جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۰۷ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۴۱۳۶
اقتصاد کلان

مبلغ تراکنش‌های کارتی نزولی شد/ وجود ۷ میلیون دستگاه پوز بدون هویت

تراکنش‌های کارتی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
تازه‌ترین داده‌های رسمی نشان می‌دهد که مردم در خرداد ماه امسال از نظر مبلغی کمتر در کارتخوان‌های فروشگاهی کارت کشیدند.

به گزارش ایران، در خرداد ماه ۱۳۹۸ بالغ بر ۲ میلیارد و ۱۹۶ میلیون تراکنش با ارزش ۲۳۹ هزار و ۷۹ میلیارد تومان در شبکه الکترونیک پرداخت کارت پردازش شده که نسبت به اردیبهشت ماه رشد ۲.۴۸ درصدی در تعداد و منفی ۱۳.۳۷ درصدی در ارزش ریالی داشته است.

بازگشت به سال ۹۷

مردم ایران در سال گذشته ۲۱ میلیارد و ۷۶۸ میلیون بار(تراکنش) به ارزش ۲۵۸۸ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کارت کشیدند. در سال‌های اخیر با رشد خدمات بانکداری الکترونیکی و توسعه ابزارهای الکترونیک، کارت‌های بانکی به تدریج جای اسکناس و سکه را در مبادلات مالی گرفته است.

درحالی که در سال گذشته نسبت اسکناس و مسکوک در دست مردم ۲.۵۸ درصد کل نقدینگی کشور بوده این نسبت تنها برای تراکنش‌های کارتی (به غیراز خودپردازها) ۱۱.۲۴ درصد بوده است. ارزش تراکنش‌های کارتی درسال‌های اخیر به قدری افزایش یافته که سهم ارزشی آن به تولید ناخالص داخلی کشور ۱۱۹ درصد شده است.علاوه بر این، دلیلی برای توسعه بانکداری الکترونیک در سالیان اخیر، گشت و‌ گذاری در لابه لای اعداد و ارقام تراکنش‌های کارتی، دماسنج حال و هوای اقتصادی نیز محسوب می‌شود. میزان رشد یا افزایش تعداد و ارزش تراکنش‌ها و سهم ابزار مختلف شامل کارتخوان، ابزار موبایلی و اینترنتی نشانگر سمت و سوی اقتصاد خانوارهاست. همچنین سهم دهک‌های قیمتی در این تراکنش‌ها نیز گویای رفتار اقتصادی اقشار مختلف از کم درآمدها تا پردرآمدهاست.

افزایش گرایش به موبایل و اینترنت

براساس اطلاعات ارائه شده از سوی شرکت شبکه الکترونیکی پرداخت کارت (شاپرک)، درمجموع، تراکنش‌های کارتی کشور با استفاده از سه ابزار دستگاه‌های کارتخوان، موبایل و اینترنت انجام می‌شود. بررسی سهم بازار این ابزار در سال گذشته نشان می‌دهد که گرایش به استفاده از ابزارهای موبایلی و اینترنتی نسبت به دستگاه‌های کارتخوان یا همان پوز افزایش یافته است. دراین سال درحالی که سهم کارتخوان‌ها ۴.۴۳ درصد کاهش یافته ،سهم ابزار اینترنتی ۱.۱۸ درصد و ابزار موبایلی ۳.۲۵ درصد بیشتر شده است.

طبق این گزارش، در مجموع ۹ میلیون و ۶۳۹ هزار و ۲۱۵ ابزار تراکنش در کشور وجود دارد که کارتخوان با بیش از ۷.۳ میلیون دستگاه ۷۶ درصد از سهم بازار را دارد. پس از آن ابزارموبایلی با یک میلیون و ۱۸۷ هزار دستگاه ۱۲.۳ درصد و ابزارهای اینترنتی با یک میلیون و ۱۲۶ هزار دستگاه ۱۱.۶ درصد دراین بازار سهم دارند. از نظر تعداد تراکنش‌ها سهم کارتخوان‌ها ۸۸.۸۵ درصد، موبایل ۶.۰۶ درصد و اینترنت ۵.۰۸ درصد اعلام شده است.اما از لحاظ مبلغی سهم کارتخوان‌ها به ۹۰.۷۱ درصد می‌رسد و از طریق اینترنتی و موبایلی به ترتیب سهمی معادل ۸.۹۵ و ۰.۳۴ درصد را دارا هستند. دراین سال ۹۴.۷ درصد از ارزش تراکنش‌ها مربوط به خرید کالا و خدمت و ۵.۲ درصد متعلق به پرداخت قبض و خرید شارژ بوده است.

وجود ۷ میلیون دستگاه پوز بدون هویت

مدیرکل بازرسی، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی با اعلام اینکه بیش از ۵۰۰ میلیون حساب بانکی در کشور وجود دارد، گفت: بیش از ۷ میلیون دستگاه پوز بدون هویت وجود دارد که برای سازمان نقطه کور است.

به گزارش صداوسیما،‌ هادی خانی گفت: کشف تقلب، پولشویی و جلوگیری از فرار مالیاتی و داشتن اقتصاد شفاف‌تر، میوه سازمان امور مالیاتی است که اکنون درحال چیده شدن است.


خانی در گفت‌وگو با شبکه خبر سیما با اشاره به شناسایی ۲۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی با رصد تراکنش‌های بانکی گفت: جعل هویت، یکی از پرچالش‌ترین معضل‌ها در فرار مالیاتی است. مدیرکل بازرسی، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی به تراکنش‌های بانکی به‌عنوان مهم‌ترین منابع اطلاعاتی که سازمان می‌تواند به جلوگیری از فرار مالیاتی  ورود کند، اشاره کرد و گفت: تراکنش‎های بانکی افراد مشکوک به فرار مالیاتی در طول ۳ سال اخیر منجر به شناسایی ۲۴ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی شده است.خانی گفت: در سه سال گذشته اقدامات لازم برای دریافت صورت‌حساب‎های بانکی حدود ۱۷ هزار مودی مشکوک به فرار مالیاتی و همچنین تفکیک و ارسال اطلاعات به ادارات‎ کل برای شناسایی مودیان و مطالبه و وصول مالیات متعلقه انجام گرفته است.

وی افزود: ریشه همکاری نکردن‌ها با سازمان امور مالیاتی به زیرساخت‌های اطلاعاتی و ارتباطی برمی‌گردد. سازمان امور مالیاتی زمانی می‌تواند موفق عمل کند که ماده ۱۶۹ مکرر به درستی عمل شود و سامانه صندوق‌های فروشگاهی راه‌اندازی شود.خانی افزود: سازمان امور مالیاتی صرفا برای کسب درآمد نیست بلکه برای شفاف‌سازی و مقابله جدی با فساد است.

وی گفت: تحقق درآمدهای دولت، کشف پولشویی و فرار مالیاتی از وظایف سازمان است. سازمان امور مالیاتی زمانی می‌تواند هوشمند عمل کند که ماده ۱۶۹ و سامانه صندوق‌های فروشگاهی به درستی عمل کند.  مدیرکل بازرسی، مبارزه با پولشویی و فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی افزود: مقابله جدی با فساد، تعریف نظام‌های انگیزشی، حمایت از تولید استاندارد، گسترش پایه‌های مالیاتی در قالب فرآیند نوین‌سازی در دستور کار سازمان امور مالیاتی است. او با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی یک اتاق شیشه‌ای و شفاف است، گفت: نظام مالیاتی به تنهایی نمی‌تواند عمل کند. لازم است همه مردم پای کار باشند.

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش