جماران نوشت: دو روز پیش تعدادی از جوانان روستاهای مسلمیه، غدیرسبع، ابویرو، شمه و روستاهای همجوار در بخش غیزانیه اهواز در مقابل تاسیسات شرکت نفت و در اعتراض به عدم اشتغال تجمع کردند.
بخش غیزانیه اهواز از نفتخیزترین مناطق در دنیا است و درآمد کلانی از آن بدست میآیید. با این وجود روستاهای بخش غیزانیه با محرومیت شدید مواجه هستند و برخی از این روستاها حتی از آب لولهکشی هم محروم هستند که شدت محرومیت را نمایان میسازد.
در غیزانیه اهواز برخی از روستاها در محاصره چاههای نفت هستند، لوله نفت در آنها بسیار دیده میشود اما اثری از لوله آب نیست. اغلب روستاهای غیزانیه فاقد مدرسه، مرکزبهداشت و پارک هستند.
علیرغم گفته اوجی وزیر نفت مبنی بر اینکه «در مسئولیتهای اجتماعی اهواز گامهای بزرگی برداشته شده است» اما اهالی این روستاها عنوان میکنند که اقدام ملموسی از سوی وزارت نفت در جهت کاهش محرومیت آنها انجام نشده است.
از سوی دیگر دارابی مدیر نظارت بر طرحهای عمرانی مناطق نفتخیز شرکت ملی نفت ایران نیز ادعا کرده است که «در استان خوزستان ۷ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان پروژههای مسئولیت اجتماعی در حال اجرا است».
البته هنوز مشخص نشده است که این مبلغ کلان در کجا و توسط چه کسانی هزینه شده است.
موضوع دیگر مورد اعتراض اهالی، «عدم بکارگیری نیروهای بومی» است. به گفته اهالی با وجود تاسیسات عظیم و گسترده نفت اما سهم جوانان این روستاها تقریبا هیچ است و بیکاری به مشکل اصلی آنها تبدیل شده است.
جوانان روستاهای نفتخیز بخش غیزانیه اعتراض دارند که نیروهای غیر بومی در واحدهای شرکت نفت به کار گرفته میشود و به آنها توجهی نمیشود.
محمد هلیچی در این خصوص میگوید: «اینجا روستای مسلمیه در بخش غیزانیه اهواز است؛ روستایی که داری ۳۷ حلقه چاه نفت است و فاصله از محل چاه نفت تا درب خانهها کمتر از ۱۵۰ متر، است اما شرایط مناسبی نداریم.»وی افزود: «در روستای ما جوانان تحصیل کرده و دارای شرایط به کارگیری و نیروی کار بسیار وجود دارد، اما مردم همچنان از بیکاری رنج میبرند.»
هلیچی عنوان میکرد: مشکل اصلی اینجاست که در این چاههای که دور تا دور روستای ما و روستاهای اطراف هستند، نیروهای غیربومی از طریق شرکت نفت استخدام شده است.
وی با اشاره به اینکه در محاصره نفت زندگی میکنیم، گفت: هیچ قانونی در هیچ جای دنیا وجود ندارد که مردم روستا را بیکار نگه دارند و نیروی از جای دیگر بکار گیرند.
- 9
- 5