دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۴۱ - ۰۳ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۲۰۶
نفت و انرژی

شرکت ملی گاز: دنبال تغییر تعرفه‌ها برای مشترکان پرمصرف گاز هستیم!/ پیش‌بینی کمبود تولید برق

کمبود گاز و برق در ایران,مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با تأکید بر اینکه هرگونه جریمه برای مشترکان پرمصرف گاز طبیعی طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی اعمال می‌شود، اعلام کرد که شرکت ملی گاز به‌دنبال تغییر تعرفه‌ برای آنهاست.

به گزارش ایسنا، محمدرضا جولایی با اشاره به آغاز موج دوم سرما از ابتدای پاییز امسال، اظهار کرد: این موج سرما به احتمال زیاد ماندگار است و دمای هوا در همین حد می‌ماند و حتی پایین‌تر هم می‌آید.  با توجه به بحث ناترازی بخش انرژی (که در گاز، برق و دیگر فرآورده‌ها وجود دارد) باید سه کار انجام دهیم. یکی بحث توسعه منابع تولیدی است که امسال آخرین سکوی گازی که سکوی فاز ۱۴ و پالایشگاه مربوط به آن است زمستان آماده می‌شود و توسعه پارس جنوبی تکمیل خواهد شد و دیگر در پارس جنوبی توسعه‌ای نداریم.  

وی تصریح کرد: از سویی پس از اینکه منابع را به حداکثر رساندیم، بهبود بهره‌وری و تولید پایدار باید مورد توجه باشد و اقدام‌هایی که در این زمینه در بخش‌های تعمیراتی مانند تعمیرات پالایشگاهی، تعمیرات سکوها، خطوط لوله و... است تقریباً تمام شده و در چند روز آینده تعمیرات همه این بخش‌ها تکمیل می‌شود و برای تولید ظرفیت کامل را در اختیار خواهیم داشت.  

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران با اشاره ذخیره‌سازی گاز در مخازن سراجه و شوریجه، گفت: ذخیره‌سازی هم در حد توانی که مخزن جا داشته، انجام شده است و امیدواریم بتوانیم در زمستان از آنها با ظرفیتی که می‌خواهیم استفاده کنیم.  

وی با تاکید بر اینکه بخش سوم کار «مدیریت مصرف» است، افزود: در بخش مدیریت مصرف، دو بخش را تفکیک کرده‌ایم. یک قسمت کارهایی است که باید مصرف را در بخش‌های دولتی مدیریت کنیم. در بخش‌های دولتی نخستین قسمت کار را انجا داده‌ایم؛ از وزیر نفت مصوبه‌ای گرفته‌ایم که همه ساختمان‌های اداری و مراکز تفریحی و شهرک‌ها در همه کشور را پایش کنیم و اگر مطابق الگوی مصرفی که اعلام شده، رعایت نکنند به انواع‌ مختلف این مصرف را تنظیم خواهیم کرد. یک بخش هم در دیگر وزارتخانه‌هاست که آن را هم از هیئت دولت درخواست کرده‌ایم مصوبه را از معاون اول رئیس‌جمهوری بگیریم و بتوانیم مصارف اداره‌های دولتی را هم برای نمونه با خاموش کردن موتورخانه‌هایشان در ایام تعطیل و اواخر هفته، یا تنظیم موتورخانه‌ها کنترل کنیم.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران تأکید کرد: بخش دیگر کنترل مصرف در بخش خانگی و تجاری است. در قسمت صنعتی و تجاری احتمال دارد محدودیت‌هایی داشته باشیم. آنجاهایی که می‌توانند از سوخت استفاده کنند تقریباً تامین شده‌اند و اکنون در حد قابل قبولی است و می‌توانند از سوخت دومشان استفاده کنند، البته این مستمر است و پر کردن مخازنشان تا پایان زمستان تداوم خواهد داشت، اما هم‌اکنون ظرفیت مخازن در نیروگاه‌ها از ظرفیت ذخیره پارسال بیشتر است.  

جولایی اظهار کرد: در بخش خانگی نیز مردم باید الگوی مصرف را رعایت کنند که باید از طریق تنظیمات و مواردی مانند صداوسیما از مردم درخواست کنیم الگوی مصرف رعایت شود. این کار از طریق تنظیم شوفاژخانه‌ها انجام می‌شود تا مصرف بهینه محقق شود، زیرا ما نمی‌توانیم امسال همه نقاط را پوشش دهیم، هرچند پارسال قطعی نداشتیم اما با این نوع مصرف همه‌چیز امکان‌پذیر است.

وی افزود: هرچند دما هم مهم است، اما از آنجا که بارندگی‌ها کمتر از سال قبل خواهد بود و بخش برق‌ - آبی هم در حد پارسال نداریم، به‌طور طبیعی فشار آن به گاز می‌آید و مقداری ممکن است کار را سخت کند. به هر حال اینها کارهایی است که انجام داده‌ایم.

مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران همچنین با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره اعمال مشوق و جریمه برای مشترکان کم‌مصرف و پرمصرف گفت: همکاران ما در مدیریت گازرسانی در حال تلاش برای بهبود این مصوبه هستند تا یک‌سری از محدودیت‌های قانونی و حقوقی آن را برطرف کنند.

جولایی تصریح کرد: البته جریمه باید طبق همان چیزی باشد که مجلس تصویب کرده است. ما می‌توانیم تعرفه‌ها را تغییر دهیم و تعرفه‌ها باید تغییر کند که البته هنوز تأییدیه‌ای برای آن نداریم، اما جایی که خارج از الگوی مصرف باشد، تذکر لازم به آنها داده می‌شود و طبق همان اگر لازم باشد ممکن است برخورد حقوقی هم انجام شود، اما بحث جرایم را به‌طور حتم باید مجلس تصویب کند تا ما بتوانیم جریمه‌ای اعمال کنیم.  

پیش‌بینی کمبود تولید برق در صورت محدودیت گاز مصرفی نیروگاه‌ها

 سخنگوی صنعت برق در جنوب غرب کشور با اشاره به کمبود گاز در زمستان، گفت: در صورت اعمال محدودیت به گاز مصرفی نیروگاه‌های برق، این مساله می‌تواند سبب کمبود تولید برق به دلیل کاهش فشار گاز و محدودیت‌های احتمالی آن در زمستان پیش رو به خصوص در روزهای سرد سال شود.

کمبود گاز و برق در ایران,مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران

کیومرث زمانی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون شورای پایایی منطقه‌ای شبکه برق خوزستان بیش از ۱۲۰ مصوبه در راستای هماهنگی و پیگیری مشکلات صنعت برق اخذ و تصمیمات مهمی جهت عبور از پیک بار ۱۴۰۰ و مشکلات ناشی از خشکسالی و کمبود تولید برق داشته که اجرایی کردن این مصوبات و همکاری مجموعه صنعت برق، باعث عبور موفقیت‌آمیز از پیک تابستان شده است.

وی افزود: الزام نیروگاه‌ها به تولید و تزریق برق مازاد خود به شبکه سراسری به میزان ۹۰۰ مگاوات، جلب همکاری مشترکین صنعتی بخصوص صنایع فلزی و سیمانی و محدود کردن آن‌ها در ساعات پیک بار جهت کاهش یا صفر کردن خاموشی‌های خانگی و پیگیری منظم در شناسایی و جمع‌آوری مراکز غیرمجاز رمزارزها از مهمترین اقداماتی است که منجر به عبور موفقیت آمیز از پیک بار ۱۴۰۰ شد.

معاون برنامه‌ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه‌ای خوزستان ادامه داد: در شبکه تحت پوشش ما تنها ۱۰ درصد نسبت به متوسط مناطق دیگر کشور محدودیت و خاموشی برنامه‌ریزی شده شهری اعمال شد که با اجرایی کردن مصوبات شورای پایایی، این محدودیت‌ها در خوزستان به صفر رسید.

زمانی با اشاره به اعلام کمبود گاز در زمستان، بیان کرد: در صورت اعمال محدودیت به گاز مصرفی نیروگاه‌های برق، این مساله می‌تواند سبب کمبود تولید برق به دلیل کاهش فشار گاز و محدودیت‌های احتمالی آن در زمستان پیش رو به خصوص در روزهای سرد سال شود.

وی افزود: با توجه به این موضوع از هم‌اکنون برنامه‌های لازم جهت گذر از زمستان ۱۴۰۰ انجام و قرار است طی برگزاری جلسات منظم شورای پایایی، مساله استفاده نیروگاه‌ها از سوخت دوم و میزان تاب‌آوری آن‌ها در کار با این سوخت‌ها بررسی و آسیب شناسی شده و راهکارهای مناسب جهت برون رفت از موضوع توسط متولیان امر تولید برق اندیشیده شود.

سخنگوی صنعت برق در جنوب غرب کشور تصریح کرد: همکاری مشترکین بزرگ صنعتی که مصرف انرژی بالایی دارند باید در زمستان جلب شود تا با کاهش مصرف، شرایط مناسبی را برای گذر از زمستان داشته باشیم.

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش