پنجشنبه ۰۴ مرداد ۱۴۰۳
۰۰:۰۴ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۲۰۶۱۵۸
مسکن، راه، عمران

ارزش سهام بوئینگ ۱۲ درصد سقوط کرد

پرواز بوئینگ ۷۳۷ در برخی ایرلاین‌های جهان ممنوع شد/ اتحادیه‌اروپا ایمنی هواپیماهای بوئینگ را بررسی می‌کند

بوئینگ,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,مسکن و عمران
با دومین سقوط مرگبار یک بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ ظرف ۵ ماه اخیر، تعدادی از شرکت‌های هواپیمایی جهان را مجبور کرد آخرین مدل یکی از محبوب‌ترین جت‌های مسافربری جهان را زمین‌گیر کنند.

به گزارش مهر به نقل از راشاتودی، با دومین سقوط مرگبار یک بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ ظرف ۵ ماه اخیر، تعدادی از شرکت‌های هواپیمایی جهان را مجبور کرد آخرین مدل یکی از محبوب‌ترین جت‌های مسافربری جهان را زمین‌گیر کنند.

 

تراژدی روز یکشنبه، که ۶ دقیقه پس از تیک‌آف از پایتخت اتیوپی، آدیس‌آبابا، در مسیر رفت به نایروبی کنیا رخ داد، جان ۱۵۷ نفر را گرفت.

 

این سقوط در حالی اتفاق افتاد که کمتر از ۵ ماه پیش، در ماه اکتبر، یک هواپیمای جدید ۷۳۷ مکس ۸ دیگر، که به هواپیمایی لایون ایر اندونزی تعلق داشت، تنها ۱۳ دقیقه پس از برخاستن از جاکارتا، در دریای جاوا سقوط کرد و ۱۸۹ نفر مسافر آن، جان خود را از دست دادند.

 

روز دوشنبه، وزارت حمل‌ونقل اندونزی، اعلام کرد پرواز تمام هواپیماهای ۷۳۷ مکس ۸، موقتاً در تمام خطوط هوایی این کشور ممنوع است.

 

در همین زمان گروه شرکت‌های هواپیمایی اتیوپی هم با اشاره به موارد احتیاطی، پرواز ۴ هواپیمای ۷۳۷ مکس باقی‌مانده در ناوگان خود را ممنوع اعلام کرد.

 

شرکت کیمن ایرویز، که در ناوگان خود هواپیمای دارای چندین ۷۳۷ مکس ۸ می‌باشد، پس از این حادثه موقتاً پرواز این جت‌ها را ممنوع کرد، درحالی‌که کره‌جنوبی بازرسی ویژه‌ای از این هواپیما را آغاز کرد.

 

روز دوشنبه، سازمان هواپیماهای مسافربری مغولستان هم از همین روند تبعیت کرد. این سازمان اعلام کرد که به هواپیمایی ملی این کشور، دستور داده است تا فعالیت هواپیماهای ۷۳۷ مکس ۸ را تعلیق کند.

 

در همین زمان مدیرعامل رویال ایر مراکش هم اعلام کرد که تمام پروازهایی این جت را تعلیق کرده است.

 

بوئینگ ۷۳۷ یکی از مورد اعتمادترین هواپیماها بود و پرفروش‌ترین هواپیما در صنعت هوانوردی به شرکت‌های هواپیمایی بوده است.

 

گزارشات حاکی از این است که این شرکت آمریکایی از سال ۲۰۱۷ تا کنون بیش ۵۰۰۰ سفارش ساخت و خرید این هواپیما را به دست آورده است. این هواپیما از ابتدا برای پروازهای کوتاه و برد متوسط مورد استفاده قرار می‌گرفت. بیش از ۳۰۰ بوئینگ ۷۳۷ مکس توسط حدود ۳۰ شرکت هواپیمایی جهان در حال استفاده هستند.

 

اتحادیه‌اروپا ایمنی هواپیماهای بوئینگ را بررسی می‌کند

به دنبال وقوع سانحه مرگبار سقوط هواپیمای مسافربری اتیوپی، «انریکو بریویو» (Enrico Brivio) سخنگوی کمیسیون اروپا امروز دوشنبه اعلام کرد که آژانس ایمنی حمل و نقل هوایی اتحادیه اروپا خطرات پرواز با هواپیماهای بوئینگ ۷۳۷ مکس ۸ را بررسی خواهد کرد.

 

در بیانیه صادره از سوی سخنگوی کمیسیون اروپا در این خصوص آمده است: مقامات ما با مدیریت آژانس ایمنی حمل و نقل هوایی اتحادیه اروپا در تماس هستند و ما می‌دانیم که کارشناسان این آژانس با مقامات مربوط به تحقیقات از جمله اداره هوانوردی فدرال آمریکا ارتباط نزدیکی دارند.

 

بیانیه مذکور در ادامه می‌افزاید: ما آماده ارائه هر کمکی در موارد لزوم هستیم. آژانس ایمنی حمل و نقل هوایی اتحادیه اروپا بر اساس اطلاعات دریافت شده خطرات را ارزیابی خواهد کرد.

 

گفتنی است، دیروز یکشنبه یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ متعلق به خط هوایی اتیوپی در پرواز خود از آدیس آبابا به نایروبی، پایتخت کنیا دچار سانحه شد که در این سانحه هوایی، تمامی ۱۵۷ سرنشین این هواپیما (هشت خدمه و ۱۴۹ مسافر) کشته شدند.

 

ارزش سهام بوئینگ ۱۲ درصد سقوط کرد

در آغاز معاملات وال‌استریت، بیش از ۱۲ درصد از ارزش سهام بوئینگ آمریکا سقوط کرد که این اتفاق باعث خواهد شد میانگین صنعتی داوجونز در معاملات امروز در منطقه منفی باقی بماند.

 

قیمت هر سهم بوئینگ در معاملات روز جمعه در ۴۲۲.۵۴ دلار بسته شد، درحالی‌که در همین آغاز معاملات روز دوشنبه، تحت تأثیر سقوط هواپیمای بوئینگ هواپیمایی اتیوپی در روز یکشنبه، که ۱۵۷ نفر را به کام مرگ فرو برد، قیمت هر سهم آن به ۳۷۰ دلار سقوط کرد.

 

هواپیمایی که در این سقوط دچار سانحه شد، یکی از پرفروش‌ترین‌های بوئینگ، ۷۳۷ مکس ۸، بود. این سقوط نگرانی‌هایی را در مورد ایمنی این مدل ایجاد کرد، چراکه کمتر از ۵ ماه پیش یک هواپیمای دیگر از همین مدل در اندونزی سقوط کرده بود.

 

سقوط شدید سهام بوئینگ به تنهایی باعث شد که میانگین صنعتی داوجونز بیش از ۳۵۰ واحد پایین بیاید. بوئینگ تا به اینجا بزرگترین تأثیر را بر شاخص داو داشته است، چراکه این شاخص قیمت‌محور است، یعنی هرچه قیمت سهام یک شرکت بیشتر باشد، تأثیر آن هم بر داوجونز بیشتر خواهد بود.

 

تأثیر بسیار بزرگ بوئینگ بر شاخص داو را می‌توان در مقایسه با همتایان این شاخص درک کرد. زمانی که داوجونز ۱۵۰ واحد از دست داده بود، هم اس‌اندپی ۵۰۰ و هم نزدیک در محدوده مثبت بودند. به عبارت دیگر اگر بوئینگ نبود، داوجونز در محدوده مثبت قرار می‌گرفت.

 

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش