چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۵:۱۴ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۹۰۶
مسکن، راه، عمران

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران:

برجام قراردادی که ۹ سال تعلیق بود را زنده کرد/ ورود اولین کشتی خریداری شده به ناوگان کشتیرانی

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران,اولین کشتی خریداری شده
مدیرعامل‌کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران رفع تعلیق ۹ ساله قرارداد خریدکشتی را مهم‌ترین دستاورد برجام دانست و گفت: با زنده شدن این قرارداد ۱۵۸ میلیون دلار مجددا به صندوق کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برگشت و توانستیم قراردادی که آن سال با مدل تامین‌ مالی نوشته شده بود را تبدیل به قرارداد فاینانس کنیم.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد سعیدی، مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در جلسه نشست اطلاع رسانی از دستاوردهای برجام گفت: اتفاقاتی که بعد از برجام در حوزه حمل ونقل دریایی به خصوص برای کشتیرانی رخ داد صدمات زیادی به این صنعت وارد کرد.

 

وی ادامه داد: دو تجربه مهم را کشتیرانی جمهوری اسلامی پشت سرگذاشت؛ یکی دوران دفاع مقدس و دیگری دوران تحریم که فشار زیادی به کشور در حوزه اقتصادی وارد شد که اتفاقا در هر دو زمان توانستیم کشور را در حوزه ‌اقتصادی نجات دهیم چرا که ۸۷ درصد اقتصاد جهان و همین طور ایران به حمل و نقل دریایی وابسته است.

 

وی با اعلام اینکه دامنه تحریم‌ها برای این صنعت در حوزه پرچم گسترده بود، گفت: محدودیت جدی در بحث مالکیت کشتی‌ها داشتیم و موسسات رده بندی ارتباط خودشان را با ما قطع کرده بودند و به همین دلیل رفت وآمد کشتی‌های ایران به بنادرجهان سخت و ناممکن و بنابراین ما از بازار جذاب جهان محروم شده بودیم.

 

سعیدی ادامه داد: در بحث بیمه بدنه و ماشین‌الات متاسفانه همه شرکت‌ها و بیمه‌های بین‌المللی معتبر جهان ارتباط خود را با کشتیرانی و نفت‌کش جمهوری اسلامی ایران قطع کرده بودند و صدمه زیادی را به ما در این حوزه وارد ساختند.

 

در بخش تامین سوخت هم درست مشکل  هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران را داشتیم، امکان تحویل سوخت در آب‌های بین‌المللی وجود نداشت و دچار مشکلات زیادی بودیم. در بخش تعمیرات سفری هم هیچ نوع خدماتی به ایران ارائه نمی‌شد  و عملا سرویس‌دهی بین‌المللی به کشتی‌های ما قطع شده بود. ضمن اینکه مشکلات زیادی در نقل و انتقال‌های مالی داشتیم.

 

وی ادامه داد: بعد از برجام و حتی سه چهار ماه قبلتر از آن، با اطلاعاتی که در اختیار داشتیم مقدمات فراهم‌سازی بازگشت ناوگان ملی به بازار بین‌المللی را فراهم کردیم. در ابتدا بحث بیمه و رده‌بندی کشتی‌ها را رسیدگی کردیم و تماس‌های مستقیم را با موسسات بین‌المللی شروع کردیم و توافقات را قبل از برجام انجام دادیم. منتهی اجرای آن را مشروط به اجرایی کردن برجام دانستیم و نهایتا توافقات ما در روز اجرایی شدن برجام عملیاتی شد.

 

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران امضای۳۲ تفاهم‌نامه و ۷ موافقتنامه با شرکت‌های مهم بین‌المللی جهان را دستاورد برجام دانست و گفت: در بخش خرید و ساخت انواع کشتی‌ها قرارداد تعلیق شده‌ای به مدت ۹ سال داشتیم که رقم قابل توجهی از دارایی ایران را بلاک کرده بود.

 

بعد از برجام  ورق برگشت و با زنده شدن این قرارداد ۱۵۸ میلیون دلار مجددا به صندوق کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برگشت و توانستیم قراردادی که در آن سال با مدل تامین مالی توسط خود کشتیرانی ایران نوشته شده بود را تبدیل به قرارداد فاینانس کنیم. این قرارداد اولین فاینانسی بود که اتفاق افتاد. در این قرارداد ۱۷ فروند کشتی خریداری می‌شد که در قرارداد جدید به به ۱۰ فروند تبدیل شد و برای اولین بار نوسازی ناوگان کشتیرانی با فاینانس خارجی رقم خورد.

 

وی ادامه داد: وقتی شروع به مکاتبه با همین شرکت‌ها در سپتامبر ۲۰۱۶ کردیم، حتی جواب ایمیل‌ها را نمی‌دادند اما کار به جایی کشید که تمام آن ایمیل‌ها به قرارداد تبدیل شد آن هم با استفاده از منابع مالی خارجی. در بحث موسسات رده بندی هم اکنون با معتبرترین موسسات بین المللی قرارداد داریم و کشتی‌های ایرانی به راحتی در همه بنادر تردد دارند و هیچ محدودیتی وجود ندارد. تنها یکی دو بندراست که خودمان و به دلایل خاص از تردد در آن خودداری می کنیم.

 

سعیدی با اعلام اینکه لازم است سن ناوگان کشتیرانی ملی را پایین بیاوریم و از مدل‌های جدید کشتی‌ها استفاه کنیم، گفت: در قراردادی که توضیح آن را دادم خوشبختانه توانستیم از نوع جدید کشتی‌ها استفاده کنیم و در همین قرارداد برای اولین بار سازنده کشتی را متعهد ساختیم که در سه محور اساسی به انتقال تکنولوژی به ایران بپردازد و به یکی از شرکت‌های ایرانی که دولت ایران معرفی می‌کند تکنولوژی ساخت را منتقل کند. این درحالی است که در همان قرارداد تعلیق شده قبلی هیچ وقت بحث انتقال تکنولوزی مطرح نبود.

 

وی خبر داد :بر اساس این قرارداد اولین کشتی ۱۴ هزار و پانصد کیلویی در ماه مارس ۲۰۱۸ وارد ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران می‌شود و به فاصله هر یک ماه یک کشتی تحویل می‌گیریم.

 

 

  • 12
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش