چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۱ - ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۳۱۹۸
نفت و انرژی

پیش‌بینی نفت ۷۵ دلاری در بزرگترین بازرگان نفت جهان/ لایحه ضد اوپک در کنگره آمریکا دوباره به جریان افتاد

بزرگترین شرکت بازرگانی نفت جهان,گروه ویتول
مدیر گروه ویتول که بزرگترین شرکت بازرگانی نفت جهان است، پیش‌بینی کرد تقاضا برای نفت امسال و سال آینده که جهان از بحران پاندمی ویرس کرونا خارج می شود، بهبود پیدا خواهد کرد.

 به گزارش ایسنا، راسل هاردی، مدیرعامل شرکت ویتول در مصاحبه با بلومبرگ اظهار کرد: تقاضا برای نفت تا پایان سال ۲۰۲۲ به میزان هفت تا هشت میلیون بشکه در روز نسبت به سطح فعلی افزایش پیدا خواهد کرد و تولید کنندگان برای تامین تقاضای بالاتر به تکاپو خواهند افتاد.

هاردی گفت: ما برای سپری کردن سال ۲۰۲۲ به همه توانمان نیاز خواهیم داشت. ویتول بر این باور است که قیمت ۷۰ تا ۷۵ دلار هر بشکه نفت نتیجه کاملا معقولی برای سه ماهه سوم خواهد بود.

این پیش‌بینی خوش بینانه ای از احیای قوی مصرف جهانی نفت پس از شیوع پاندمی است که باعث ریزش تقاضا برای سوخت جت، دیزل و بنزین شد. ویتول سال گذشته در تجارت بیش از هفت میلیون بشکه نفت و فرآورده های نفتی سهم داشت که به این شرکت بصیرت دقیقی از نوسانات عرضه و تقاضای جهانی نفت می بخشد.

مدیرعامل ویتول گفت: تقاضای جهانی برای نفت حدود ۳.۵ میلیون بشکه در روز پایین سطح پیش از شیوع پاندمی مانده است اما با ادامه عرضه واکسنهای کووید ۱۹، رفع قرنطینه ها و از سر گرفته شدن سفر برای تفریح و تجارت، میزان مصرف نیز تا پایان سال بهبود پیدا خواهد کرد.

این شکاف با بازگشایی اقتصادها به آهستگی بسته می‌شود و رشد اقتصادهای شرقی، تقاضا را بالاتر می برد. با این حال وی هشدار داد افزایش اخیر آمار ابتلا در هند و سایر کانون‌های شیوع کرونا، ممکن است روند احیای اقتصادی را متاثر کند.

هاردی پیش بینی کرد تقاضا برای سوخت جت احیای کندتری نسبت به سایر فرآورده‌های نفتی داشته باشد. تقاضا تا پایان سال همچنان حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز پایین سطح پیش از پاندمی خواهد بود. اما کاهش مصرف سوخت هواپیمایی با افزایش ۱.۵ میلیون بشکه در روز سایر فرآورده های نفتی مانند پتروشیمی که در تولید پلاستیک استفاده می‌شود، جبران خواهد شد.

بازرگانان و تولیدکنندگان نفت یک سال پیش که اعمال قرنطینه از سوی دولت‌های جهان، باعث فلج شدن تقاضا شد، به پر کردن مخازن نفت در خشکی و دریا پرداختند. قیمت نفت آمریکا در نتیجه عرضه فزاینده که جایی برای نگهداری آن وجود نداشت به پایین صفر سقوط کرد. هفته جاری بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت حدود ۶۴ دلار در هر بشکه بود.

بازرگانان انرژی سال گذشته پس از این که به ذخیره نفت ارزان در مخازن یا کشتیهایی که مالک آن بودند یا اجاره کرده بودند پرداختند و آنها را در معاملات آتی به قیمت‌های بالاتر فروختند، سود عظیمی کسب کردند. به گفته منابع آگاه، گروه ویتول در سال ۲۰۲۰ حدود سه میلیارد دلار سود کرد که بهترین نتایج مالی در تاریخ این شرکت بود اما این شرکت سهامی خاص درآمدهای سالانه خود را فاش نمی کند.

 مدیرعامل ویتول گفت: بیش از نیم میلیارد بشکه نفت مازاد که در واکنش به فروپاشی بازار در سال ۲۰۲۰ شکل گرفته بود، حذف شده است. کاهش مازاد ذخایر تا پایان سه ماهه سوم امسال حتی با وجود برنامه ریزی افزایش تولید از سوی اوپک، تا حدود زیادی کامل خواهد شد. حدود دو میلیون بشکه نفت در روز در حال حاضر از ذخایر برداشت شده و این روند در ماههای ژوئن، ژوییه و اوت ادامه خواهد داشت.

 پس از فروپاشی تقاضا در سال گذشته، تقاضا برای نفت با بهبود اقتصاد های آسیایی، اخبار مثبت از واکسن کرونا و رفع قرنطینه ها در بعضی از کشورها بهبود قابل ملاحظه‌ای پیدا کرده است و بهای نفت برنت از ابتدای امسال تاکنون حدود ۳۰ درصد رشد داشته که تحت تاثیر انتظارات سرمایه‌گذاران برای بهبود مصرف و کاهش سطح ذخایر با بازگشایی اقتصادها بوده است.

هاردی گفت: اوپک و متحدانش حتی با وجود عرضه ۱.۵ میلیون بشکه در روز نفت تحریمی ایران باید تولیدشان را برای تامین تقاضای فزاینده افزایش دهند.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اوپک پلاس تصمیم گرفته است از هشت میلیون بشکه در روز محدودیت عرضه فعلی بیش از دو میلیون بشکه در روز را احیا کند. این افزایش تولید به صورت تدریجی در مدت سه ماه تا پایان ژوییه انجام خواهد گرفت. این گروه سرگرم مذاکره برای لغو نشست وزیران در هفته آینده است که نشان می دهد به برنامه خود برای احیای تدریجی تولید پایبند مانده است.

لایحه ضد اوپک در کنگره آمریکا دوباره به جریان افتاد

کمیته قضایی کنگره آمریکا لایحه ای را تصویب کرد که اجازه می‌دهد اوپک و کشورهایی که با این گروه همکاری می کنند به دلیل بالا بردن مصنوعی قیمتهای نفت، هدف پیگرد قرار گیرند اما معلوم نیست کنگره چنین قانونی را بررسی خواهد کرد.

بزرگترین شرکت بازرگانی نفت جهان,گروه ویتول

 به گزارش ایسنا، لایحه معروف به نوپک از سوی استیو چابوت، نماینده جمهوریخواه معرفی و در کمیته قضایی کنگره آمریکا تصویب شد. این لایحه به وزارت دادگستری آمریکا اجازه می‌دهد شکایتهای ضد انحصار طلبی علیه کشورهای تولید کننده نفت در اوپک را پیگیری کند.

 لوایح مشابه در کنگره در ۲۰ سال گذشته برای تحت فشار قرار دادن اوپک در زمانی که قیمتها روبه افزایش بوده اند، معرفی شده اند بدون این که موفقیتی داشته باشند.

 چابوت پیش از رای گیری به این کمیته گفت: زمان آن رسیده که ما اقدامات بیشتری را برای مبارزه علیه کنترل تولید که قیمت نفت و بنزین را در آمریکا بالا نگه داشته است، انجام دهیم.

 قیمت نفت برنت از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون حدود ۳۳ درصد رشد کرده و روز سه‌شنبه به بالاترین حد در یک ماه گذشته رسید و بالای ۶۸ دلار در هر بشکه معامله شد. اما این قیمت بسیار پایینتر از قیمت بالای ۱۰۰ دلار در سال ۲۰۰۸ است که باعث شده بود لایحه مشابهی در کنگره تصویب شود.

 قیمت نفت با وجود تصمیم اخیر اوپک پلاس برای افزایش تدریجی تولید از ماه مه تا ژوئیه در واکنش به احیای اقتصادهای جهان از پاندمی کرونا بالاتر رفته است.

افزایش تولید اوپک پلاس پس از تماس جنیفر گرانهولم، وزیر انرژی آمریکا با عربستان سعودی و درخواست از این کشور برای معقول نگه داشتن هزینه انرژی برای مصرف‌کنندگان، تصویب شد.

گروه اوپک پلاس از ماه مه سال گذشته در واکنش به ریزش قیمت نفت و فروپاشی تقاضا، محدودیت عرضه کم سابقه ای را به اجرا گذاشت.

 لایحه مشابهی برای تحت فشار قرار دادن اوپک ماه گذشته از سوی چاک گریسلی، سناتور جمهوری خواه که حامی اتانول است و ایمی کلوبشار، سناتور دموکرات معرفی شد. این لایحه برای اینکه به قانون تبدیل شود باید در کنگره و سنا تصویب شده و توسط جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا امضا شود.

بر اساس گزارش رویترز، قطر که یکی از اعضای قدیمی اوپک بود، در سال ۲۰۱۸ پس از حدود شش دهه عضویت در این گروه، به دلیل ریسک تصویب احتمالی لایحه نوپک و آسیب دیدن برنامه های توسعه آمریکایی این کشور، از عضویت اوپک خارج شد.

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش