به گزارش تسنیم، محمود محمودزاده با بیان اینکه برنامه اقدام ملی مسکن که احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی است به گونه ای برنامه ریزی شده که عملیات اجرایی همه این تعداد آغاز شود، اظهار کرد: تولید مسکن جریانی مستمر و ادامه دار است و این سیاست ادامه خواهد یافت.
وی با یادآوری اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه و طرح جامع مسکن کشور سالانه به حدود یک میلیون واحد مسکونی نیاز دارد، افزود: در تولید مسکن دولت سیاستگذار و تسهیلگر است و باید بخش های خصوصی بخش عمده این تولید را به عهده بگیرند.
وی با بیان اینکه تاکنون عملیات اجرایی ۱۸۰ هزار مسکن ملی آغاز شده است، تصریح کرد: طرح اقدام ملی مسکن در ۴۰ میلیون مترمربع زیربنا احداث می شود و گردش اقتصادی و مالی آن غیر از قیمت زمین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار میلیاردتومان است که می تواند نقش موثری در رونق تولید ایفا کند.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اذعان به اینکه نیاز بازار مسکن بیش از ۴۰۰ هزار واحد است،گفت: ثبت نام اقدام ملی مسکن در استان ها مرحله ای است و به محض تامین زمین در استان هایی که ثبت نام انجام داده اند، ثبت نام مجدد انجام می شود.
محمودزاده یادآور شد: استان های قم، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان شمالی ثبت نام را از سه شنبه هفته گذشته آغاز کردند که در استان قم در ساعات اولیه ظرفیت تکمیل شد. بر اساس آخرین آمار، قم با ۴۴۰۰ نفر تکمیل ظرفیت شده، در سیستان و بلوچستان ۱۰ هزار نفر، در خراسان جنوبی با ۲۵۰۰ نفر و در خراسان شمالی با ۲۴۰۰ نفر ثبت نام صورت گرفته است.
وی با تاکید بر اینکه ثبت نام نیاز به اینترنت پرسرعت نداشت، اضافه کرد: شرط ثبت نام در اقدام ملی مسکن بر اساس قانون ساماندهی است و پالایش نیز آنلاین در خصوص بند ج (عدم استفاده از امکانات دولتی) و در سایر شروط با استعلام از سازمان ثبت احوال، سازمان ثبت اسناد و بانک انجام خواهد شد.
تحقق اهداف طرح ملی مسکن با لغو شیوه "ساخت مشارکتی"
محمودزاده با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی در برخی از استان ها از جمله استان های شمالی زمین ندارد، گفت: با تلاش های انجام شده تاکنون ۷۰۰۰ هکتار زمین استحصال شده است. در طرح اقدام ملی سه مدل واگذاری زمین وجود دارد که شامل واگذاری زمین ۹۹ ساله، فروش اقساطی زمین به اضافه قیمت تمام شده ساختمان و در نهایت فروش اقساطی است.
وی همچنین از واگذاری حدود ۷۰ هزار واحد اقدام ملی در شهرهای جدید از هفته های آتی آغاز می شود که با شرایط قیمت تمام شده ساختمان و فروش اقساطی است، افزود:تعدادی از سازندگان واحدهایی را با ۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت دارند که تمایل دارند در طرح اقدام ملی و با قیمت تمام شده واگذار کنند. پیش بینی می کنیم که از اواخر امسال و اوایل سال آینده این واحدهای اقدام ملی مسکن افتتاح و تحویل برخی از متقاضیان شود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه وظیفه وزارت راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر صرفا احداث ساختمان و نه تامین زیرساخت ها بوده است از تمامی وزارتخانه ها و سازمانه ای متولی تکمیل زیرساخت ها خواست تا تعهدات خود را در خصوص تکمیل وظایفی که به عهده داشتند، انجام دهند.
وی در خصوص قراردادهای مشارکتی در طرح اقدام ملی مسکن با اشاره به اینکه این شیوه تنها ۱۰ درصد طرح را به خود اختصاص داده از امضای قرارداد ۲۵ هزار واحد آن با قانون مناقصات خبر داد و گفت: لایحه مشارکت عمومی و خصوصی در دولت در دست بررسی است.
***
عضو کمیسیون عمران مجلس: طرح ملی مسکن ابهام دارد
مجید کیانپور با اشاره به اینکه قطعا هر طرحی که به خانه دار شدن مردم منجر شده و تعادل بین عرضه و تقاضا ایجاد کند در بازار مسکن موثر است، اظهار کرد: طرح ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی که در یکسال و نیم مطرح شده و به گفته وزارت راه و شهرسازی احداث بیش از ۱۸۰ هزار واحد آن آغاز شده قطعا در بازار مسکن موثر است.
وی با بیان اینکه بخشی از ابهامات طرح اقدام ملی مسکن در نحوه توزیع بین دهک ها و شفاف شدن شرایط ثبت نام است که باید حل شود،ادامه داد: این طرح باید در جهت عدالت دسترسی همه جانبه برای اقشار جامعه هدف باشد و بر اساس آن متقاضیان سنجیده شوند تا از این طریق خانه اولی ها و زوج های جوان بتوانند صاحبخانه شوند.
کیانپور با اشاره به اصل ۳۱ قانون اساسی مبنی بر اینکه دولت باید برنامه ریزی مناسبی برای خانه دار کردن مردم داشته باشد، افزود: در بسیاری از استانها که زمین دولتی وجود ندارد وزارت راه و شهرسازی باید پیگیر شود و از طریق منابع طبیعی و یا سایر راهکارها بر اساس نیاز مسکن به محدوده شهر بیفزاید.
وی خواستار تشکیل شورای مسکن با حضور رئیس جمهوری شد و گفت: ۶۱۰۰ انبوه ساز در کشور وجود دارد که باید اجازه دهیم تا هرکدام بنا به توان ۱۰۰ هزار واحد مسکن را در مدت دو سال بسازند. در صورت فراهم شدن این امکان بخش عمده ای از نیاز مسکن تامین می شود.
- 9
- 1