جمعه ۰۷ دی ۱۴۰۳
۰۹:۰۶ - ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۴۶۶۱
صنعت و معدن

مختصات جهانی فولاد ایران در ۲۰۱۸

بازار فولاد ایران,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,صنعت و معدن

به گزارش دنیای اقتصاد، حجم تقاضای سنگ‌آهن چین در منطقه و در سال پیش رو چه وضعیتی خواهد داشت؟ تاثیرپذیری و به گونه‌ای وابسته بودن اقتصاد فولاد ایران به بازار مهم چین همواره مورد بحث فعالان فولاد بوده است،‌ به‌طوری‌که در این زمینه انتشار هر گزارشی درخصوص بازار فولاد ایران باید با نیم‌نگاهی به بازارهای بین‌المللی از جمله چین همراه باشد؛ در این باره «رشد ۲۰ درصدی افزایش صادرات» در زمینه فولاد ایران، سیگنال روند فزاینده حضور در بازارهای بین‌المللی را به وضوح شناسایی کرده و ایران را در مسیر تجربه این مهم قرار داده است.

 

کیوان پورشب فعال و کارشناس بازار فولاد و مقاطع فولادی درخصوص پیش‌بینی‌ها در بازار مقاطع فولادی در سال ۲۰۱۸ بر این باور است که بازار مقاطع فولادی ایران در سال جاری همچنان کاهش تقاضای داخلی را از سر خواهد گذراند. در این باره با استناد به منابع معتبری مانند «پلتس» پیش‌بینی می‌شود همچنان رکودی که در حوزه ساخت و ساز و به‌طور کلی عمران بر فضای کشور حاکم است ادامه پیدا کند و سال ۲۰۱۸ همچنان با کاهش تقاضای داخلی روبه‌رو‌ باشیم.

 

به گفته وی از سوی دیگر صادرات میلگرد در سال ۲۰۱۸ حتما افزایش خواهد داشت،‌ هرچند باز هم آمارها و به نقل از انجمن تولیدکنندگان بین‌المللی فولاد نشان می‌دهد که طی ۵ سال گذشته چیزی حدود ۱۲ درصد تولید میلگرد در سطح جهانی کاهش داشته است، با این حال برآوردها از سال ۲۰۱۸ گویای این است که ایران یک حجم زیاد افزایش صادرات میلگرد برنامه‌های فروش خود را دنبال خواهد کرد.وی با اشاره به این موضوع که در ایران ظرفیت اسمی تولید میلگرد ۲۰ میلیون تن است، توضیح داد: پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۱۸ از مجموع این مقدار بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد صادر شود.

 

پورشب ضمن اشاره به اشتیاق کشور و مسوولان وزارت صنعت و به ویژه ایمیدرو به افزایش تولید و توسعه تولیدات فولاد در شرایط پساتحریم گفت: افق تولید ۵۵ میلیون تن فولاد تا سال ۲۰۲۵ برای تبدیل شدن به ۱۰ کشور برتر فولادسازی در دنیا از موضوعات مهمی است که به آن دست پیدا خواهیم کرد.

 

چراکه این اراده از سوی دولتمردان و بخش خصوصی و حمایت از این برنامه دیده می‌شود، در عین حال پیش‌بینی‌هایی که انجمن جهانی فولاد انجام داده از یک روند رو به رشد تقاضا برای فولاد در جهان خبر می‌دهد که این میزان از ۶/ ۲ درصد در سال ۲۰۱۷ به حدود ۳ درصد در سال ۲۰۱۸ افزایش پیدا خواهد کرد که انجمن جهانی فولاد، چین را از این گزارش و از این رقم مستثنی کرده است، علت این استثنا نیز آن است که در شرایط فعلی یک رشد اسمی در تقاضای فولاد در بازار داخلی چین وجود دارد که پیش‌بینی می‌شود این میزان حدود ۳ درصد باشد که رشد قابل توجهی است.

 

پورشب در ادامه با اشاره به اینکه یکسری پارامترهای سیاسی در سال جاری تقاضا و بازار فولاد جهان از جمله ایران را به شدت متاثر می‌کند، افزود: در درجه اول به نقل از انجمن جهانی فولاد، افزایش ریسک‌های سیاسی ناشی از طرح شعارهای پوپولیستی در آمریکا که تحت عنوان «حمایت از تولید داخلی» مطرح شده، «بدهی‌های مالی چین» به جامعه جهانی که از محل استقراض‌های مکرری که چه از صندوق بین‌المللی پول و چه از سایر نهادهای مالی بین‌المللی از سوی این کشور صورت گرفته در کنار مناقشاتی که در منطقه کره شمالی و جنوبی وجود دارد همگی بر این بازار اثر خواهند گذاشت.

 

به علاوه بدهی‌های کره جنوبی که کمی کمتر از چین بوده و به همان عارضه دچار است، حجم تقاضای جهانی برای فولاد را از خود متاثر کرده است.اما این سوال پیش می‌آید که این تاثیرات منفی یا مثبت است؟ پورشب معتقد است برای پاسخ به این سوال باید بتوانیم ۶ ماه اول سال ۲۰۱۸ را پشت سر بگذاریم.

 

به گفته وی موضوع دیگر این است که شاهد حجم تقاضای عمیق ژاپن برای فولاد با توجه به بازی‌های المپیک ۲۰۲۰ هستیم که به نظر می‌آید خیلی از کشورها، تولید‌کنندگان و عرضه‌کنندگان فولاد و ایران می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.روند رو به رشد و فزاینده رشد اقتصادی چین،‌ رفته رفته در حال از دست دادن سرعت خود است و این موضوع یکی از عواملی است که بر این بازار پیشرو، نه فقط برای سال ۲۰۱۸، بلکه برای سال‌های بعد از آن اثر خواهد داشت و حجم تقاضا را هم برای محصول فولاد و هم مواد اولیه مانند سنگ‌آهن به شدت تحت تاثیر قرار خواهد داد.

 

پورشب با اشاره به گزارش‌های ارائه شده از سوی انجمن جهانی فولاد توضیح داد: در این گزارش‌ها و پیش‌بینی‌هایی که موسسات و نهادهای پژوهشی اقتصادی در دنیا انجام داده‌اند به برنامه‌های اصلاحی در حوزه اقتصاد و به ویژه در ارتباط با تولید فولاد اشاره شده است.  در این ‌باره با حضور برخی کشورها مانند مصر، برزیل، آرژانتین و مکزیک رفته رفته حلقه رقابت تنگ‌تر می‌شود.

 

هند هم با سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای که از قبل انجام داده در سال جاری در حال نزدیک شدن به بهره‌برداری از این طرح‌ها خواهد بود که به‌عنوان یک پتانسیل مهم در بازارهای آینده معرفی می‌شود و میدان رقابت را برای رقبا سخت‌تر می‌کند. به‌طور کلی شیب ملایمی را از نظر رشد بازار صادرات، بازار بین‌المللی و تقاضا در سال ۲۰۱۸ می‌توانیم پیش‌بینی کنیم.

 

در مقایسه با سال ۲۰۱۷ که رشد تقاضا عددی معادل ۸/ ۲ درصد بوده، پیش‌بینی می‌شود این رقم در آینده به ۹/ ۴ درصد برسد؛ در ارتباط با قیمت سنگ‌آهن و روندی که این کامودیتی در حال طی کردن است نیز باید بگوییم که روند افزایشی خود را در سال‌های پیش رو ادامه خواهد داد و این هم به همان سیاست خرید و دپوی سنگ‌آهن از سوی چین بازمی‌گردد که به نظر می‌آید تا پایان سال ۲۰۱۸ هم این روند ادامه پیدا کند.

 

در رابطه با ایران روند فزاینده و افزایشی قیمت ارز قطعا به‌عنوان یک عامل مهم در شرایطی که ایران همچنان در حوزه ساختمان و عمران، رکود را پشت سر می‌گذارد، صادرات را موجه‌تر از گذشته می‌کند و اقبال تولید‌کنندگان داخل برای حرکت به سمت صادرات، فروش محصولات به خارج از کشور را افزایش خواهد داد، بنابراین عامل نرخ ارز به مواردی که درخصوص بازارهای خارجی مطرح شد کمک خواهد کرد.

 

از سوی دیگر در اثبات این نکته که در سال ۲۰۱۸ با افزایش حجم صادرات میلگرد مواجه خواهیم بود، پایان مناقشات و جنگ سوریه، آرام شدن بخش‌های شمالی عراق و پایان مناقشه یمن (تا پایان سال ۲۰۱۸) یک بازار وسیع و کاملا پراقبال نسبت به محصولات فولادی ایران را پیش روی تولید‌کنندگان و عرضه‌کنندگان فولاد ایران قرار می‌دهد که این موضوع مشخص‌کننده این خواهد بود که در سال ۲۰۱۸ بیش از ۸۰ درصد تولید محصولات فولادی اعم از شمش و محصولات نوردی مانند میلگرد را صادر خواهیم کرد.

 

 

  • 11
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش