روز جمعه ۱۱ تیرماه اجلاس اوپک پلاس برای افزایش تولید ۲ میلیون بشکه در روز تا آوریل سال آینده با مخالفت امارات روبرو شد. با این حال خبرگزاری رویترز از قول منابع مطلع در روز شنبه ۱۲ تیر ماه گزارش داد که قرار است دوشنبه هفته جاری مذاکرات از سر گرفته شود.
این مجموعه با ۲۳ عضو به خاطر شیوع کرونا و کاهش چشمگیر مصرف جهانی نفت در اوایل بهار پارسال، تصمیم به کاهش نزدیک به ۱۰ میلیون بشکهای نفت گرفت. اما با بهتر شدن وضعیت تقاضای نفت در جهان، این مجموعه تولید خود را به تدریج افزایش داد بهطوری که هم اکنون میزان کاهش تولید آن ۵.۸ میلیون بشکه نفت در روز است.
قرار بود تا آوریل سال آینده این توافق برای کاهش تولید نفت اوپک پلاس لغو شود. بسیاری از اعضای بزرگ اوپک پلاس مانند عربستان و روسیه در حال مذاکره با دیگر اعضای این مجموعه هستند تا تولید نفت این مجموعه از ماه آینده دوباره ۲ میلیون بشکه افزایش یابد و در نهایت تا پایان سال ۲۰۲۱ نیز به سطح قبل از شیوع کرونا برسد.
اما امارات میگوید طی سالهای گذشته میلیاردها دلار در میادین نفتی خود سرمایهگذاری کرده و با توافق بر سر کاهش تولید نفت، سطح تولید نفت این کشور ۷۰۰ هزار بشکه کمتر از ظرفیت واقعی تولید نفت امارات محاسبه شده است. این کشور میگوید توافق کاهش تولید نفت اوپک پلاس باید طبق برنامه در آوریل ۲۰۲۲ لغو شود تا این کشور تولید نفت خود را بدون محدودیت افزایش دهد.
قیمت نفت شاخص برنت هماکنون به بالای ۷۶ دلار رسیده که بالاترین رقم از پاییز ۲۰۱۸ است. اقتصاد جهانی در سال گذشته به شدت از شیوع کرونا آسیب دید و بالا بودن قیمت نفت در سال جاری هم باعث تورم میشود و هم رشد اقتصاد جهانی را کند میکند. قیمت نفت از ابتدای سال جاری بیش از ۴۰ درصد رشد داشته است.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید روز جمعه به خبرنگاران گفت دولت آمریکا نگران تاثیر رشد قیمت نفت بر هزینههای مصرف سوخت شهروندان است و فکر میکند کشورهای تولیدکننده نفت توان افزایش تولید دارند.
قبلا بازارهای جهانی نفت انتظار داشتند با توافق هستهای، صادرات نفت ایران تا پاییز امسال بیش از دو برابر شود و قیمتهای جهانی نفت مقداری کاهش یابد، اما انتخابات ریاست جمهوری ایران و تاخیر در ادامه مذاکرات هستهای باعث شده که بازارها امیدی به بازگشت نفت ایران در میان مدت نداشته باشند.
- 16
- 5