به گزارش ایسنا، محمد بارکیندو گفت: مازاد عرضه در ماه دسامبر شروع می شود. نشانه هایی وجود دارد که باید بسیار بسیار مراقب باشیم.
اوپک هفته گذشته پیش بینی خود از تقاضای جهانی برای نفت در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ را به میزان ۳۳۰ هزار بشکه در روز نسبت به برآورد قبلی کاهش داد و اعلام کرد قیمتهای بالای انرژی به روند احیای اقتصادی از پاندمی کووید ۱۹ آسیب می زند.
نگرانیها نسبت به کاهش تقاضا همزمان با پیش بینی افزایش عرضه تشدید شده است.
بر اساس گزارش رویترز، بارکیندو که در حاشیه کنفرانس Adipec در ابوظبی صحبت می کرد، گفت: با وجود ابهامات، اوپک در تضمین تداوم روند احیای اقتصادی جهانی منافعی دارد. تصور می کنیم در یک مسیر احیا قرار داریم. برای ما در اوپک، همچنان به انجام هر اقدامی که لازم است برای این که این احیا نقصان پیدا نکند، ادامه خواهیم داد.
اقدامات اوپک پلاس تا حدود زیادی در بهبود قیمت نفت تاثیرگذار بوده است. قیمت نفت برنت که در آوریل سال ۲۰۲۰ به ۱۳ دلار در هر بشکه – پایین ترین قیمت ۲۱ سال گذشته – سقوط کرده بود، پس از اجرای توافق محدودیت عرضه تاریخی اوپک پلاس به بیش از ۸۰ دلار در هر بشکه رسیده کرده است.
مله کیاری، مدیر شرکت انرژی دولتی نیجریه هم در مصاحبه با تلویزیون بلومبرگ اظهار کرد: اوپک پلاس اگر تصمیم بگیرد تولیدش را سریعتر افزایش دهد، با چالشهایی روبرو خواهد شد. حتی اگر بخواهیم اقدامی انجام دهیم، احتمالا انجام آن اندکی متفاوت خواهد بود.
مواضع اعضای اوپک و متحدانش که در راس آنها عربستان سعودی و روسیه قرار دارند، نشان می دهد که در برابر درخواستها برای تولید سریعتر مقاومت خواهند کرد. این امر دولت آمریکا را واداشته است برداشت از ذخایر نفت استراتژیک را بررسی کند تا با افزایش قیمت بنزین مقابله کند.
کیاری گفت: چنین اقدامی احتمالا تاثیر اندک و کوتاه مدتی خواهد داشت. روشن است که باید مقادیر قابل توجهی نفت از ذخایر استراتژیک آزاد شود تا تغییر معناداری اتفاق بیافتد.
نشست بعدی وزیران اوپک پلاس برای تصمیم گیری درباره سطح تولید ژانویه، دوم دسامبر (۱۱ آذر) برگزار می شود. قیمت نفت امسال حدود ۶۰ درصد رشد کرده و به ۸۰ دلار در هر بشکه رسیده است. چندین مدیر انرژی و سران کشورها نظیر ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه می گویند نفت می تواند به ۱۰۰ دلار برسد. مدیر شرکت انرژی دولتی نیجریه گفت: نفت در بالای ۸۰ دلار می ماند در حالی که نفت ۱۰۰ دلاری پیش بینی می شود.
قرارداد کرسنت بر پایه فساد بوده است/ با مقصران برخورد قاطع شود
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامهای به رئیس قوه قضائیه، خواستار برخورد شدید با متخلفان قرارداد خسارتبار کرسنت شدند.
به گزارش مهر، در جلسه علنی امروز (چهارشنبه ۲۶ آبان ماه) مجلس شورای اسلامی، نامه نمایندگان مجلس به رئیس قوه قضائیه درباره ضرورت برخورد با مسببان انعقاد قرارداد کرسنت قرائه شد.
متن این نامه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
سرور ارجمند جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای محسنی اژه ای
رئیس محترم قوه قضاییه
سلام علیکم
احتراماً مستحضرید براساس اعلام نهادهای رسمی جمهوری اسلامی ایران قرار داد کرسنت بر مبنای مفاسد گسترده بین شرکت بی اعتبار کرسنت و برخی مقامات نفتی و غیر نفتی ایران منعقد شده است. این قرارداد که از ابتدا به دلیل تاثیر قطعی فساد در آن و عدم دریافت مجوزهای مربوطه، باطل بوده باعث شده است اولاً اجرای قرار داد قبلی شرکت ملی نفت ایران با شرکت پترو ایران مبنی بر انتقال گاز میدان سلمان به عسلویه متوقف شود و جمهوری اسلامی ایران از برداشت گاز از میدان مشترک محروم گردد، ثانیاً شرکت های اماراتی در مدت بیست سال گذشته، میلیاردها دلار سهم گاز ایران از میدان گازی مشترک را به امارات منتقل کنند.
متاسفانه کسانی که در تنظیم قرارداد به صورت مفسده آمیز نقش داشتند، با برخی اقدامات و عدم دفاع صحیح موجب تضرر کشور در رأی منفی دیوان داوری شده اند.
با وجود انتقال گاز سهم ایران از میدان مشترک به امارات متاسفانه شرکت کرسنت اقدام به طرح دعوی در دیوان داوری نموده و شرکت ملی نفت ایران در سال ۱۳۹۳ محکوم به نقض قرارداد شده و اخیراً نیز با پایان دولت دوازدهم محکوم به پرداخت خسارت شده است.
از آنجا که پایه و ارکان این قرارداد بر مفاسد گسترده استوار بوده است و با وجود رای قضایی ضعیف صادره در سال ۱۳۹۱ اقدام موثری از سوی قوه قضاییه جهت برخورد با رشوه دهندگان و رشوه گیرندگان و افراد اصلی موثر در انعقاد قرارداد باطل مذکور صورت نگرفته است.
لذا مستدعی است دستور فرمایید در اسرع وقت نسبت به همه متهمان فساد و همه کسانی که با انعقاد این قرارداد به صورت شبکه ای موجب اخلال در نظام صادراتی ایران و لطمات عمده به منافع و آبروی ملت ایران شده اند، برخورد قاطع و قانونی صورت گیرد.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
- 18
- 5