سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۱:۱۹ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۶۷۵۰
اقتصاد کلان

احتمالا حذف یارانه دهک‌های بالا تا ٣ماه آینده کلید می‌خورد

یارانه پولدارها فقط ١٥ هزار میلیارد تومان

یارانه,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

یارانه مرداد امشب به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود اما گویا خبری از حذف دهک‌های بالای درآمدی نیست. هرچند که به گفته بهارستان‌نشین‌ها، مقدمات لازم برای حذف یارانه پولدارها آغاز و دولت درحال بررسی وضع درآمدی افراد است اما هنوز هیچ زمان مشخصی برای اجرای مصوبه دولت معلوم نشده است. مهرداد بائوج لاهوتی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه به «شهروند» می‌گوید: «براساس تصمیم‌گیری‌هایی که تاکنون قطعی شده، یارانه مدیران کل، پزشکان، قضات، وکلا و حدود ٣٠٠‌هزار نفر از اصناف حذف خواهد شد، البته بررسی‌ها همچنان ادامه دارد.»

لاهوتی که بعید می‌داند حذف یارانه دهک‌های بالای درآمدی  قبل  از مهر امسال (تا ٣ماه آینده) رخ دهد، تأکید می‌کند: «پروسه حذف یارانه دهک‌های بالای درآمدی حساس و زمانبر است و نمی‌توان انتظار داشت که دولت با عجله نسبت به اجرای این مصوبه اقدام کند.»

١٥‌هزار‌میلیارد تومان بودجه دولت در جیب ثروتمندان

نماینده مردم لنگرود می‌گوید، درصورتی یارانه همه خانوارهای ۳ دهک بالایی جامعه حذف شود که حدود ١٢ تا ١٥‌هزار‌میلیارد تومان از منابع دولت آزاد می‌شود. آن‌گونه که آمارها نشان می‌دهد، درحال حاضر دولت هرماه چیزی حدود ٤١‌هزار‌میلیارد تومان صرف پرداخت یارانه نقدی به ٧٨‌میلیون نفر جمعیت را می‌کند. البته این نماینده مردم بر این باور است که توجه به اصلاح کل یارانه‌ها ازجمله یارانه‌های پنهان، اثرات رفاهی به مراتب مثبت‌تری به همراه خواهد داشت.

حذف یارانه دهک‌های بالا

سال‌هاست فضای سیاست‌گذاری در تلاش است تا یارانه پرداختی به ٣ دهک بالای جمعیت را حذف کند؛ در واقع استدلال این است که این یارانه اندک، سهم چندانی در رفاه خانوارهای دهک‌های بالا ندارد؛ با حذف یارانه این گروه و تخصیص آن در مجاری موثرتر، می‌توان رفاه اجتماعی را افزایش داد، درحالی‌ که این سیاست در بودجه ۴‌سال گذشته به‌طور مرتب تکرار شده، اما هیچگاه به مرحله اجرا نرسیده است. این سیاست با جزییاتی متفاوت، از دولت دهم به بعد در دستور کار قرار گرفته است. در دولت‌های دهم، یازدهم و دوازدهم قرار بود یارانه حداقل ٣ دهک بالای جامعه را حذف و سهم تولید، بهداشت و درمان را پرداخت کنند، اما دولت‌های مورد نظر هرسال از انجام تکلیف مربوطه سر باز زده، به‌طوری که حتی بخشی از کسری منابع برای پرداخت یارانه را از محل منابع عمومی تأمین کرده‌اند. این سیاست به‌طور صریح در قانون بودجه ‌سال‌جاری نیز به تصویب رسیده است. بر مبنای تبصره ۱۴ قانون بودجه ‌سال ۱۳۹۸ «دولت موظف است با استفاده از کلیه بانک‌های اطلاعاتی در اختیار، نسبت به شناسایی و حذف ٣ دهک بالای درآمدی از فهرست یارانه‌بگیران اقدام کند».

با این‌که این سیاست در سال‌های اخیر به مرحله اجرا نرسید، اما شواهد نشان می‌دهد دولت در بودجه ‌سال‌جاری اراده لازم برای حذف یارانه این گروه‌ها را به خرج داده است. این اراده در جلسه اخیر هیأت‌وزیران قابل مشاهده است، به‌طوری که هیأت‌وزیران در جلسه ۱۶ تیر ۱۳۹۸، آیین‌نامه اجرایی این تبصره را با هدف تعیین منابع و مصارف یارانه تصویب کرد، اما در مدتی که گذشته، تاکنون هیچ اطلاع‌رسانی از سوی این دستگاه‌ها در مورد روند تهیه دستورالعمل مربوط به حذف یارانه پردرآمدها و سازوکار آن انجام نشده و مشخص نیست که چه زمانی قرار است این دستورالعمل نهایی و به مرحله‌ اجرا درآید. از این‌رو به نظر نمی‌رسد در مردادماه هم یارانه افراد حاضر در لیست سازمان هدفمندی یارانه‌ها قطع شده و این غربالگری انجام شود، هرچند که در مرحله‌ اجرا نیز به‌طور حتم تدریجی صورت خواهد گرفت.

درحال حاضر بیش از ۷۸‌میلیون نفر از جمعیت ایران یارانه نقدی دریافت می‌کنند که در این بین افراد پردرآمد و کم‌درآمد بدون هیچ غربالگری در سال‌های گذشته، تاکنون از منابع ناشی از قانون هدفمندی یارانه‌ها به صورت نقدی استفاده کرده است که این برخلاف قانون بوده و همواره هزینه‌های سنگینی را به دولت تحمیل کرده است.

shahrvand-newspaper.ir
  • 14
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
با سلام با چه مبنای در آمد یک شخصی که در تهران زندگی می کند و در جزیره قشم کار می کند حساب می کنید به فرض مثال شخصی در جزیره ۵ تومن می گیرد و ۱تومن کرایه هواپیما می دهد و گرانی های جانبی سر آخر حقوقی که برای شخص می ماند ۳ تومن ولی به حساب شما ۵ تومن حق این نفر چه می شود آیا از لیست حذف شود اجحاف نکردید من شخصا حاضرم کارم را در تهران عوض کنم با حقوق نصف آیا شما حاضرید با حقوق دوبرابر دریافتی حال حاضرتان جنوب کار کنید پس به کاری که می خواهید انجام بدید یا اجحاف داشته باشید یا بیخیال باشید تا حقی اجحاف نشود اگر توانایی غربالگری با رعایت تمام مسایل را دارید دنبال این کار بروید واگر نه بیخیال باشید خیلی بهتر و سنگین ترید
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش