چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۸ - ۱۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۳۴۵۸
مسکن، راه، عمران

امرالله امینی، عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی؛

زلزله هم قیمت مسکن را پایین نمی‌آورد

مسکن,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران

بازار مسکن در آذر امسال تکانی اساسی خورد و آمارها، نشان از تحولات معنادار در بخش مسکن می‌دادند. براساس گزارش اتاق بازرگانی ایران، تنها در آذرماه بازار مسکن شهر تهران افزایش ۵۰.۲ درصدی در تعداد معاملات را تجربه کرده است. براساس این گزارش ۴۹.۴ درصد کل معاملات به واحدهای با زیربنای کمتر از ۸۰ متر و ۵۳.۴ درصد معاملات به واحدهای با ارزش کمتر از ۴۰۰ میلیون تومان اختصاص داشته است.

 

این به معنی تکان بازار در مسکن‌های میان‌قیمت است. درحالی‌که برخی از کارشناسان معتقدند این تحولات برخلاف سال‌های ۹۰ و ۹۱ به دلیل تقاضای واقعی در بخش مسکن است و ارتباطی با سوداگران بازار مسکن ندارد. یک اقتصاددان معتقد است رونق ‌بخش مسکن مربوط به کاهش بازدهی سرمایه و افزایش ریسک در دیگر بازارهاست.

 

به گفته امرالله امینی، کاهش سود بانکی و ریسک‌پذیری بازارهای طلا و ارز باعث شده کسانی که نقدینگی بالایی دارند سرمایه خود را به بخش مسکن منتقل کنند و این تحولات بخش مسکن به معنای افزایش تقاضای واقعی نیست. در این زمینه، گفت‌وگویی با امرالله امینی، عضو هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه داشته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

 

 

در ماه گذشته معاملات بخش مسکن در تهران دچار تحولات مثبتی شده است. این رشد را می‌توان دلیل بر رفع رکود در بازار مسکن دانست؟

وضعیت بازار مسکن این است که سال‌ها قبل قیمت مسکن در ایران به‌صورت حبابی بالا رفت و این حباب هرگز از بین نرفت و قیمت‌ها بالا ماند. کسانی هم که در آن سال‌ها سازنده مسکن بودند یا مالکان کنونی، حاضر نیستند قیمت‌هایشان را پایین بیاورند. بخشی از سازندگان هم که در حال حاضر اقدام به ساخت می‌کنند با توجه به بالا بودن قیمت مواد اولیه و مصالح، قیمت برایشان بالا درآمده است؛ البته با توجه به این‌که قدرت خرید قشر متوسط و ضعیف تغییر چندانی نکرده است، خیلی نمی‌توان امیدوار بود به این‌که بخش مسکن رونق پیدا ‌کند. من فکر می‌کنم حتی بخشی از رونق ‌بخش مسکن که الان از سوی عده‌ای می‌شنویم به‌خاطر بسته‌شدن بازارهای دیگر است.

 

نرخ بازدهی سود در بازارهای دیگر مثل سپرده‌های بانکی پایین آمده است. به دلیل ریسک‌پذیری بازارهای سرمایه، ارز و طلاست که ما شاهد رشد در بازار مسکن هستیم. این رشد به نظر من نمی‌تواند رشد واقعی باشد. دلیل این امر هم این است که ما در بخش تقاضای مسکن، هیچ تغییر و اصلاحی نمی‌بینیم؛ مگر این‌که نقدینگی موجود در این بازارها و بانک‌ها، به‌خاطر بازدهی پایین آمده و در بخش‌های تولیدی هم رکود حاکم است، آن‌هایی که نقدینگی دارند چاره‌ای ندارند جز این‌که به‌طریقی در بخش مسکن ورود کنند. بخش عمده این رونق بازهم می‌گویم حبابی است و متعلق به کسانی که نقدینگی دارند یا بخش‌هایی مثل مؤسسات پولی و بانکی است؛ پس خیلی نمی‌توان به آن امیدوار بود.

 

با توجه به سرمایه‌ای‌بودن مسکن، احتمال دارد زلزله‌های اخیر این بخش را ریسک‌پذیر کند و جلوی رونق این بازار را بگیرد؟

همیشه همین‌گونه بوده که وقتی زلزله می‌آید رونق مسکن را کم می‌کند. همین آماری که الان منتشر شده راجع‌به ماه گذشته و قبل از وقوع زلزله‌های اخیر بوده است. حالا که زلزله آمده دوباره بازار راکد شده است و حتی آن‌هایی هم که نقدینگی دارند الان دست نگه‌داشتند، چراکه ریسک‌پذیری به این بازار هم رخنه کرده است. زلزله همان‌طور که می‌دانیم یک عامل روانی است که در ابعاد مختلفی ازجمله اقتصادی تاثیر دارد. افراد و عاملین اقتصادی هم متأثر از این عامل روانی شده‌اند و دست نگه‌داشته‌اند ببینند چه می‌شود. من به یاد دارم که در زلزله‌های قبلی هم‌ چنین تاثیری داشت. حتی زلزله سال ۸۲ در بم، روی بازار مسکن تهران تاثیر گذاشت. نکته‌ای که باید اشاره کرد این است که چنین ‌تاثیراتی، روانی و موقتی است و پس از گذشت مدتی، بازار به حالت عادی بازمی‌گردد.

 

مسلم تقوی

 

 

 

asemandaily.ir
  • 15
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش