دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۸:۵۵ - ۲۷ شهریور ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۰۰۹۷۲
مسکن، راه، عمران

نعمت‌زاده:

روی ریل می‌ایستم و اجازه ورود واگن‌های روسی را نمی‌دهم

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران,محمد رضا نعمت زاده
از مسئولان ايراني انكار و از خبرگزاري‌هاي روسي اصرار. هرچه پيش‌تر معاون ناوگان راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و از باب انكار، رشته بود، نعمت‌زاده در سفرش به اراك، پنبه كرد. او كه رفته بود تا در جلسه اقتصاد مقاومتي استان اراك به‌عنوان جانشین فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی در دو استان تهران و مرکزی شركت كند، نه‌تنها واردات واگن‌هاي روسي به ايران را تكذيب نكرد، بلكه سخت به آن تاخت و با تأكيد بر اينكه خريد پنج‌ هزار واگن باری از روسیه کم‌سلیقگی بود، گفت: «روی ریل می‌ایستم و اجازه ورود واگن‌ها را نمی‌دهم».

‌بانک روسی به ایران اعتبار خرید  واگن می‌دهد

در حالی که حدود هفت‌ ماه پیش راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران مذاکره برای خرید واگن روسی را از اساس تکذیب کرده بود، هم‌زمان با آغاز برنامه انتقال ٦٠٠ واگن باری ساخت روسیه به ایران از مجموع پنج هزار دستگاه توافق‌شده، «روس اکسیم بانک» از برنامه واگذاری اعتبار مالی به تهران برای تأمین بخشی از هزینه این معامله خبر داد.روزنامه ایزوستیا روز پنجشنبه نوشت: مرحله نخست قرارداد بین سازمان راه‌آهن ایران و شرکت اورال واگن زاوود روسیه تا پایان سال ٢٠١٦ تأمین مالی می‌شود. به گزارش ايرنا، روس اکسیم بانک، یکی از شرکای تأمین این اعتبار مالی، قصد دارد برای اجرای یک قرارداد در این زمینه، ١٥ میلیون دلار تخصیص دهد.ایزوستیا به نقل از آندره پولیاکوف، رئیس بانک روسی، نوشت: مراحل اجرای قرارداد اعتباردهی روس اکسیم بانک که بین روسیه و ایران امضا شده، در دست بررسی است.انتظار می‌رود آژانس بیمه وام‌های صادراتی روسیه (اکسار) این قرارداد را پشتیبانی بیمه‌ای کند. این شرکت چندی‌پیش تفاهم‌‌نامه حمایت از همکاری بازرگانی را با سازمان راه‌آهن ایران نیز امضا کرد.ایزوستیا همچنین نوشته است که اکنون انتظار می‌رود بانک‌های دیگر روسی نیز در تأمین اعتبار قرارداد امضاشده فروش واگن به ایران، مشارکت کنند.تحویل پنج هزار واگن باری ساخت روسیه در قالب توافق اعطای یک وام ١٣٠میلیون‌دلاری این کشور به ایران امضا شده است.از سوی دیگر، هفته پیش اولگ سیینکو، مدیرعامل شرکت علمی تولیدی اورال واگن زاوود روسیه، اعلام کرد: بارگیری واگن‌ها برای ارسال به ایران آغاز و درحال‌حاضر ٦٠٠ واگن برای انتقال آماده شده است.

خبرگزاری ایتارتاس جمعه گذشته به نقل از سیینکو نوشت: مرحله بازبینی نخستین محموله واگن‌های روسی از طرف ایرانی انجام شد.

‌واردات این حجم واگن باری مشکوک است

اين در حالي است كه وقتي براي نخستين‌بار در اواسط بهمن ماه سال گذشته، رسانه‌ای روسی از تحویل پنج‌ هزار واگن باری تولید شرکت «اورال واگن زاوود» به ایران خبر داده بود، درست يك روز بعد، مدیرعامل وقت واگن‌پارس در واکنش به این خرید با بیان «در شرایط معمولی سالانه ظرفیت تولید هزار واگن باری را داریم» به تسنیم گفت: واردات پنج‌ هزار واگن روسی با توجه به توانمندی‌های داخلی مشکوک است. محمدی با تأکید بر اینکه واگن‌سازان داخلی در بخش تولید انواع واگن‌های باری مشکلی ندارند و به‌راحتی می‌توانند نیاز کشور را تأمین کنند، افزود: هم‌اکنون واگن‌سازان داخلی با حداکثر ٢٥ درصد ظرفیت خود فعالیت می‌کنند و در این شرایط موضوع خرید پنج ‌هزار واگن باری از روسیه در تضاد با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و استفاده از ظرفیت‌های داخلی است. بلافاصله پس از این اظهارات بود که معاون ناوگان راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خرید واگن باری از روسیه را تکذیب کرد و گفت: واگن‌سازان داخلی توانمندی در کشور داریم و نیازهای شبکه ریلی را از همین طریق تأمین می‌کنیم و نیازی به واردات واگن از سایر کشورها نداریم. او تأکید کرد: راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران هیچ مذاکره‌ای برای خرید واگن باری از روسیه نداشته است.

‌خرید واگن باری از روسیه کم‌سلیقگی بود

در حالی که کمی بیش از هفت ‌ماه از تکذیب مقام مسئول راه‌آهن درباره واگن‌های روسی می‌گذرد وزیر صنعت، معدن و تجارت با تأکید بر اینکه خرید پنج‌ هزار واگن باری از روسیه کم‌سلیقگی بوده، تأکید کرده که روی ریل می‌ایستد و اجازه ورود این واگن‌ها را به کشور نمی‌دهد.محمدرضا نعمت‌زاده با اشاره به مشکلات واگن‌سازی پارس از برگزاری جلسات متعدد با وزارت دفاع و راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خبر داد و افزود:‌ این شرکت درباره فروش واگن به کوبا مشکلاتی داشت که با پیگیری‌های صورت‌گرفته ١٠ میلیارد تومان بابت پرداخت خسارت از سازمان مدیریت اخذ و به واگن‌پارس تزریق شده است. وی با بیان اینکه واگن‌پارس حدود ٣٠٠ میلیارد تومان بدهی و زیان انباشته دارد، اظهار کرد: در شرایطی قرار داریم که باید مشکلاتی را که در یک دهه گذشته انباشته شده است، با کمک و هم‌فکری یکدیگر برطرف کنیم.به گزارش خبرگزاري‌ها، وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه همین امروز ۴۳ میلیون یورو از کوبا طلب داریم و صندوق ضمانت صادرات این خسارت را پرداخت کرده است، افزود: بانک توسعه صادرات حدود ۳۳ میلیون یورو از این میزان را پرداخت کرده و در نهایت توافق شده است ماهی یک میلیون یورو از کوبا دریافت شود.

‌واگذاري شرکت‌های دولتی به اسم خصوصی‌سازی به ناتوان‌ها

وزیر صنعت، معدن و تجارت به نحوه برخی خصوصی‌سازی‌ها در سال‌های گذشته انتقاد کرد و افزود: بسیاری از واحد‌ها برای رد دیون به بخش‌هایی واگذار شده است که توانایی انجام کار را در این صنایع نداشتند. اكنون مشکل اساسی این شرکت هم نحوه خصوصی‌سازی است، چراکه بابت رد دیون به وزارت دفاع واگذار شده است. او گفت: اولویت وزارت دفاع ساخت واگن نیست و باید مالکیت این مجموعه تغییر پیدا کند که وزیر دفاع هم با این مورد موافقت کرده است. به گزارش شاتا، نعمت‌زاده با اشاره به توان صادراتی این شرکت در ۲۰ سال گذشته، افزود: هم‌اکنون این شرکت با بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان بدهی و ضرر انباشته مواجه است که باید مسائل را به صورت ریشه‌ای حل‌وفصل کرد.وزیر صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد: بحث مالکیت واگن‌پارس یک مشکل کلیدی است و باید به بخش‌های خصوصی و نیمه‌خصوصی واگذار شود تا مشکلات این شرکت حل شود.وی با بیان اینکه در جلسه هفته گذشته دولت، آیین‌نامه اصلاح تبصره‌های بودجه ۹۵ تصویب و ابلاغ شده است، اظهار کرد: یکی از موارد این است که دولت ۴۰ هزار میلیارد تومان تقاضا کرده است که بخشی از آن بابت تهاتر و رد دیون به پیمانکاران و سازندگان است. نعمت‌زاده گفت: برای اولین‌بار در سال گذشته ۱۰ هزار میلیارد تومان اوراق خزانه صادر شده است که در اختیار شرکت‌ها و پیمانکاران قرار گرفت و از فشارها کاسته شد اما بدهی دولت و شرکت‌های دولتی به شرکت‌ها، پیمانکاران و سازندگان بیش از این است و امیدواریم با کمک مجلس این مشکل حل شود چراکه دولت چنین پولی ندارد تا به صورت یکجا، این بدهی‌ها را پرداخت کند.وزیر صنعت اظهار کرد: پس از برجام که دست بانک‌ها در رابطه با مسائل بین‌المللی باز شده است، تسهیلاتی قائل شوند که از منابع صندوق توسعه ملی به نفع واحدهای داخلی ال‌سی باز کنیم.نعمت‌زاده با اشاره به مشکلات شرکت هپکوی اراک، گفت: واردات ماشین‌آلات دست دوم به کشور به شرکت هپکو صدمه زد. شرکت هپکو باید به یک شرکت صادراتی تبدیل شود و در سه شیفت کار کند و استفاده از سهام‌داران توانمند مالی در این شرکت در اولویت کاری هپکو قرار گیرد.

‌نامه‌نگاري تند با شهرداري‌ها

وزیر صنعت بیان کرد: با شهرداری‌ها و سازمان‌های همیاری شهرداری‌ها نامه‌نگاری‌های تندی شده است که برای تأمین ماشین‌آلات موردنیاز خود از تولید داخل خریداری کنند.وی ضمن تأکید بر اینکه صنایع بزرگ باید مشتری‌گرایی را افزایش دهند، گفت: یکی از مشکلات دستگاه‌ها، منابع مالی است که هنوز به خیلی از دستگاه‌ها تخصیص نیافته است.نعمت‌زاده درباره شرکت ایرالکو نیز اظهار کرد: عمده منشأ آلودگی در ایرالکو واحد آندسازی است نه دیگ‌ها، ضمن اینکه دیگ‌ها به‌تدریج نوسازی می‌شوند. حدود هشت سال است که بخشی از ماشین‌آلات کارخانه‌‌ آندسازی خریداری شده است، اما حجم ریالی صندوق در حد ۳۰۰ میلیارد تومان نیست و قطعا این میزان منابع را برای ساخت این واحد ندارد.وی ضمن تأکید بر اینکه سهم آورده سهام‌داران ایرالکو را باید افزایش داد، گفت: نمی‌توان این مقدار تسهیلات برای این شرکت اخذ کرد؛ پس باید سهام‌داران جدید جذب این شرکت شوند و درحال‌حاضر منابع صرف ایجاد واحد آندسازی و بازسازی واحد‌های موجود شود.

‌حدود ۶۰ درصد منابع بانکی یا نقدینگی متوقف است

وزیر صنعت با بیان اینکه ۶۰ درصد نقدینگی در کشور راکد است، تصریح کرد: حدود ۶۰ درصد منابع بانکی یا نقدینگی کشور متوقف است و در جریان نیست. اگر چه معوقات مردمی رو به کاهش است اما دولت و بانک مرکزی بدهکارند. نعمت‌زاده گفت: از مجموع ۱۶ هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص‌یافته برای بهبود وضعیت واحدهای صنعتی کوچک و متوسط تاکنون حدود هشت‌ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.

  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش