
به گزارش ایلنا، سیانبیسی در مقالهای به این موضوع اشاره کرده است که تحقق توافق هستهای میان ایران و قدرتهای جهانی منجر به تزریق میلیونها بشکه نفت خام این کشور به بازارهای جهانی شود.
پیش از وضع مجدد تحریمها علیه ایران و خروج ترامپ از توافق هستهای در سال ۲۰۱۸ ایران سومین تولیدکننده نفت در اوپک پس از عربستان سعودی و عراق بود و در سال ۲۰۱۷، ایران چهارمین تولیدکننده نفت جهان پس از ایالات متحده، عربستان سعودی و روسیه بود.
«تاماس وارگا»، تحلیلگر شرکت نفتی پیویام در لندن، در گفتگو با سیانبیسی گفت: «اگر نفت ایران به بازار بازگردد، اوپک به آسانی میتواند ۳۰.۵ میلیون بشکه در روز تولید کند.»
وی در ادامه افزود: «در صورت تحقق این سناریو، قیمت نفت برنت در نیمه دوم سال ۲۰۲۳ به بشکهای ۶۵ دلار کاهش پیدا میکند.»
این قیمت، اختلاف بسیار زیادی با قیمت کنونی نفت خام برنت که صبح روز گذشته -سهشنبه- در نیویورک اندکی بیش از ۱۰۱ دلار معامله شد، دارد.
«هلیما کرافت»، تحلیلگر کهنهکار اوپک هفته گذشته به فاینانشیان تایمز گفت: در اوایل سال جاری، عربستان سعودی و سایر بازیگران منطقهای اطمینان داشتند که در آینده نزدیک توافقی با ایران صورت نخواهد گرفت، اکنون که مذاکرات با ایران از سر گرفته شده، من فکر میکنم که تمرکز آنها بر بازار نفت و پیامدهای گستردهتر امنیتی این توافق در صورتی که به نتیجه نهایی برسد، است.
البته تحقق این شرایط کاملاً به این بستگی دارد که توافقی با ایران صورت بگیرد. تا به حال اینگونه به نظر میرسد که اختلافنظرها تنها به چند نکته که حلوفصل آنها مشکل به نظر میرسند، محدود شده است. موضوع مورد اختلاف اصلی، تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی در رابطه با ادعای کشف آثار مواد هستهای در برخی مراکز هستهای ایران است.
نفت یک شبه حدود شش دلار ارزان شد
قیمت نفت پس از ریزش سنگینی که شب گذشته داشت، در معاملات روز چهارشنبه تحت تاثیر آماری که تقاضای قوی برای سوخت در آمریکا را نشان داد، بهبود ملایمی پیدا کرد.

به گزارش ایسنا، بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۹۰ سنت معادل یک درصد افزایش، به ۹۲ دلار و۵۴ سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا شب گذشته با پنج دلار و ۳۷ سنت کاهش، بسته شده بود.
بهای معاملات نفت برنت برای تحویل در اکتبر که روز چهارشنبه منقضی میشود، با ۷۰ سنت معادل ۰.۷ درصد افزایش، به ۱۰۰ دلار و یک سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز سه شنبه پنج دلار و۷۸ سنت کاهش پیدا کرده بود. بهای قرارداد نوامبر نفت برنت با ۹۶ سنت معادل یک درصد، به ۹۸ دلار و ۸۰ سنت در هر بشکه رسید.
افت اندک ارزش دلار آمریکا هم با ارزان کردن نفت برای خریداران غیرآمریکایی، از قیمتها در بازار نفت پشتیبانی کرد.
قیمتهای نفت از زمان آغاز جنگ در اوکراین در شش ماه پیش، نوسان شدیدی پیدا کردهاند. ویویک دهار، تحلیلگر کالاهای بانک کامن ولث اظهار کرد: با نقدینگی بسیار اندکی که وجود دارد، بازار با نوسانات قیمت شدیدی روبروست.
عامل دیگری که از افزایش قیمتها پشتیبانی کرد، آمار موسسه امریکن پترولیوم بود که نشان داد ذخایر بنزین آمریکا در هفته منتهی به ۲۶ اوت، حدود ۳.۴ میلیون بشکه و ذخایر سوختهای دیگر شامل دیزل و سوخت جت، حدود ۱.۷ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد. برداشت از ذخایر بنزین حدود سه برابر ۱.۲ میلیون بشکه ای بود که هشت تحلیلگر در نظرسنجی رویترز پیش بینی کرده بودند.
با این حال گزارش موسسه امریکن پترولیوم نشان داد ذخایر نفت آمریکا حدود ۵۹۳ هزار بشکه کاهش پیدا کرد در حالی که تحلیلگران کاهش این ذخایر را حدود ۱.۵ میلیون بشکه پیش بینی کرده بودند.
رشد قیمتها تحت تاثیر نگرانیها نسبت به وضع قرنطینه کرونا در بعضی از شهرهای بزرگ چین از شنزن تا دالیان، محدود شد. تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: بدتر شدن موجهای شیوع کووید ۱۹ در چین، بر فضای بازار تاثیر گذاشت.
در بخش عرضه، ناآرامی در عراق، بر صادرات نفت این کشور تاثیری نداشت. نفت روز گذشته پس از این که شرکت دولتی بازاریابی نفت عراق (سومو) اعلام کرد ناآرامیها بر صادرات نفت تاثیر نگذاشته است و اگر لازم باشد نفت بیشتری به اروپا ارسال میکند، ریزش کرد.
بر اساس گزارش رویترز، عامل اصلی که در حال حاضر از قیمتهای نفت پشتیبانی میکند، صحبت درباره احتمال کاهش تولید اوپک پلاس برای متوازن کردن بازار است. نشست بعدی وزیران اوپک پلاس پنجم سپتامبر برگزار میشود.
- 12
- 2