چهارشنبه ۲۴ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۲۹ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۲۹۲
اقتصاد کلان

چگونه باید سهام عدالت خود را فروخت؟/ ۸۰ درصد مردم روش غیر مستقیم را انتخاب کردند

فروش سهام عدالت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان
سهامداران میتوانند در افزایش سرمایه شرکتی که در آن سهم دارند شرکت کنند، سهام خود را نگهداری کنند و سود سالیانه دریافت نمایند یا سهام خود را بفروشند.

یکی از حقوقی که دارندگان سهام عدالت از آن برخوردارند، امکان فروش سهام است و بر این اساس امکان فروش سهام عدالت برای مشمولانی که تصمیم فروش سهام عدالت خود را دارند از ۶ خردادماه فراهم شده و این افراد میتوانند از فردا با مراجعه حضوری یا غیرحضوری به بانکی که پیش از این شماره شبای خود را در سازمان خصوصی سازی ثبت کرده اند، نسبت به فروش سهام خود اقدام کنند.

به گزارش ایسنا، هفته قبل وزارت امور اقتصادی و دارایی طی اطلاعیه ای اعلام‌کرد که کلیه دارندگان سهام عدالت که تصمیم فروش بخشی از سهام خود را دارند، میتوانند از روز سه شنبه (۶ خردادماه) به شعب بانک هایی که قبلاً در آن دارای حساب بانکی بوده و شماره شبای آن حساب را به سازمان خصوصی سازی معرفی کرده اند، مراجعه و با تکمیل فرم های مربوط نسبت به تکمیل سفارش فروش ۳۰ درصد از سهام عدالت خود و تعهد نامه مربوطه، اقدام کنند.

پس از اتمام مهلت اعلام شده در سامانه الکترونیکی سهام عدالت برای تعیین تکلیف مدیریت سهام (۸ خرداد)، از ۱۰ خرداد بانک ها از طریق کارگزاری های خود یا کارگزاری های طرف قرارداد، به تدریج نسبت به فروش سهام متقاضیان در بورس اقدام و وجوه حاصله را در قالب توافق شده به حساب آن ها واریز خواهند کرد.

بانک ها هر سه روز یک بار باید اطلاعات مربوط به تقاضا های فروش سهام عدالت متقاضیان را بصورت تدریجی به کارگزاری بانک خود و در صورت نداشتن کارگزاری، به کارگزاری طرف قرارداد خود ارسال کنند. کارگزاری ها نیز مکلف هستند بعد از دریافت اطلاعات و با هماهنگی شرکت سپرده گذاری مرکزی و نهاد ناظر، نسبت به فروش سهام متقاضیان با رعایت دستورالعمل های مربوطه اقدام و وجوه حاصل از فروش سهام ذکر شده را حداکثر تا ابتدای روز کاری پس از فروش به حساب بانک ذیربط واریز کنند. بعد از آن، بانک ها مکلف هستند به محض وصول وجوه واریزی از طرف کارگزاری ها، وجوه مربوطه را به حساب متقاضیان واریز کنند.

به طور کلی منظور از آزادسازی سهام عدالت این است که دسترسی دارندگان سهام عدالت به دارایی شان چه به صورت مستقیم و چه به گونه غیرمستقیم فراهم شود. بر این اساس سهامداران میتوانند در افزایش سرمایه شرکتی که در آن سهم دارند شرکت کنند، سهام خود را نگهداری کنند و سود سالیانه دریافت نمایند یا سهام خود را بفروشند.

سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب می کنند، سهام تک تک ۳۶ شرکتی که در لیست سهام عدالت قرار دارد، در کد بورسی شان قرار می گیرد و این اشخاص باید درمورد تعداد سهمی که از این ۳۶ شرکت در اختیارشان قرار دارد تصمیم بگیرند. در روش غیرمستقیم، دارایی ۳۶ شرکت ذکر شده به اضافه چند شرکت غیر بورسی به حساب شرکت سرمایه گذاری استانی ریخته می شود و اشخاص فقط سهام دار این شرکت خواهند بود.

فروش سهام عدالت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,اقتصاد کلان

در این راستا، حسین فهیمی، سخنگوی طرح آزادسازی سهام عدالت در گفتگو با ایسنا، با اشاره به امکان فروش سهام عدالت برای مشمولانی که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده اند، گفت: هر مشمولی که تصمیم دارد ۳۰ درصد سهم خود را به صورت یک جا بفروشد، میتواند از ۶ خردادماه به شعب بانکی که شماره شبای خود را پیش از این در سامانه سازمان خصوصی سازی ثبت کرده است مراجعه کند. مشمولان توجه داشته باشند که نمی توانند بانک خود را عوض کنند و فقط باید به یکی از شعب همان بانکی که شماره شبای خود را ثبت کرده اند، مراجعه کنند.

او افزود: درصورتی که شخصی هم نخواهد از طریق بانک اقدام کند میتواند از ۱۰ خرداد به بعد ۳۰ درصد سهام خود را بفروشد. البته افرادی که روش غیرمستقیم را انتخاب کرده اند محدودتی در میزان فروش سهام خود ندارند و زمانی که آزادسازی صورت گرفت میتوانند کل سهام خود را از طریق شرکت هاي استانی به فروش برسانند.

سخنگوی طرح آزادسازی سهام عدالت با تاکید بر این که مراجعه مشمولان به شعب بانک ها الزامی نیست، اظهار‌کرد: مشمولان میتوانند از اپلیکیشن یا وب سایت بانک مدنظر خود استفاده کنند.

فهیمی به این سؤال که چرا در تعهدنامه بانکی ذکر شده است که شخص اجازه اعتراض در خصوص سهام انتخابی برای فروش را ندارد؟ جواب داد: تعداد مشمولان زیاد است و بانک ها نمی توانند مورد به مورد با اشخاص چک کنند. بانک سفارشها را تجمیع می کند و به کارگزاری تحویل می دهد. در واقع اجرای شرایط سفارش برای هر شخص امکان پذیر نیست.

***

۸۰ درصد مردم روش غیر مستقیم را انتخاب کردند/ سهام عدالت وثیقه وام بانکی شود

تسنیم نوشت: آزادسازی سهام عدالت در یکی از مقاطع حساس بازار سرمایه ایران بیم و امیدهای جدی در محافل کارشناسی کشور ایجاد کرده است.

ارزش روز سهام عدالت ۴۹ میلیون نفر مشمول حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان است. بر اساس آخرین خبرها از سخنگوی ستاد ازاد سازی سهام عدالت حدود ۱۰ میلیون نفر روش مستقیم ازادسازی را انتخاب کرده‌اند. بر این اساس ۳۵ میلیون نفر دیگر بایستی منتظر فرایند افزایش سرمایه و پذیرش شرکتهای سهام عدالت استانی در بازار سرمایه باشند. به گفته سخنگوی ستاد ازاد سازی افرادی که روش غیر مستقیم رانیز انتخاب کرده‌اند امکان فروش سهام خود در قالب شرکتهای سرمایه گذاری استانی را دارند.

همانطور که اشاره شد یکی از چالشهای اخیر بازار سرمایه که از آن به عنوان ریسک کوتاه مدت بازار یاد شده است خطر خروج منابع از بازار سرمایه و اثر ریزشی بر این بازار است. بر این اساس دولت و وزارت اقتصاد بایستی راهکارهای جایگزین و جذاب شدن ماندگاری سهام عدالت در بازار سرمایه را ایجاد کنند.

به اعتقاد کارشناسان، با توجه به اینکه حدود ۸۰ درصد مردم روش غیر مستقیم آزادسازی سهام عدالت را انتخاب کرده‌اند، برای جلوگیری از سرریز شدن تقاضا در بازار سرمایه پیشنهاد میشود، سیستم بانکی از سهام عدالت به عنوان وثیقه تسهیلات استفاده کند. در این بین هم خطر خروج منابع از بازار کاهش می‌یابد و هم تسهیلات دهی خرد در کشور از سازکارهای جدید متفع میشود.

برای نخستین بار در سال ۹۹ از وام با وثیقه یارانه استفاده شد، سهام عدالت میتواند دومین تجربه در این راستا باشد.

  • 20
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش