چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۷:۱۲ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۱۰۰۶۰۵
اقتصاد کلان

سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان: به خاطر نوسان قیمت کالاها شرمنده مردم هستیم

عباس تابش,رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان
رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان گفت: زمانی که کالا باشد می توانیم به دنبال حقوق مصرف کننده باشیم، اما اگر کالایی نباشد، چیزی برای خوردن و چانه زنی نداریم، بنابراین ما همیشه مدیون و شرمنده مردم هستیم.

به گزارش ایسنا، عباس تابش صبح امروز (پنجشنبه_ ۹ بهمن ماه) در حاشیه مراسم اعطای تندیس رعایت حقوق مصرف کنندگان در جمع خبرنگاران، در خصوص صف های طولانی خرید کالاهای اساسی، اظهار کرد: ما به دنبال ایجاد صف برای خرید مردم نیستیم.

وی با بیان اینکه در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم، گفت: کشور امروز بابت این انقلاب خون داده است و امروز تاوان رای ۱۲ فروردین برای استقلال کشور را می دهیم و امروز به نوعی در جنگ تمام عیار اقتصادی از طرف آمریکا و کشورهای اقماری آن هستیم.

رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان با تاکید بر اینکه مردم به طور قطع در این شرایط اذیت می شوند، افزود: امروز کشور به لحاظ انتقال ارز و واردات دچار مشکل است و واردات کالاهای اساسی، مواد اولیه و کالاهای نهایی کشور، نیازمند پروسه طولانی و سختی هستیم.

وی با بیان اینکه برای واردات این محصولات دستگاه های مرتبطی همچون وزارت امور خارجه، بانک مرکزی، وزارت صمت و ... دخیل هستند، در حالیکه مصرف کننده در مرحله آخر، کالای مورد مصرف خود را می بیند، گفت: اگر هر کدام از این دستگاه ها به موقع نتوانند در واردات محصولات شرایط را فراهم کند به طور قطع در حلقه آخر و در بازار دچار مشکل می شویم.

تابش در خصوص مشکلاتی که در واردات و توزیع روغن در کشور ایجاد شده، اظهار کرد: زمانی که ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات کالایی تخصیص می یابد، باید منشا ارزی آن مشخص باشد، البته حدود چهار ماه پیش حتما ارز مورد نیاز باید از بانک مرکزی تامین می شد، اما اکنون در خصوص کالاهای اساسی گشایشی از سوی بانک مرکزی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت تامین ارز در کل کشور بسیار بهتر شده است، تصریح کرد: خوشبختانه امروز بحث تخصیص ارز سه ماهه اول سال آینده نیز نهایی شده است، همچنین دیگر همانند چند ماه گذشته تنها بحث منشا ارزی مطرح نیست و اکنون واردات محصولات از طریق ارز اشخاص، تهاتر، صادراتی و ... به کشور تامین می شود.

سازمان حمایت در حلقه آخر توزیع کالا قرار دارد

رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان در پاسخ به سوال ایسنا، در خصوص اینکه به نظر می رسد در نوسانات بازار به خصوص کالاهای اساسی، حقوق مصرف کننده نادیده گرفته شده است، اظهار کرد: متاسفانه امروز از دید عموم هم تولیدکننده و هم مصرف کننده از سازمان حمایت از حقوق تولیدکننده و مصرف کننده ناراضی است.

وی با تاکید بر اینکه مصرف کننده امروز در بازار حق دارد و مردم در بازار اذیت می شوند و نماد قیمت را از سازمان حمایت از حقوق مصرف کننده نگاه می کنند، اظهار کرد: ما این حق را از مردم دریغ نمی کنیم، اما آنها باید توجه کنند که سازمان حمایت در حلقه آخر توزیع کالا قرار دارد.

تابش افزود: اگر امروز کالایی تغییر قیمت دارد، متغیرهای کلان اقتصادی بر روی آن تاثیرگذار است که به طور قطع در این شرایط قیمت تمام شده نیز تغییر خواهد کرد.

وی گفت: زمانیکه ارز و مواد اولیه گران می شود، اگر قیمت تمام شده مواد اولیه را به بخش تولید ندهیم، اصلا تولید شکل نمی گیرد که در این شرایط با مشکلات کارگری و تامین کالا مواجه می شویم.

رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان گفت: زمانی که کالا باشد می توانیم به دنبال حقوق مصرف کننده باشیم، اما اگر کالایی نباشد، چیزی برای خوردن و چانه زنی نداریم، بنابراین ما همیشه مدیون و شرمنده مردم هستیم و این شرایط به دلیل تغییرات متغیرهای اقتصادی در پی به دلیل تحریم ها و تورم است.

وی ابراز امیدواری کرد با تغییرات فروش نفت و گشایش هایی که در کشور صورت گرفته است نوسانات قیمتی در بازار کمتر شود تا مردم آسیب کمتری از این تغییرات ببینند.

عباس تابش,رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان

شاخص های رعایت حقوق مصرف کننده در ایران با دنیا متفاوت است

معاون وزیر صمت، در ادامه درباره استانداردهای رعایت حقوق مصرف کننده، توضیح داد: شاخص های رعایت حقوق مصرف کننده در ایران با دنیا متفاوت است؛ در دنیا معمولا خودکنترلی وجود دارد و NGO ها این کار را انجام می دهند، اما ما به دنبال این هستیم که با تقویت انجمن حمایت از حقوق مصرف کنندگان که یک انجمن دارای قانون است، شرایط را مهیا کنیم.

وی با بیان اینکه در اعطای تندیس حمایت از حقوق مصرف کننده چندین آیتم مهم را مورد بررسی قرار می دهیم، اظهار کرد: یکی از مهمترین موارد نباید شرکت برگزیده پرونده و شاکی مصرف کننده چه محکومیت و چه جاری و همچنین بدهی های ارزی، مالیاتی و ... داشته باشد.

تابش گفت: تمام این موارد در کمیته فنی و شورای عالی سیاست گذاری این تندیس بررسی می شود و در این     شورا دستگاه های متعددی حضور دارند و هر بخش به لحاظ حوزه تخصصی خود شرایط شرکت ها را سنجیده و رای نهایی برای اعطای تندیس مشخص می شود.

وی در خصوص بروکراسی های بسیار پیش روی کارآفرینان نیز، اظهار کرد: این موضوع به حوزه وزارت کار برمی گردد و برنامه ریزی های لازم برای کارآفرینی انجام می شود، البته تعامل خوبی با آن وزارتخانه داریم.

رئیس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان تاکید کرد: به طور قطع بروکراسی ها در دوران کرونا معنایی ندارد و امروز تمام بخش ها و امور به صورت الکترونیک انجام می شود، البته وزارت اقتصاد به دنبال حذف بروکراسی های اداری است و امیدواریم روند این سختگیری ها تسهیل شود.

  • 12
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش