پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳
۰۹:۵۴ - ۰۳ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۰۶۷۴
صنعت و معدن

قدرت ارزآوری ۲۴ گروه صنعتی

صادرات ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

به گزارش دنیای اقتصاد، جدیدترین آمارهای صنعتی تا نیمه تابستان از روند رو به رشد صادرات صنعتی به لحاظ وزنی و ارزشی حکایت دارد. آمارهای اعلام‌شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد از میان ۲۴ گروه فعالیت صنعتی، در مجموع ۱۵ گروه رشد صادرات به لحاظ ارزشی را تجربه کرده‌اند. «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» در جایگاه اول ارزآورترین گروه صنعتی قرار دارد. گروه‌های «ساخت کک، فرآورده‌های حاصل از تصفیه نفت و سوخت‌های هسته‌ای» و «ساخت محصولات غذایی و انواع آشامیدنی‌ها» نیز در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند.

 

کدام گروه از رشته‌های صنعتی ارزآورترند؟ بررسی آمار صادرات صنعتی در پایان مرداد سال‌جاری بیانگر آن است که از میان ۲۴ گروه صنعتی گروه «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» بیشترین ارزآوری را ثبت کرده است.

 

براساس ارزیابی صورت گرفته در رتبه بعدی گروه‌های «ساخت کک، فرآوردهای حاصل از تصفیه نفت و سوخت‌های هسته‌ای»، «ساخت محصولات غذایی و انواع آشامیدنی‌ها»، «ساخت فلزات اساسی»، «ساخت سایر محصولات کانی غیرفلزی» عنوان ارزآورترین گروه‌های صنعتی را به خود اختصاص داده‌اند.

 

ارزش صادراتی این پنج گروه صنعتی بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۵۵۷ میلیون دلار بوده است.آمارهای اعلام‌شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت بیانگر آن است که از میان ۲۴ گروه فعال در نیمه تابستان سال‌جاری در مجموع ۱۵ گروه رشد صادرات را به لحاظ ارزشی تجربه کرده‌اند.

 

روند رو به رشد صادرات محصولات صنعتی در حالی است که در سال‌های تحریم صادرات محصولات صنعتی همواره با چالش‌های بسیاری مواجه بود؛ چالش‌هایی که افت صادرات محصولات صادراتی را به همراه داشت و موجب شد تا فعالان صنعتی بخش اعظمی از بازارهای صادراتی خود را از دست بدهند، اما در حال‌حاضر شرایط برای صادرات محصولات صنعتی فراهم شده به‌طوری که آمار اعلام شده از رشد صادرات محصولات صنعتی و معدنی حکایت دارد.

 

براساس آمارهای اعلامی در پنج ماه منتهی به مرداد امسال به لحاظ ارزشی رشد صادرات بخش صنعت ۶/ ۲ درصد ثبت شده و رشد صادرات بخش معدن نیز نزدیک به ۵۴ درصد ثبت شده است. با توجه به این آمار می‌توان گفت دو گروه صنعت و معدن در مدت زمان مورد بررسی توانسته‌اند افت صادرات خود در سال‌های گذشته را جبران ک

 

ارزآورترین صنایع

براساس آمارهای اعلام‌شده ارزآوری گروه «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» در مدت زمان موردبررسی برابر ۴ میلیارد و ۶۷۱ میلیون دلار بوده و به این طریق این گروه عنوان ارزآورترین گروه صنعتی در نیمه تابستان را به خود اختصاص داده است. «ساخت کک، فرآورده‌های حاصل از تصفیه نفت و سوخت‌های هسته‌ای» دومین گروهی است که در این مدت بیشترین ارز را وارد کشور کرده است و مجموع ارز وارد شده به واسطه این گروه برابر دو میلیارد و ۵۸۱ میلیون دلار بوده است.

 

اما ارز وارد شده به واسطه صادرات گروه «ساخت محصولات غذایی و انواع آشامیدنی‌ها» نیز در نیمه تابستان برابر با یک میلیارد و ۹۷۷ میلیون دلار ثبت شده است، ارزش صادرات گروه «ساخت فلزات اساسی» نیز برابر با یک میلیارد و ۷۱۶ میلیون دلار بوده و مجموع ارزآوری گروه «ساخت محصولات کانی غیرفلزی» نیز برابر با ۶۱۲ میلیون دلار ثبت شده است.

 

از سوی دیگر، براساس آمار اعلام شده بیشترین رشد به لحاظ ارزش صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل به گروه «ساخت رادیو، تلویزیون و وسایل ارتباطی» اختصاص داشته است. این گروه در مدت زمان مورد بررسی رشدی نزدیک به ۱۸۲ درصدی را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است؛ مجموع صادرات این گروه در پنج ماه منتهی به مرداد سال‌جاری برابر با پنج میلیون دلار بوده است.

 

گروه «ساخت مبلمان، ‌مصنوعات طبقه‌بندی نشده در جای دیگر» دومین گروهی است که در دوره زمانی مورد ارزیابی نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزشی رشد را تجربه کرده و مجموع رشد این گروه بیش از ۸۳ درصد ثبت شده است؛ ارزآوری حاصل از صادرات این گروه کالایی نیز برابر با ۲۳ میلیون دلار بوده است.

 

اما گروه «ساخت ابزار پزشکی، ابزار اپتیکی و ابزار دقیق، ساعت‌های مچی و انواع دیگر ساعت» نیز با ارزآوری ۲۰میلیون دلاری در مدت زمان مذکور نسبت به دوره زمانی مشابه سال قبل رشد بیش از ۸۱درصدی را تجربه کرده است.

 

پیشروان صادرات به لحاظ وزنی

آمار اعلام شده همچنین حکایت از آن دارد که از میان ۲۴ گروه فعالیت صنعتی، پنج گروه «ساخت مواد و محصولات شیمیایی»، «ساخت سایر محصولات کانی غیرفلزی»، «ساخت کک، فرآورده‌های حاصل از تصفیه نفت و سوخت‌های هسته‌ای»، «ساخت فلزات اساسی» و «ساخت محصولات غذایی و انواع آشامیدنی‌ها» بیشترین رشد صادرات را به لحاظ وزنی تجربه کرده‌اند.

 

 براساس داده‌های اعلام شده «ساخت مواد و محصولات شیمیایی» در مدت زمان موردبررسی بیش از ۸ میلیون تن بوده، صادرات «ساخت سایر محصولات کانی غیرفلزی» نیز بیش از ۸ میلیون تن ثبت شده است. از سوی دیگر، صادرات گروه « ساخت کک، فرآورده‌های حاصل از تصفیه نفت و سوخت‌های هسته‌ای» نیز در این دوره زمانی ۶ میلیون و ۸۵۲ میلیون تن بوده است.

 

گروه «ساخت فلزات اساسی» نیز در این مدت سه میلیون و ۸۹۲ تن صادرات داشته و سهم گروه «ساخت محصولات غذایی و انواع آشامیدنی‌ها» نیز بیش از دو میلیون تن ثبت شده است.

 

وضعیت گروه‌های معدنی

رشد صادرات بخش معدن را می‌توان به دو گروه «استخراج کانسارهای فلزی» و «استخراج سایر معادن طبقه‌بندی نشده در جای دیگر» نسبت داد. ارزآوری «استخراج کانسارهای فلزی» بیش از ۶۴۵ میلیون دلار بوده که رشد بیش از ۶۰ درصدی داشته، اما ارزآوری «استخراج سایر معادن طبقه‌بندی نشده در جای دیگر» نیز ۵/ ۱۳۵ میلیون دلار با رشدی نزدیک به ۳۱ درصد به لحاظ ارزشی ثبت شده است.

 

از سوی دیگر آمارهای اعلام شده حکایت از آن دارد که ارزآوری از طریق صادرات «استخراج زغال سنگ و لینگنیت؛ زغال‌سنگ نارس (تورب)» نیز برابر با ۴/ ۱ میلیون دلار بوده و مجموع صادرات این گروه به لحاظ وزنی نیز نزدیک به ۵۴ هزار تن بوده است. صادرات این گروه نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی افت نزدیک به ۴۳ درصد  و به لحاظ ارزشی نیز افتی ۴۱ درصدی داشته است.

 

«استخراج نفت خام و گاز طبیعی؛ فعالیت‌های خدماتی جنبی استخراج نفت و گاز، به استثنای بررسی اکتشافی» بیش از ۷ میلیون تن به ارزش حدود ۳میلیارد دلار بوده است، این گروه نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزنی افتی نزدیک به ۳۷ درصد و به لحاظ ارزشی افتی ۲۹ درصدی داشته است.

 

صادرات ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

 

 

  • 10
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش