به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتدپرس، هواپیماهای دو موتوره ATR-۷۲ از سال ۱۹۹۳ در حال بهره برداریاند. یکی از مدلهای این هواپیما در مسیر یاسوج-تهران مورد استفاده قرار گرفته و سقوط کرد.
بر اساس این گزارش حادثه سقوط هواپیما نگرانیها نسبت به امنیت پروازها در ایران را زنده کرده است. ناوگان هوایی ایران سالها تحت تحریمهای بین المللی قرار داشته است. هواپیمایی آسمان در لیست سیاه کمیسیون اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۶ قرار دارد. ۱۹۰ خط هوایی دیگر پیش از این در لیست سیاه اروپا بودند. ایران همواره اعتراض کرده و آمریکا را به دلیل تحریم ها مسبب از بین رفتن امنیت پرواز ها در ایران میداند. شرکت هواپیمایی آسمان نیز مجبور شده بسیاری از هواپیماهایش را در اوج تحریم ها به دلیل دشواری در یافتن قطعات یدکی هواپیما از رده خارج کند.
بر اساس این گزارش در یکی از کارگروه های ایکائو یا سازمان هوانوردی غیر نظامی بینالمللی در سال ۲۰۱۳ ایران گفته بود تحریمهای آمریکا دسترسی ایران به قطعات، خدمات و حمایت هایی که برای امنیت پروزاها ضروری است را مسدود کرده.
آسوشیتدپرس در این زمینه نوشت: ایران بارها قربانی سوانح هوایی بوده و بیشتر این سوانح در سال ۲۰۱۴ اتفاق افتاد که در نتیجه آن ۳۹ تن کشته شدند. اما بسیاری از شخصیتها در بنیاد پروازهای امن که یک سازمان مردم نهاد در آمریکاست گفته با همه این احوال ایران در اجرای استانداردهای ایکائو در سطحی بالاتر از میانگین قرار دارد.
بر اساس این گزارش برداشته شدن تحریمهای خرید هواپیما یکی از بندهای کلیدی توافق هسته ای بوده است. در نتیجه این توافق شرکت آسمان موفق به امضای قراردادی با بویینگ شده که است که در پی این توافق ۳۰ بویینگ خریداری شده است. این خریدها در صورتی که دونالد ترامپ تصمیم به اعمال مجدد تحریم ها در ماه های آینده بگیرد بار دیگر قطع خواهد شد.
- 14
- 2