شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۲ - ۱۳ آذر ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۹۰۷۷۶
صنعت و معدن

کشف ذخیره عظیم لیتیوم در یک دریاچه

ذخیره پنهان لیتیوم در دریاچه‌ای در ایالات متحده می‌تواند انرژی ۳۷۵ میلیون خودروی الکتریکی را تامین کند..

به گزارش ایسنا؛ پژوهشگران آزمایشگاه ملی لارنس برکلی آمریکا به تازگی یک ذخیره عظیم لیتیوم در زیر دریاچه سالتون(Salton Sea) کالیفرنیا کشف کرده است.

 دریاچه سالتون دریاچه‌ای نمکی است که در ناحیه صحرای کلرادو در جنوب شرقی کالیفرنیا قرار دارد. این دریاچه بزرگ‌ترین دریاچه ایالت کالیفرنیاست.

این دریاچه در پی یک خطای مهندسی و شکسته شدن یکی از سدهای رودخانه کلرادو در سال ۱۹۰۵ به ‌وجود آمد. پس از مدتی انتظار می‌رفت که با تبخیر آب، این دریاچه نیز از میان برود، اما پس از مدتی معلوم شد که ورودی آب کانال‌های کشاورزی پیرامون این ناحیه به این گودال، دریای سالتون را در سطحی مشخص نگه می‌دارد. این امر باعث شد تا دریای سالتون به مرور تبدیل به یکی از نقاط گردشگری کالیفرنیا شود و شمار زیادی از گردشگران برای شنا و قایق‌سواری و ماهیگیری به سواحل آن بیایند. این روند، شکل‌گیری شهرک‌های تفریحی مختلفی را نیز در پیرامون دریاچه در پی داشت.

با گذشت زمان اما به این خاطر که آب تازه‌ای از نهر و رودها به این دریاچه وارد نمی‌شود و کانال‌های کشاورزی تنها تأمین‌کننده آب آن هستند، شوری آب دریاچه از حد گذشت و باعث بدبویی آب و مرگ ماهیان شد. این امر گردشگران را نیز فراری داد و امروزه کرانه‌ها و شهرک‌های دریای سالتون شکلی متروکه و آشفته دارند.

اکنون به گفته فرماندار کالیفرنیا، یک مخزن زیرزمینی حاوی لیتیوم کافی برای تولید ۳۷۵ میلیون باتری خودروی الکتریکی در بستر این دریاچه کشف شده است.

این کشف، دریاچه سالتون را به عنوان یکی از بزرگترین ذخایر لیتیوم در سطح جهان قرار می‌دهد و نویدبخش یک تحول در رویکرد آمریکا به تولید لیتیوم است.

جف ماروتیان، معاون وزیر در امور بهره‌وری انرژی و انرژی‌های تجدیدپذیر در بیانیه‌ای گفت: لیتیوم برای کربن‌زدایی از اقتصاد و تحقق اهداف رئیس جمهور بایدن مبنی بر پذیرش ۵۰ درصدی خودروهای الکتریکی تا سال ۲۰۳۰ حیاتی است.

وی افزود: این کشف، فرصت یک بار در هر نسل را برای ایجاد یک صنعت داخلی لیتیوم در خانه و همچنین توسعه تولید برق پاک ایجاد می‌کند. ما با استفاده از نوآوری آمریکایی می‌توانیم آینده انرژی پاک را رهبری کنیم، شغل و زنجیره تامین داخلی قوی ایجاد کنیم و امنیت انرژی ملی خود را تقویت کنیم.

انقلاب دریاچه سالتون

بر خلاف بدنامی دریاچه سالتون به خاطر خشکسالی، بوی بد، موج گرما و مرگ و میر دسته جمعی ماهی‌ها، این دریاچه اکنون می‌تواند یک تحول را در انرژی سبز رقم بزند.

ضمن اینکه منابع زمین‌گرمایی شناخته شده دریاچه سالتون ظرفیت تولید برق زمین گرمایی را از ۴۰۰ مگاوات به ۲۹۵۰ مگاوات افزایش می‌دهد.

این دریاچه اکنون به یک نقطه کانونی برای استخراج لیتیوم از آب‌نمک‌های زمین‌گرمایی تبدیل شده است. پژوهشگران دریاچه سالتون را به عنوان بازیگری مهم در تامین فراتر از تقاضای جهانی لیتیوم برای چندین دهه معرفی کرده‌اند.

با این حال، این پتانسیل با چالش‌هایی همراه است. در حالی که وزارت انرژی ایالات متحده ادعا می‌کند که این مخزن لیتیوم می‌تواند ایالات متحده را در لیتیوم به خودکفایی برساند، مهار و استخراج این منبع در مقیاس تجاری کار بزرگ و پیچیده‌ای است.

شرکت‌هایی مانند Berkshire Hathaway Energy و Controlled Thermal Resources در حال سرمایه‌گذاری بر روی فناوری‌هایی برای استخراج موثر لیتیوم از آب‌نمک این دریاچه هستند.

تاکید بر توسعه فناوری استخراج مستقیم لیتیوم(DLE) است که از روش‌های مضر برای محیط زیست مانند حفاری روباز و استخرهای تبخیر عظیم که در حال حاضر در استخراج لیتیوم رایج هستند، دوری می‌کند.

مسیر پیش رو

با ظهور دریاچه سالتون به عنوان یک نیروگاه بالقوه لیتیوم، سؤالاتی در مورد امکان‌سنجی و پایداری استخراج لیتیوم در مقیاس بزرگ مطرح می‌شود.

پایگاه Electrek، یکی از پایگاه‌های برجسته در حوزه انرژی پاک، در مورد به ثمر نشستن این پروژه تردید جدی دارد.

همچنین لس‌آنجلس تایمز لایه دیگری از شک و تردید را اضافه کرده و اشاره کرده است که تاکنون هیچ شرکتی استخراج لیتیوم از آب نمک دریای سالتون را با موفقیت انجام نداده است که باعث ایجاد شک و تردید در مورد عملی بودن و اقتصادی بودن این تلاش می‌شود.

با این حال، جذابیت یک منبع لیتیوم داخلی، همراه با روش‌های استخراج سازگار با محیط‌زیست، میل به سرمایه‌گذاری قابل توجهی را برانگیخته است. شرکت‌هایی مانند جنرال موتورز، استلانتیس و فورد در حال حاضر برای تامین لیتیوم از دریای سالتون با یکدیگر همکاری می‌کنند که نشان دهنده اعتماد این صنعت به پتانسیل این منطقه است.

با وجود عدم قطعیت‌ها، رویای آینده‌ای با انرژی پاک، انگیزه قدرتمندی برای ادامه تلاش‌ها در این راستاست.

این گزارش توسط دفتر فناوری‌های زمین‌گرمایی(GTO) که بخشی از مجموعه تحقیقاتی وزارت انرژی آمریکاست که در زمینه استخراج لیتیوم از آب‌نمک‌های زمین گرمایی تحقیق می‌کند، تهیه شده است.

  • 17
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
الهی شکر داره از زمین و آسمان برای کفار خیروبرکت می باره.
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش