
به گزارش تسنیم به نقل از اویل پرایس، منابع تجاری و تحلیلی اعلام کردهاند واردات نفت خام چین از ایران در ماه جاری میلادی احتمالاً به یک میلیون بشکه در روز میرسد. این رقم تقریباً نیمی از مقدار نفتی است که عربستان به چین صادر میکند.
در اوایل همین ماه گزارش شد که چین با پیشبینی اینکه دولت بایدن تحریمها علیه ایران را برمیدارد، حجم بالایی از نفت ایران را خریداری میکند. حتی هند هم قصد خرید نفت از ایران را دارد.
واشنگتن در ماه مارس به چین هشدار داد خرید نفت از ایران را متوقف کند.
طبق گفته یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا :« ما به چینیها گفتهایم که تحریمها علیه ایران را ادامه میدهیم. هیچ چراغ سبزی وجود نخواهد داشت».
احتمال لغو تحریمهایی که در دوره ترامپ وضع شده وجود دارد ولی بیثباتیهای بسیاری در این مورد وجود دارد.
چین در این بین در حال خرید نفت ایران است و اخیراً یک قرارداد بلند مدت عرضه نفت به ارزش ۴۰۰ میلیارد دلار با این کشور امضا کرده است. طبق این قرارداد، چین سرمایهگذاری عظیمی در بخشهای مختلف اقتصاد ایران طی ۲۵ سال آینده انجام میدهد و در ازای آن از این کشور نفت دریافت میکند.
ایران در حال حاضر برای دوری از تحریمهای آمریکا مبدأ نفتی را که به چین میفروشد پنهان میکند.
تولید مازاد نفت اوپک پلاس تا ۳ میلیون بشکه در روز افزایش یافت
کل تعهد ائتلاف اوپک پلاس به قرارداد کاهش تولید در ماه فوریه برابر با ۱۱۳ درصد بود و تولید مازاد نفت این ائتلاف تا ۳ میلیون بشکه در روز افزایش یافت.

به گزارش اویل پرایس، تولید مازاد نفت ائتلاف اوپک پلاس در ماه فوریه تا ۳ میلیون بشکه در روز افزایش یافت. این رقم در اولین ماه سال جاری میلادی برابر با ۲.۸ و در دسامبر ۲۰۲۰ برابر با ۲.۷ میلیون بشکه در روز بود.
تعهد ۱۰ عضو اوپک به قرارداد کاهش تولید در ماه فوریه برابر با ۱۲۴ درصد بود در حالی که تعهد روسیه، رهبر گروه غیر اوپک در ائتلاف اوپک پلاس ۹۴ درصد گزارش شده است. به این ترتیب کل تعهد ائتلاف اوپک پلاس به این قرارداد در ماه فوریه برابر با ۱۱۳ درصد بوده است.
جلسه کمیته فنی مشترک در روز سه شنبه مقدمهای برای اجلاس ماهانه ائتلاف اوپک پلاس بود. اجلاس کمیته نظارتی مشترک وزیران در روز چهارشنبه و اجلاس وزرای اوپک پلاس در روز پنجشنبه برگزار میشود.
پس از بازگشایی مجدد کانال سوئز، شرکتکنندگان بازار بر تصمیم اوپک پلاس در روز پنجشنبه تمرکز کردهاند تا ببینند این گروه با توجه به کاهش اخیر قیمت نفت و نگرانیهای جدید در مورد تقاضا در بحبوحه تمدید قرنطینههای کرونا در اروپا و گسترش سریع نوع جدید ویروس کرونا، چگونه به مدیریت عرضه نفت ادامه میدهد.
گزارش شده که روسیه موافق تمدید قرارداد کاهش تولید است ولی یک افزایش تولید ناچیز برای خودش میخواهد تا پاسخگوی تقاضای فصلی بالاتر در کشورش باشد.
عربستان هم با تمدید قرارداد کاهش تولید اوپک پلاس در ماههای مه و ژوئن موافق است و احتمالاً کاهش تولید یک میلیون بشکهای خود را هم ادامه خواهد داد.
- 18
- 6