جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۱۰ - ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۵۳۹۲
مسکن، راه، عمران

معاون شرکت ساخت خبر داد؛

جزئیات اخذالکترونیکی عوارض آزادراه‌ها در نوروز/ نرخ گران نمی‌شود

حسین میرشفیع,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
معاون ساخت آزادراه های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نحوه اخذ الکترونیکی عوارض را در سفرهای نوروزی تشریح کرد.

سید حسین میرشفیع در گفت‌وگو با مهر، درباره الکترونیکی شدن عوارضی‌ها در اسفند ماه اظهار داشت: عوارض الکترونیک شامل تمام عوارضی‌های کشور خواهد شد که به صورت سیستم یکپارچه عمل می‌کند.

 

وی افزود: برنامه زمان بندی اجرای این طرح تا پایان تیرماه ۹۸ خواهد بود که در تمام عوارضی‌های کشور به بهره برداری می‌رسد. اما تا قبل از نوروز تلاش ما این است که آزادراه‌های اطراف تهران زیر بار ترافیک عوارض الکترونیکی برود که هم به نوعی عملکرد آزمایشی است که اشتباهات سیستم مشخص شود و هم اینکه در ایام تعطیلات نوروز مردم بتوانند با توجه به افزایش ترددها، گرفتار صفوف طولانی خودروها در عوارضی‌ها نباشند.

 

آزادراه‌هایی که در نوروز ۹۸ عوارض الکترونیکی اخذ می‌شود

معاون ساخت و توسعه آزادراه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور درباره آزادراه‌هایی که مشمول این طرح می‌شوند، گفت: آزادراه‌های تهران-قم، تهران-ساوه، کرج-قزوین، قزوین-رشت و قزوین-زنجان آزادراه‌هایی هستند که تا قبل از ایام نوروز قرار است عوارض در آنها به صورت الکترونیکی از خودروهای عبوری اخذ شود.

 

وی درباره نحوه محاسبه و اخذ عوارض الکترونیکی از خودروها تصریح کرد: دیگر نیازی به خرید تگ (Tag) یا برچسب و الصاق آن به شیشه خودرو نیست. بلکه سیستم به صورت پلاک خوان است و همینکه مردم به طور عادی از گیت های عوارضی‌ها تردد می‌کنند، دوربین با قرائت پلاک خودرو، عوارض آن را محاسبه می‌کند و عوارض هر خودرو پس از دریافت، به صورت سیستماتیک به حساب سرمایه گذار همان آزادراهی که آن خودرو عبور کرده، واریز می‌شود.

 

دیگر نیازی به ایستادن خودروها در صف عوارضی نیست

میرشفیع ادامه داد: با اجرای این طرح دیگر نیازی نخواهد بود که مردم به صورت سنتی در عوارضی‌ها بایستند و مبلغ عوارض را نقدی پرداخت کنند؛ حتی این روش را جمع آوری خواهیم کرد. به معنی دیگر در تمام خطوط عبوری آزادراه‌ها، هر کس که رد شود، عوارض خودروی خود را صرفاً به صورت الکترونیکی باید پرداخت کند.

 

خدماتی که به رانندگان ناآشنا به اپلیکیشن های موبایلی داده می‌شود

معاون مدیرعامل شرکت ساخت یادآور شد: با توجه به اینکه اجرای طرح الکترونیکی شدن عوارض آزادراه‌ها، نخستین بار خواهد بود که در اسفند ماه امسال و فروردین سال آینده به بهره برداری می‌رسد و ممکن است مردم به این روش ناآشنا باشند، افرادی را در مجتمع‌های رفاهی مأمور خواهیم کرد تا آنها را نسبت به نحوه نصب اپلیکیشن و پرداخت عوارض الکترونیکی در تلفن‌های همراه رانندگان آشنا کنیم؛ همچنین دستگاه پوز و کارت خوان در این ایستگاه‌های توضیح نحوه پرداخت الکترونیکی عوارض خواهیم گذاشت تا بتوانند پرداخت عوارض خودروی خود را که از آن آزادراه تردد کرده‌اند، پرداخت کنند. به عبارت دیگر از مردم پول نقد دریافت نمی‌کنیم.

 

وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار مهر که آیا نصب دستگاه پوز در مجتمع‌های رفاهی و اخذ عوارض از آنها با استفاده از کارت اعتباری، ایجاد یک صف جدید نخواهد بود؟ گفت: هیچ مانعی در مسیر تردد آنها نیست؛ این اطلاع رسانی یا نصب دستگاه پوز در مجتمع‌های بین راهی خواهد بود که ترافیک ایجاد نمی‌کند. همچنین قرار است تا قبل از آغاز سفرهای نوروزی در رسانه‌ها نحوه نصب اپلیکیشن های موبایلی دریافت عوارض الکترونیکی را معرفی کنیم. در این ایستگاه‌های توضیح پرداخت الکترونیکی هم صرفاً نحوه آموزش پرداخت عوارض به مردم ارائه می‌شود که ممکن است در همان ایستگاه با دستگاه پوز مبلغ عوارض را هم اخذ کنیم.

 

عضو هیئت مدیره شرکت ساخت و توسعه تصریح کرد: رانندگان خودروهای عبوری هم می‌توانند به صورت خوداظهاری در اپلیکیشینی که در تلفن همراه خود نصب کرده‌اند، اعلام کنند که از چه آزادراهی تردد کرده‌اند که نهایتاً به آنها شناسه‌هایی اختصاصی داده می‌شود که مانند قبوض آب و برق و تلفن با استفاده از اپلیکیشن های موبایلی پرداخت بانک‌ها، اقدام به پرداخت عوارض همان آزادراه کنند. روش‌های دیگر پرداخت هم به زودی توسعه می‌یابد که تا تیرماه ۹۸ همه خودروهای باری و مسافری سبک و سنگین عوارض خود را الکترونیکی پرداخت خواهند کرد.

 

اعمال جریمه عدم پرداخت الکترونیکی عوارض تا ۴۸ ساعت پس از عبور

وی درباره جریمه ای که از سوی پلیس راهور به خودروهایی که عوارض نمی‌دهند، اعمال می‌شود، بیان کرد: در حال حاضر اگر خودروهای عبوری از آزادراه‌ها، عوارض خود را پرداخت نکنند، ۳۰ هزار تومان جریمه می‌شوند. در طرح الکترونیکی شدن عوارض نیز اگر ظرف ۴۸ ساعت خودروها عوارض خود را پرداخت نکنند، به صورت اتوماتیک، علاوه بر مبلغ عوارض، جریمه عدم پرداخت عوارض هم به آن افزوده می‌شود. چرا که شماره پلاک‌ها به صورت خودکار به سیستم پلیس راهور نیز داده می‌شود.

 

میرشفیع افزود: قرار است در ادامه اجرای این طرح، یک روش دیگر هم اجرا کنیم که البته باید مجوزهای قانونی آن را اخذ کنیم. آن هم به این صورت است که اگر خودرویی عوارض آزادراه را به صورت نقدی پرداخت نکرد و خواست با تأخیر عوارض خود را بپردازد، به این شکل عمل می‌کنیم که صرفاً نرخ عوارض را از مالک خودرو دریافت می‌کنیم و دیگر جریمه به آن خودرو تعلق نمی‌گیرد.

 

عوارض آزادراه‌ها فعلاً قرار نیست افزایش یابد

وی درباره اینکه آیا قرار است نرخ عوارض آزادراه‌ها در این طرح افزایش یابد؟ تأکید کرد: به هیچ عنوان بحث افزایش عوارض آزادراه‌ها مطرح نیست. هر ساله متناسب با تورم، سرمایه گذاران آزادراه‌ها پیشنهاد افزایش نرخ عوارض را مطرح کرده و سپس در کارگروهی رقم پیشنهادی آنها بررسی می‌شود. پس از آن هم وزیر راه و شهرسازی رقم جدید را ابلاغ می‌کند. بنابراین تا پایان امسال قرار نیست نرخ عوارض آزادراه‌ها افزایش یابد و به آغاز فعالیت‌های اجرایی سال آینده موکول می‌شود. نرخ عوارض ارتباطی به طرح الکترونیکی شدن عوارض آزادراه‌ها ندارد. در این طرح، همان نرخ مصوب فعلی از خودروها اخذ می‌شود.

 

درآمد حذف گیت های عوارضی‌ها به سرمایه گذار داده می‌شود

معان ساخت و توسعه آزادراه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور درباره کاهش هزینه‌های اجرایی شرکت‌های سرمایه گذارِ آزادراه با اجرای عوارض الکترونیکی گفت: در بیشتر آزادراه‌ها ۱۰ تا ۱۵ درصد هزینه شرکت‌های سرمایه گذار به هزینه‌های اجرایی و پرداخت حقوق افرادی که عوارض را جمع آوری می‌کنند، تعلق دارد؛ در آزادراه تهران-قم به دلیل پایین بودن نرخ عوارض، هزینه‌های جاری و پرداخت حقوق کارکنان آزادراه‌ها تا ۳۰ درصد درآمد آزادراه هم می‌رسد اما با الکترونیکی شدن اخذ عوارض، این هزینه‌ها کاهش یافته و به سمت «هزینه های تعمیر و نگهداری آزادراه» در وهله اول و سپس «بازگشت اصل و سود سرمایۀ سرمایه گذار» سوق داده می‌شود.

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش