به گزارش مهر به نقل از تله تریدر، ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا میگوید در صورت پیشرفت مذاکرات، واشنگتن ممکن است تحریمها علیه ونزوئلا را تخفیف دهد.
وی در ادامه این ادعا افزود: پیشتر هم گفتهایم که برخی جنبههای سیاست تحریمی خود را به شرط پیشرفت ملموس در مذاکره با کاراکاس، مورد ارزیابی قرار میدهیم.
البته، پرایس مدعی شد که هدف از این مذاکرات تحقق خواست مردم ونزوئلا مبنی بر دستیابی به دموکراسی حقیقی است حال آنکه بر کسی پوشیده نیست که این روزها، دولت واشنگتن در تقلا برای تنظیم بازار انرژی و کاهش وابستگی به نفت و گاز روسیه است و در همین راستا، دست به دامن ونزوئلا شده- کشوری که خود از قربانیان اصلی سیاستهای تحریمی آمریکا تلقی میشود.
شنبه گذشته نیز، هیئتی دیپلماتیک از آمریکا سفری به کاراکاس داشت تا درباره احتمال کمک ونزوئلا به تنظیم بازار نفت در صورت رفع تحریمها، رایزنی کند.
نتیجه آنکه روز گذشته، «آنجل رودریگز» رئیس کمیته نفت و انرژی مجلس ملی ونزوئلا در سخنانی از آمادگی کشورش برای فروش نفت به آمریکا و اروپا خبر داد و گفت: ونزوئلا میتواند تا اواسط سال جاری، تحویل نفت به آمریکا و اروپا را آغاز کند، مشروط بر اینکه تحریمها علیه این کشور برداشته شود.
رودریگز گفت: اگر اقدامات یکجانبه تعلیق شود، با توجه به آنچه که در حال حاضر به دست آوردهایم، میتوانیم انرژی مورد نیاز آمریکا و اروپا را در اواسط سال تأمین کنیم.
وی همچنین تاکید کرد برای دستیابی به توافق، آمریکا باید یک پیشنهاد خوب به دولت کاراکاس بدهد، زیرا عامل اصلی بر هم زدن اوضاع اقتصادی ونزوئلا، خود آمریکا است.
در شرایط بلاتکلیفی برجام، تکلیف نفت ایران چه میشود؟
بهروز نامداری، کارشناس حوزه انرژی درباره چشمانداز صادرات نفت ایران در شرایط امروز گفت: قبل از قضایای روسیه و اوکراین، ایران تا حدی توانسته بود برای نفت خود بهخصوص در مارکت چین جا باز کند و تصور این است که پیچ تحریمها شل شده و اجازه داده شود که ایران نفت را بفروشد، اما اکنون شرایط بازار انرژی دچار تغییرات بنیادین شده و روسیه نه خود برای خریداران تحریمی اعمال کرده و نه خریداران نفت و گاز روسیه تغییری دادهاند.
بااینحال، به نظر میرسد خواهناخواه چه موضوع روسیه حل شود یا خیر، آرامآرام نفت روسیه در پروسه دو تا سهساله از بازار جهانی حذف یا کمرنگ شود. از این منظر میتوان گفت جا برای نفت ایران باز میشود. بنابراین اگر توافق شود، بهسرعت هم تولید ایران بالا میرود و هم نفتی را که روی آب دارد، بهسرعت به بازار تزریق میکند.
قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۰/۱۲/۲۱| برنت ۱۱۲دلار و ۶۷سنت شد
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال در پایان معاملات روز جمعه با ۳ دلار و ۳۴ سنت معادل ۳.۱درصد افزایش به ۱۱۲ دلار و ۶۷ سنت رسید.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، در حالی که تجار در حال ارزیابی بهبود چشمانداز عرضه هستند که در هفتههای اخیر بهدلیل جنگ اوکراین مختل گشته است قیمت نفت در پایان معاملات روز جمعه شاهد افزایش بود اما در مجموع معاملات هفتگی شاهد شدیدترین کاهش از ماه نوامبر تاکنون بود.
قیمت نفت از زمان آغاز جنگ اوکراین شاهد افزایش بوده است. این هفته ابتدا قیمت جهانی نفت به بالاترین رقمها از سال ۲۰۰۸ رسید اما بعداً بهدلیل اعلام آمادگی برخی تولیدکنندگان برای افزایش تولید شاهد کاهش قابلتوجهی بود.
روز جمعه زمانی که مذاکرات احیای برجام بهدلیل درخواست ضمانت از سوی روسیه و همچنین عدم حل اختلافات باقیمانده بین ایران و آمریکا به تعویق افتاد نگرانیها از محدود شدن عرضه مجدداً بالا گرفت.
بر اساس این گزارش، قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال در پایان معاملات روز جمعه با ۳ دلار و ۳۴ سنت معادل ۳.۱ درصد افزایش به ۱۱۲ دلار و ۶۷ سنت رسید. قیمت نفت وست تگزاس اینترمدییت آمریکا هم در پایان معاملات روز جمعه با ۳ دلار و ۳۱ سنت معادل ۳.۱ درصد رشد به ۱۰۹ دلار و ۳۳ سنت رسید.
جیووانی استانوو تحلیلگر مؤسسه یوبیاس دراینباره گفت: «اعلام تنفس در مذاکرات هستهای عاملی است که موجب رشد قیمتها شده است.»
وی افزود: «فعالان بازار اکنون از نزدیک آمارهای صادرات نفت روسیه را رصد میکنند تا ببینند عرضه انرژی این کشور تا چهحد مختل شده است.»
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا گفته است کشورهای عضو گروه ۷ وضعیت روسیه بهعنوان مقصد تجارت ترجیحی را لغو خواهند کرد. وی همچنین اعلام کرد ممنوعیت واردات غذاهای دریایی، الکل و الماس از روسیه به آمریکا اعمال میشود. آمریکا این هفته همچنین خرید نفت از روسیه را ممنوع کرده بود.
بهگفته استانوو هفته آینده تمرکز اصلی بازار روی گزارشهای منتشرشده از سوی اداره اطلاعات انرژی دولت آمریکا و اوپک در مورد وضعیت بازار نفت خواهد بود. هر دو نهاد قبل برآورد کرده بودند که بازار امسال با مازاد عرضه مواجه شود.
- 15
- 3