دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۰۱ - ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۰۵۸۱
مسکن، راه، عمران

با ۲ میلیارد هواپیمای شخصی بخرید! | سالانه ۲۰ تا ۳۰ نفر در ایران هواپیما می‌خرند

خرید جت شخصی در ایارن,خرید هواپیمای شخصی در ایران
خیلی هیجان انگیز است که هر وقت دلتان خواست به هر نقطه کشور و حتی خارج از مرزها سفر کنید؛ آن هم سوار هواپیمای شخصی‌تان شوید، کمربند ایمنی را ببندید و پس از تیک‌آف، در آسمان ویراژ دهید.

به گزارش همشهری، لازمه این سفر مهیج و رویایی، داشتن یک هواپیمای شخصی و مهارت خلبانی؛ ۲فاکتوری که در سال‌های اخیر توسط شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات پرواز در کشورمان فراهم شده است. البته به شرطی که عاشق پرواز باشید و از آن مهم‌تر، حساب بانکی پروپیمانی داشته باشید؛ چون در ایران هم مثل  همه جای دنیا، هواپیمای شخصی جزو امکانات لاکچری و گران محسوب شده و برای آدم‌های معمولی دور از دسترس است.

آموزش پرواز با هواپیماهای فوق سبک، خرید هواپیما و تأمین قطعات و تجهیزات پروازی بخشی از خدماتی است که شرکت‌های ارایه دهنده خدمات هوایی در اختیار مشتریانشان قرار می‌دهند. این شرکت‌ها زیر نظر سازمان هواپیمایی کشور فعالیت می‌کنند و در تهران تعدادشان به انگشتان یک دست هم نمی‌رسد. یکی از قدیمی‌ترین آنها شرکت‌های ارایه دهنده خدمات پرواز در شهرک اکباتان است. خلبان «حسین علی پناهی» مدیرعامل  این شرکت از زیر و بم یادگیری این مهارت و تفریح لاکچری می‌گوید.

دریافت گواهینامه خلبانی

نترسیدن از ارتفاع؛ داشتن سلامت جسمی و روانی و تسلط به زبان انگلیسی از شرایط خلبانی است. البته اهمیت این آخری یعنی تسلط به زبان انگلیسی بیشتر است چون مکالمات با اپراتور کنترل پرواز به زبان انگلیسی انجام می‌شود. بعد از گذراندن ۹۰ ساعت تئوری و ۵۰ ساعت پرواز با هواپیما؛ در صورت تایید سازمان هواپیمایی کشوری گواهینامه بین‌المللی پرواز با هواپیمای فوق سبک را می‌گیرید. آموزش‌ تئوری ۲۵ میلیون و پرواز در آسمان ساعتی ۲ و نیم میلیون تومان هزینه دارد و جمعا این دوره آموزشی ۱۵۰میلیون تومان برایتان آب می‌خورد.  

جت‌های شخصی ۱۰۰ میلیاردی

این گواهینامه خلبانی صرفا برای پرواز با هواپیمای فوق سبک است، نه هواپیمای مسافربری. هواپیمای فوق سبکی که در ایران وجود دارند دو نفره هستند و حداکثر تا وزن ۶۰۰ کیلوگرم را می‌توانند تحمل کنند. قیمتشان هم بستگی به سرعت، امکانات، داشتن سیستم اتوپایلوت و ... از ۲ تا ۱۲ میلیارد تومان متغیر است. البته این رقم‌ها برای هواپیماهای فوق سبک ملخ‌دار است و قیمت جت‌های شخصی دو نفره از ۴۰ و جت‌های ۸ نفره به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان هم می‌رسد. هواپیماهای موجود در ایران جزو معروف‌ترین برندهای دنیا هستند و از آلمان و جمهوری چک وارد می‌شوند.

خرید سالانه 

جت‌های شخصی به دلیل قیمت بالایشان در ایران طرفداران زیادی ندارند و پولدارها تمایل به داشتن هواپیماهای فوق سبک تک‌موتوره دارند. دبیر انجمن ایرلاین‌ها سال ۹۷ اعلام کرده بود که ۱۷۰ ایرانی مالکی هواپیمای شخصی هستند؛ محمد  اسلامی وزیر سابق صمت نیز در پاسخ به پرسش در مورد تعداد هواپیماهای شخصی گفته بود که تعداد هواپیماههای شخصی اگر از تعداد هواپیماهای مسافری فعال در کشور بیشتر نباشد،کمتر نیست. طبق آمار رسمی حدود ۲۰۰ ایرانی مالک هواپیماهای شخصی هستند و هر سال ۲۰ تا ۳۰ نفر به این لیست اضافه می‌شوند. رایج‌ترین هواپیمای شخصی در ایران، هواپیماهای فوق سبک ۲ نفره هستند که با یک باک ۱۴۰ لیتری بنزین سوپر، تا ۲ هزار کیلومتر پرواز می‌کنند. این هواپیماهای ملخ‌دار می‌توانند سرنشینان را از تهران به همه شهرهای دور و نزدیک کشورمان و حتی برخی کشورهای خارجی برسانند. 

تیک آف به کیش و ترکیه

هواپیماهای شخصی تک موتوره ۳۸۰ کیلومتر بر ساعت سرعت دارند و در عرض ۳ ساعت شما را از تهران به کیش می‌رسانند؛ با این هواپیما حتی می‌توانید سفر به ترکیه و جمهوری آذربایجان را هم در لیست پروازتان جا دهید. البته هواپیماهای شخصی به هیچ وجه اجازه پرواز داخل تهران یا شهرهای بزرگ را ندارند و باید در حاشیه شهر پرواز کنند تا اگر به هر دلیلی مجبور به فرود شدند بتواند در بیابان، زمین‌های بایر یا مزارع حاشیه شهر روی زمین بنشینند.

اجاره پارکینگ برای هواپیما شخصی

شاید برایتان سوال پیش بیاید که در کلانشهر تهران که جای پارک ماشین پیدا نمی‌شود، دارندگان هواپیما آن را کجا پارک می‌کنند؟ ۳ فرودگاه در اطراف تهران ظرفیت پذیرش هواپیمای شخضی را دارند. فرودگاه پیام کرج که بزرگترین فرودگاه آموزشی خاورمیانه است، فرودگاه افلاک آسیا در کیلومتر ۴۵ جاده امام رضا(ع)، نرسیده به ایوانکی شرق تهران و فرودگاه آزادی در آبیک. البته باید ماهیانه حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان هزینه پارکینگ هواپیما در نظر گرفت.

از ترکیه و دوبی جلوتریم

به گفته مدیرعامل شرکت ارایه دهنده خدمات پرواز، ایران در زمینه آموزش خلبانی با هواپیماهای فوق سبک و ارائه خدمات پروازی شخصی جزو کشورهای پیشروی در خاورمیانه است. خوشبختانه در این حوزه با اختلاف از ترکیه و دوبی جلوتر و با بسیاری از کشورهای اروپایی برابر هستیم و این موضوع با حمایت‌های مستمر سازمان هواپیمایی کشوری محقق شده است.

پریسا نوری

  • 12
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش