چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۱ - ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۳۲۱۵
اقتصاد کلان

حسین راغفر

فساد محصول مداخله سه‌گانه 

حسین راغفر,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

فساد به عنوان پدیده‌ای مذموم در لایه‌‌‌های مختلف جامعه رسوخ کرده و به طور جدی منفعت، امنیت و حتی آرامش را تحت‌تاثیر خود قرار داده است. لذا چرایی به وجود آمدن چنین روند هزینه‌سازی باید به عنوان بحثی جدی مورد توجه قرار بگیرد تا از این طریق راه‌ها و راه‌کارهای لازم برای رویارویی با فضای سوء‌استفاده و همچنین سوء‌استفاده‌گران تعیین شوند.

مفسدین ‌اقتصادی کسانی هستند که افراد صاحب‌قدرت و ذی‌نفوذ از آنان حمایت می‌کنند و به دستگاه قضایی فشار می‌آورند و حتی در مواردی قاضی پرونده را تحت فشار قرار می‌دهند. لذا بدون ورود مقامات ارشد قوه قضائیه نمی‌توان با مفسدان کلان اقتصادی مبارزه کرد که دقیقا به همین دلیل در این برهه شاهد فعالیت مدیران رده‌بالای دستگاه ‌قضایی برای برخورد با متخلفان هستیم.

همچنین باید اشاره داشت، مسئله اصلی حضور اصحاب قدرت در اقدامات مولد فساد در کشور است که باعث می‌شود برخورد لازم با آنها که دانه‌درشت محسوب می‌شوند صورت نگیرد.

لذا مشکل اصلی در کارکرد ساختارهای سیاسی در کشور است که با مداخله در نهادهای متعدد، زمینه‌های اختلال کارکرد آنها را فراهم کرده و فساد اقتصادی را شکل می‌دهند.

اولین آن مسئله مداخله در کارکردهای نظام بانکی است که امروز چند هزارمیلیارد تومان دیون معوق بانکی را شکل داده که ناشی از مداخله شخصیت‌های سیاسی و اصحاب قدرت در مقررات و امور بانکی بود که منابع بزرگی را با چشم‌پوشی از قوانین اعطای وام و تسهیلات برای افراد خاصی امکان‌پذیر کردند. به نحوی که امروز با این مشکل روبه‌رو هستیم و یکی از معضلات اصلی اقتصاد کشور است. همچنین اعطای شرکت‌های بزرگ به افراد و نهادهای خاص در قالب خصوصی‌سازی است که انحصارات و شبه‌انحصارات بزرگی را به‌وجود آورده و این انحصارات سبب بروز مفاسد گسترده‌ای در اقتصاد کشور می‌شود که به شکل یک شبکه گسترده و اختاپوسی در اقتصاد کشور شکل گرفتند که مانع از کمک و تقویت بخش واقعی اقتصاد کشور می‌شوند.

مداخله سوم که منجر به شکل‌گیری فساد اقتصادی در کشور شده است، دست‌کاری در نظام قیمت‌گذاری است که افراد صاحب نفوذ و کسانی که در موقعیت‌های قدرت قرار دارند با دست‌کاری در نظام تعرفه‌ای و قیمت‌گذاری سودهای بسیار بالایی را به جیب می‌زنند.

ماحصل این سه مداخله (مداخله در نظام بانکی، شکل‌دهی به شبه انحصارات و دست‌کاری قیمت‌ها) سبب شکل‌گیری یک نظام اقتصادی بسیار ناکارآمد در اقتصاد کشور شده است.

اکنون فساد اقتصادی خود تبدیل به یک نظام نهادی ضدتوسعه در کشور شده که چاپلوسی و تملق از ویژگی‌های این نظام اداری است به نحوی که فساد عملا در کشور نهادینه شده و در بسیاری از ساختارهای نظام اداری کشور رسوب کرده است.

تکمله؛ فساد افیون جوامع است و اگر روند مفسده در کشور کنترل نشود، نمی‌توان توقع داشت که شاخصه‌های مهمی چون اعتماد، توسعه و پیشرفت در کشور محقق شود. در واقع جامعه‌ای که به فساد عادت و همچنین اصرار دارد، همیشه باید آماده متحمل شدن هزینه‌هایی باشد.

hamdelidaily.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
اینکه مردم عصبانی هستند همین راحتی امکان فساد با فراهم کردن مسیر آن است ، ازدواج های سببی و حمایت های انتخاباتی و هزاران درد بی درمانی که با پول حل میشه موجب شده اند در نبود تقوی و کنجکاوی ریشه ای که بسیار بدلیل معرفی چند نفر که آنها نیز منتفع شده اند و عدم نظارت و پیگیری کافی بابت کارهای بزرگ واگذار شده چنینی . تازه اگر مسئول خود سلامت باشد از جمله عوامل گسترش فساد میشود نام برد ، حال که قوه قضائیه قصد و عزم دارد رسیدگی و برخورد کنند ، همانند بدن سرطانی که نیاز به جراحی دقیق دارد که در آخر بیمار سلامتی خود را باز یابد ،انگار قضات محترم مسئول رسیدگی انگار از جائی تشریف آوردند که با کسی آشنائی ندارد و با توجه به ایمان و تخصصش مو را از ماست بکشد ، که هم خدا راضی باشد و هم بنده خدا که مردم بعنوان حق الناس محسوب میشوند ، بعقیده ام و ایمان دارم تعارف نیست حساب و کتاب آدمی در این دنیا روشن شود و اگر خطائی انجام داده جزا ببیند بهتر از آنیست که زمان مرگ و جان دادن اعمالمان از زمانی که در بچگی قادر به تشخییص شدی تا زمان مرگ انگار بصورت فیلم در چند ثانیه که به پنج شاید نرسد جلوی چشمان ظاهر میشود ، بقول علما که میگویند پرونده اعمال دستت می دهند ، اینها را بنابر تجربه از نزد افرادی که در اثر حادثه نزدیک بود که جان دهند عرض میکنم ، امیدوارم نسبت به اعمالمون دقت کنیم و این عمر کوتاه را مفت در اختیار شیطان نگذاریم که نهایت هر عمل خطائی علاوه بر سلب آرامش روحی ، رسوائی هست ،
جناب راغفر معتقدند سه مداخله (مداخله در نظام بانکی، شکل‌دهی به شبه انحصارات و دست‌کاری قیمت‌ها) سبب شکل‌گیری یک نظام اقتصادی بسیار ناکارآمد در اقتصاد کشور شده است . اگر جسارت نباشد بایستی به ایشان یادآور شد که مهمتر از سه مداخله که ایشان فرموده اند ، ارتکاب یک مسامحه طولانی مدت و خانمان برانداز سوی اقتصاد دانان و جامعه شناسان طی نیم قرن گذشته در کشور نیز جلب توجه می کند . تعریف و تعبیر نادرست از درآمدهای نفت و گاز توسط این عالیجنابان تقصیری نا بخشودنی است . درآمد انبوه و نقد نفت و گاز کشور در نیم قرن گذشته فقط بر اساس الگوی کهنه اقتصاددانان ،درآمدی غیر مالیاتی دولت شناسانده می شود . چنین تعریف نامناسب از درآمدهای هنگفت نفت و گاز ، باعث شد آگاهی عامه از بزرگترین جریان مالی در کشور غیر شفاف باقی بماند .اگراین تسامح نبود ، درآمدهای نقد و کلان دولت از نفت و گاز ، همان مهمترین مالیات مردم به حکومت شناخته می شد . بله برای این هدف ، نیاز به کار هوشمندانه اقتصاددانان در بازتعریف در آمدهای نفت و گاز و بازشناخت آن به مثابه درآمد مالیاتی برای دولت است .رفع این نقیصه و بازشناخت درآمدهای نفت و گاز ملی شده به مثابه مالیات ، نظارت عمومی را به جریان می اندازد و همانطور که بار ها عنوان شده است رسید مالیاتی سالیانه هر خانوار ایرانی او را به نظارتی پیگیر در نحوه هزینه کرد دولت دعوت می کند . ثروت عظیم و موروثی و نقد مردم دهه ها است که مالیات اصلی مردم به دولت شده است اما تسامح اقتصاد دانان و جامعه شناسان باعث می شودحتی در کلاس درس دانشگاه، نفت و گاز در ایران به مثابه درآمد غیر مالیاتی برای دولت معرفی شود .
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش