به گزارش تسنیم، درخرداد ماه ۱۴۰۲ شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشوربه عدد ١٨٩,٣ رسیده است که نسبت به ماه قبل، ۲ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ٤٢.٦ درصد افزایش و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ٤٨.٥ درصد افزایش داشته است.
بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، در خرداد ماه میانگین قیمت مسکن نسبت به ماه گذشته حدود ۲.۶ درصد افزایش یافته است. تورم نقطه به نقطه حوزه مسکن و آب، برق گاز نیز ۳۸.۶ درصد بوده است. تورم اجاره بها نیز ۲.۶ درصد اعلام شده است.
قیمت بتن در سه ماه اخیر ۲ برابر شد
فرشید پورحاجت، عضو هیاتمدیره کانون انبوهسازان خبر داده، قیمت بتن آماده طی سه ماهه اخیر ۲ برابر شده است. از همین رو، او از وزارت صمت خواست به افزایش بدون ضابطه این نهاده ساختمانی ورود کند. این همه در حالی است که در پی تعدیل نرخ دلار طی یک ماهه اخیر، در غیاب حبس آمار رسمی از قیمتهای معاملاتی، برخی بررسیهای میدانی حاکی از کاهش قیمتهای پیشنهادی مالکان و عرضهکنندگان مسکن در آگهیها و فایلها است.
در این میان، اگر چه آماری از متوسط قیمت هر متر مربع مسکن در شهر تهران وجود ندارد، اما در پایان سال گذشته، برخی برآوردها حاکی از عبور این شاخص از ۶۰ میلیون تومان بود. پورحاجت با اشاره به وضعیت نامناسب بازار مصالح ساختمانی، اظهار کرد: باوجود آنکه طی ۳ ماه اخیر اتفاقی در بازارهای اقتصادی روی نداده، اما در بخش مصالح ساختمانی با رشد قیمتهای متوالی مواجه هستیم. بر اساس این گزارش، خردادماه ۱۴۰۲ دیروز با افت دستهجمعی بازارها پایان یافت. بیشترین کاهش قیمت در بازار خودرو تجربه شد. پس از آن در بازار طلا، کاهش قیمت ۱۰.۷ درصدی قیمت هر قطعه سکه امامی ثبت شد.
در بازار ارز دلار ۵.۹ درصد ارزانتر قیمت خورد و در نهایت کمترین کاهش با افت ۵.۶ درصدی شاخص کل بورس تهران به بازار سهام تعلق گرفت. بررسی عملکرد بازارها در نخستین فصل سال حاکی از افت ۷.۲ درصدی میانگین قیمت خودروهای داخلی و چینی و تخلیه حباب این بازار دارد. پس از آن، حباب بزرگ شده در بازار سکه اندکی کاهش یافت و قیمت هر قطعه سکه امامی در مجموع سه ماه اول ۱۴۰۲، حدود ۴.۴ درصد کاهش یافت. در بازار ارز، قیمت دلار آزاد ۱.۷ درصد بالاتر از نقطه شروع سال قرار دارد. اما بازار سهام با اختلاف نسبت به دیگر کلاسهای دارایی رشدی ۱۰.۹ درصدی را در بهار ۱۴۰۲ رقم زد. از این رو، در شرایطی که نرخ دلار به عنوان لیدر بازارها طی سه ماهه نخست سال تنها ۱.۷ درصد رشد داشته است، افزایش دو برابری نرخ بتن و رشد چشمگیر سایر مصالح ساختمانی قابل توجه است. در همین رابطه، فرشید پورحاجت، عضو هیاتمدیره کانون انبوهسازان در گفتوگو با تسنیم اظهار کرد: در یک نمونه قیمت بتن آماده نسبت به زمستان سال قبل ۲ برابر شده است.
وی توضیح داد: بهمن سال گذشته قیمت هر مترمکعب بتن حدود ۹۰۰ هزار تومان بود که امروز به بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش یافته است. این قیمت بدون محاسبه هزینه پمپ بتن و مواد افزودنی بتن است که آن را نیز به صورت جداگانه از سازندگان مسکن دریافت میکنند. عضو هیاتمدیره کانون سراسری انبوهسازان با بیان اینکه «دلیل این اقدام کارخانههای تولید بتن آماده مشخص نیست» گفت: از وزارت صمت میخواهیم به این ماجرا ورود کند، چراکه ساخت و ساز مسکن تحت تاثیر این گرانفروشی قرار گرفته است. پورحاجت با بیان اینکه کارخانههای تولید بتن پول آب را هم با قیمت بتن حساب میکنند، یادآور شد: وزن مخصوص بتن ۲۴۳۰ کیلوگرم بر مترمکعب است این در حالی است که در محاسبات ۲۳۰۰ کیلوگرم از سوی کارخانههای بتن اعمال میشود.
- 15
- 5