به گزارش تسنیم به نقل از راشاتودی، به گفته تحلیلگران بانک جی پی مورگان چیس، اگر تحریمهای غرب روسیه را وادار به اقدامات تلافیجویانه برای کاهش تولید نفت کند، قیمت جهانی این محصول استراتژیک ممکن است به "رقم فضایی" ۳۸۰ دلار در هر بشکه برسد.
این تحلیلگران در یادداشتی نوشتند: بدیهیترین و محتملترین خطر در مورد تعیین سقف قیمت این است که روسیه (در افزایش تولید) مشارکت نکند و در عوض با کاهش صادرات تلافی کند.
در این یادداشت آمده است: این احتمال وجود دارد که دولت (روسیه) بتواند با کاهش تولید به عنوان راهی برای آسیب زدن به غرب، (تحریمها را) تلافی کند. تنگنای بازار جهانی نفت به نفع روسیه است.
در اواخر ماه ژوئن، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که قصد دارد بیمه کشتیهای حامل نفت روسیه را به عنوان بخشی از تحریمها علیه مسکو به دلیل حمله این کشور به اوکراین، تحریم کند.
پیش از این، کشورهای گروه هفت توافق کرده بودند که سقف احتمالی قیمت نفت روسیه را برای محدود کردن توانایی مسکو برای ایجاد درآمد از فروش بررسی کنند.
این پیشنهاد ابتدا توسط جانت یلن، وزیر خزانه داری ایالات متحده مطرح شد و سپس از سوی گروه ۷ پیگیری شد. کشورهای عضو این گروه در حال بررسی تحریم نفت خام صادراتی روسیه از طریق دریا هستند مگر اینکه به قیمتی که باید با شرکای بین المللی توافق شود، خریداری شود.
کارشناسان جی پی مورگان چیس خاطرنشان کردند که با توجه به موقعیت مالی قوی مسکو، روسیه تحریمشده میتواند تولید روزانه نفت خام خود را تا ۵ میلیون بشکه کاهش دهد بدون اینکه به اقتصاد آن آسیب زیادی وارد شود.
قیمت نفت از صعود بازماند
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا کاهش پیدا کرد و بخشی از رشد معاملات قبلی را تحت تاثیر نگرانی نسبت به رکود اقتصاد جهانی و متاثر شدن تقاضا برای سوخت، از دست داد.
به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در سپتامبر ۳۶ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۱۱۱ دلار و ۲۷ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز جمعه ۲.۴ درصد صعود کرده بود.
بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا برای تحویل در اوت با ۳۴ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش، به ۱۰۸ دلار و ۹ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز جمعه ۲.۵ درصد افزایش داشت.
به گفته تینا تِنگ، تحلیلگر شرکت سی ام سی مارکتس، نگرانیهای رکود، عامل منفی اصلی هستند که رشد قیمتهای نفت را محدود کرده اند. افزایش نرخهای بهره و افت شدید اعتماد مصرفی، دورنمای تقاضا برای سوخت را تیره کرده اند و همزمان آمار نشان می دهد که ظرفیت پالایش نفت آمریکا بهبود پیدا کرده است. بعلاوه، قوی شدن ارزش دلار آمریکا، قیمتها در مجموعه بازارهای کالایی شامل نفت خام را ضعیف کرده است.
با وجود بهبود اندک دورنمای تورم و وعده بانک مرکزی آمریکا برای کنترل بی قید و شرط تورم، اعتماد مصرفی آمریکا در ژوئن به رکورد پایینی سقوط کرد.
با این حال، نگرانیها نسبت به عرضه محدود به قوت خود باقی مانده و از کاهش شدیدتر قیمتها جلوگیری کرده است. توبین گوری، تحلیلگر بانک کامن ولث در این باره گفت: بازارهای انرژی سرشار از ریسکهای عرضه مانده اند که فروشنده بودن را تجربه نگران کننده ای می کند.
طبق نظرسنجی ماهانه رویترز، تولید نفت اوپک در ژوئن، ۱۰۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد و به ۲۸.۵۲ میلیون بشکه در روز رسید در حالی که این گروه متعهد شده بود تولیدش را مجموعا ۲۷۵ هزار بشکه در روز افزایش دهد.
تحلیلگران گروه ANZ Research در یادداشتی نوشتند: کاهش تولید در نیجریه و لیبی، افزایش تولید از سوی عربستان سعودی و سایر تولیدکنندگان بزرگ را جبران کرد. لیبی به دلیل تشدید ناآرامی سیاسی، با اختلالات عرضه بیشتری روبروست و احتمال تحقق هدف تولید بالاتر اوپک را بعید می سازد.
شرکت ملی نفت لیبی هفته گذشته اعلام کرد صادرات به ۳۶۵ تا ۴۰۹ هزار بشکه در روز در مقایسه با سطح معمول ۸۶۵ هزار بشکه در روز، کاهش پیدا کرده است.
در این بین، اعتصاب برنامه ریزی شده کارکنان سکوهای نفت و گاز نروژ در هفته جاری، ممکن است تولید نفت و میعانات این کشور را به میزان ۱۳۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد.
بر اساس گزارش رویترز، معامله گران منتظر اعلام قیمت رسمی فروش نفت از سوی عربستان سعودی برای ارزیابی وضعیت محدودیت عرضه در بازار هستند. پالایشگاهها خود را برای افزایش چشمگیر قیمت فروش نفت مشابه افزایش قیمتهای اعلام شده در ماه مه، آماده می کنند. در نظرسنجی رویترز از ۹ منبع پالایشگاهی، پیش بینی شد قیمت فروش نفت سبک عربستان نسبت به ماه گذشته ممکن است دو دلار و ۴۰ سنت در هر بشکه افزایش پیدا کند.
- 11
- 1