به گزارش باشگاه خبرنگاران، نورموسوی گفت: مسئولیت توزیع کنتورهای هوشمند گاز فقط حدود سه هفته است که به مدیریت امور گازرسانی محول شده؛ تاکنون اجرای طرح هوشمندسازی کنتورهای گاز به صورت گسترده انجام نشده و فقط در حد پژوهش در واحد پژوهش و واحد IT شرکت ملی گاز پیش رفته است.
به گفته او، مدیریت امور گازرسانی شرکت ملی گاز، بهره بردار این طرح محسوب میشود و پس از برطرف شدن ایراداتی که از سوی دو واحد دیگر این شرکت به آن اعلام شده، به دنبال پیمانکاران بخش خصوصی خواهد بود تا نصب کنتورهای هوشمند در بخش مشترکان جزء و عمده با اولویت پرمصرفها را از اوایل سال ۱۴۰۱، عملیاتی کند.
مدیر امور گازرسانی شرکت ملی گاز میگوید، تاکنون کنتورهای هوشمند گاز به صورت کاربردی در کشور نصب نشدهاند و فقط ۱۵ عدد کنتور با هدف پژوهشی به مرحله نصب رسیده و در خصوص پرداخت هزینه کنتورهای غیرهوشمند نیز، با توجه به مصوبه شرکت ملی گاز، اشتراک پذیری کنتورهای رده ۶ و ۱۰ فقط برای افراد نیازمند با تشخیص شرکتهای گاز استانی، قابل انجام است، ولی برای انبوه سازی و مجتمع سازی که امکان پرداخت تقسیطی را ندارند، مجاز نیست. هزینه کنتور برای افرادی که تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی باشند، رایگان است و برای افراد دیگری نیز که از طریق نهادهای حمایتی دیگر معرفی شوند، امکان پرداخت تقسیطی وجود دارد.
طبق بند «د» تبصره ۱۵ قانون بودجه سال ۱۴۰۰، پرداخت اقساطی هزینه نصب کنتورهای گاز، فقط برای کنتورهای هوشمند امکان پذیر است که به گفته مدیر امور گازرسانی شرکت ملی گاز، هنوز در مرحله پژوهشی قرار دارد؛ اقساطی بودن پرداخت هزینه نصب کنتورهای هوشمند گاز در لایحه بودجه ۱۴۰۱ نیز تکرار شده است.
فارغ از بحث پرداخت اقساطی، موضوع نصب کنتورهای هوشمند گاز، از سال ۱۳۹۹ وارد قانون بودجه شد که طبق گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ در محدوده بررسیها، شرکت ملی گاز ایران در دولت دوازدهم هیچگونه اقدامی جهت اجرای مفاد حکم بند «د» تبصره ۱۵ قانون بودجه نکرده و با وجود مکاتبات متعدد و پیگیری انجام شده توسط دیوان محاسبات، نسبت به ارائه پاسخ استنکاف کرده است.
***
قیمت برق به نرخ واقعی نزدیک میشود
معاون دفتر خدمات مشترکان توانیر از نزدیک شدن نرخ برق به قیمت واقعی خبرداد.
به گزارش مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "شقایق یوسفی"در گفتگو با رسانه ملی افزود: با افزایش تعرفه برق پرمصرفها نرخ برق به قیمت واقعی خود نزدیک میشود.
وی گفت: در کل کشور ۵ منطقه آب و هوایی از معمولی تا گرمسیر مشخص شده که بیشتر مناطق ایران مانند شهرهای تهران، شیراز، تبریز و … در مناطق معمولی قرار گرفتهاند؛ مناطقی که دمای آنها بالاتر یا رطوبت بالاتری را دارند مانند بوشهر و هرمزگان در مناطق گرمسیری با درجه بندی مشخص تعیین شدهاند.
یوسفی افزود: این دسته بندی اقلیمی، مصرف متفاوتی در فصلهای گرم سال دارد؛ به همین منظور برای اجرای عدالت میان مشترکان این دستهبندی تعیین شد به طوری که الگوی مصرف مشترکان بسته به موقعیت جغرافیایی متفاوت خواهد بود و الگوی مصرف در مناطقی با رطوبت و گرمای بالا مانند هرمزگان خوزستان تا سه هزار کیلووات ساعت نیز تعیین میشود.
وی با بیان اینکه الگوی مصرف برق در فصل سرد در همه مناطق ۲۰۰ کیلووات ساعت است، افزود: الگوی مصرف در مناطق گرمسیر از ابتدای فروردینماه تغییر میکند و متناسب با منطقه جغرافیایی افزایش مییابد تا آسایش مشترکان در استفاده از برق تأمین شود.
یوسفی خاطرنشان کرد: با بررسیهای صورت گرفته توسط کارشناسان حوزه صنعت برق برای مناطق عادی، میزان مصرف ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه تعیین شد که این عدد با احتساب مصرف برق در بخش روشنایی، تجهیزات الکترونیکی و جلوگیری از اختلال در آسایش مشترکان برای شهرهایی مانند تهران، شیراز و تبریز تعیین شده است.
معاون دفتر خدمات مشترکان توانیر اضافه کرد: استفاده از لامپهای کم مصرف و تجهیزات با بازدهی بالا در کنار استفاده از ظرفیت کامل ماشین لباسشویی و ظرفشویی برای شستشوی لباس و ظروف در مدیریت مصرف برق تأثیرگذار خواهد بود.
- 19
- 6