درصد افزایش بوده است.
- 10
- 5