دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۰۰ - ۱۶ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۱۸۴۵
نفت و انرژی

قیمت نفت برنت به ۱۰۰ دلار رسید/ صادرات نفت ونزوئلا افزایش یافت

بهای معاملات نفت برنت,صادرات نفت ونزوئلا
قیمت نفت در معاملات پرنوسان روز چهارشنبه به پایینترین حد ۱۲ هفته اخیر نزول کرد و ضرر سنگین روز سه شنبه که به دلیل نگرانی از نابودی تقاضا بر اثر وقوع رکود جهانی اتفاق افتاده بود را تشدید کرد.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در سپتامبر، دو دلار و ۲۰ سنت معادل ۲.۱ درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۰۰ دلار و ۵۷ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا یک دلار و ۵۴ سنت معادل ۱.۶ درصد کاهش یافت و به ۹۷ دلار و ۹۶ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص برای دومین روز متوالی از نظر فنی، در وضعیت بیش فروش قرار گرفتند و به پایینترین حد از ۱۱ آوریل رسیدند.

معاملات روز چهارشنبه پرنوسان بود. هر دو شاخص ابتدای معاملات تحت تاثیر نگرانیهای عرضه، بیش از دو دلار در هر بشکه صعود کرده بودند. بهای معاملات نفت ماههاست که نوسانهای شدیدی را تجربه می کند.

قیمت نفت برنت روز سه شنبه ۹ درصد و وست تگزاس اینترمدیت هشت درصد سقوط کرده بود. کاهش ۱۰ دلار و ۷۳ سنتی نفت برنت، سومین کاهش قیمت بزرگ روزانه از زمان آغاز معاملات در سال ۱۹۸۸ بود. بزرگترین کاهش قیمت در مارس اتفاق افتاد که در جریان آن نفت برنت ۱۶ دلار و ۸۴ سنت ریزش کرد.

بهای معاملات دیزل آمریکا هم حدود پنج درصد سقوط کرد.

بانک سرمایه گذاری گلدمن ساکس اعلام کرد ریزش قیمت نفت تحت تاثیر نگرانیهای رو به رشد نسبت به وقوع رکود اقتصادی بوده است.

هزینه های استقراض دولت آمریکا به پایینترین حد پنج هفته اخیر نزول کرده است زیرا نگرانیهای فزاینده نسبت به تیره شدن دورنمای اقتصادی، سرمایه گذاران را به سوی اوراق قرضه دولتی هدایت کرده است.

شاخصهای سهام آمریکا روز چهارشنبه که سرمایه گذاران منتظر انتشار جزییات نشست سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا بودند تا سلامت اقتصاد و روند افزایش نرخهای بهره این کشور را ارزیابی کنند، نزول کردند.

قیمتهای نفت هم از افزایش ارزش دلار که در برابر سبدی از ارزهای رقیب، به بالاترین رکورد ۲۰ سال اخیر صعود کرد، ضربه خورد. دلار قویتر، نفت را که به این ارز قیمت گذاری می شود، برای دارندگان ارزهای دیگر گرانتر می کند.

در چین که بزرگترین واردکننده نفت جهان است، بازار نگران تاثیر منفی قرنطینه های کووید ۱۹ روی تقاضاست. واردات نفت چین از روسیه در ماه مه ۵۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال میلادی گذشته رشد کرد و به رکورد بالایی رسید. روسیه با تخفیفهای چشمگیر توانست از عربستان سعودی به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت به چین پیش بیافتد.

اعلام خبر ازسرگیری کامل فعالیت میادین نفت و گازی که با مشکل اعتصاب کارکنان نروژی روبرو شده بودند  توسط شرکت اکوئینور، به فشارهای نزولی بر قیمتهای نفت اضافه کرد.

بر اساس گزارش رویترز، تهران پس از گفت و گو با قطر، اعلام کرد خواهان توافق هسته ای محکم و پایدار با قدرتهای جهانی است. تحلیلگران می گویند توافق با ایران، حدود یک میلیون بشکه در روز به عرضه جهانی نفت اضافه خواهد کرد.

صادرات نفت ونزوئلا افزایش یافت

نخستین محموله نفت ونزوئلا در دو سال گذشته که به اروپا ارسال شد، کمک کرد صادرات نفت این کشور عضو اوپک در ماه میلادی گذشته ۶۱ درصد افزایش پیدا کند.

بهای معاملات نفت برنت,صادرات نفت ونزوئلا

  شرکتهای اِنی ایتالیا و رپسول اسپانیا پس از گرفتن چراغ سبز از وزارت خارجه آمریکا، دریافت نفت ونزوئلا را آغاز کردند. تصمیم آمریکا برای کمک به اروپا برای یافتن جایگزینی برای نفت روسیه، گرفته شد و همچنین گامی به سوی بهبود روابط میان کاراکاس و واشنگتن محسوب می شود.

تحلیلگران، سواپ نفت در برابر بدهی ونزوئلا را سیگنالی از تسهیل تحریمهای واشنگتن علیه این کشور آمریکای جنوبی ارزیابی کردند که با سفر مقامات بلندپایه آمریکایی به کاراکاس برای آزادی زندانیان آمریکایی روی داد.

طبق اسناد شرکت نفتی دولتی PDVSA ونزوئلا و آمار رفینیتیو، این شرکت و جوینت ونچرهای آن به طور متوسط ۶۳۰ هزار بشکه در روز نفت و سوخت در ژوئن صادر کردند که ۶۱ درصد افزایش در مقایسه با ماه پیش از آن و مدت مشابه سال گذشته داشت.

صادرات ونزوئلا در ماه مه به دلیل تغییراتی که شرکت PDVSA صورت داده و پیش پرداخت محموله‌ها را الزامی کرده بود، به شدت افت کرده بود. این تغییرات در واکنش به درخواست بعضی از خریداران برای مذاکره درباره پرداخت پول صورت گرفته بود.

تقریبا دو سوم از کل صادرات ونزوئلا ماه گذشته به آسیا رفت. کوبا که به دلیل قیمتهای بالا، برای تامین تقاضای داخلی برای سوخت به مشکل خورده است، ۶۶ هزار و ۴۰۰ بشکه نفت خام، نفت کوره و بنزین از ونزوئلا دریافت کرد.

محمد بارکیندو، دبیرکل فقید اوپک، روز سه شنبه گفته بود اگر اجازه داده شود نفت بیشتری از سوی ایران و ونزوئلا وارد بازار شود، کمبود عرضه می‌تواند تسهیل شود.

بر اساس گزارش رویترز، دولت فرانسه هم هفته گذشته درخواست مشابهی را مطرح کرده و گفته بود جامعه بین‌المللی باید همه گزینه‌ها برای رفع کمبود انرژی را بررسی کند.

  • 15
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش