به گزارش ایسنا، علی بن سبت، دبیرکل اواپک گفت: این تصمیم، ابهامات پیرامون عملکرد اقتصاد جهانی را در نظر گرفته و مطابق با رویکرد موفقی بوده که اوپک پلاس با اقدامات پیشنگرانه برای اجتناب از عدم توازن بازار نفت به خصوص در بخش عرضه و تقاضا، در پیش گرفته است.
کشورهای عضو اواپک شامل الجزایر، بحرین، مصر، عراق، کویت، لیبی، قطر، عربستان سعودی، سوریه، تونس و امارات متحده عربی هستند.
اوپک که شامل ۱۳ کشور عضو است و همپیمانانش شامل روسیه، در نشست پنجم اکتبر وزیران اوپک پلاس، کاهش تولید نفت به میزان دو میلیون بشکه در روز را تصویب کردند.
بر اساس گزارش رویترز، این تصمیم در شرایطی تصویب شده که بازارهای سوخت با محدودیت عرضه روبرو هستند و ذخایر نفت اقتصادهای بزرگ در پایینترین سطح از زمان آخرین کاهش تولیدی که اوپک اعلام کرد، قرار دارند.
تصویب کاهش تولید نفت اوپک پلاس، خشم دولتمردان آمریکایی را برانگیخته و جنگ لفظی بین آمریکا و عربستان سعودی را به همراه داشته است. کاخ سفید پنج شنبه گذشته اعلام کرد به عربستان سعودی تحلیلی ارائه کرده که نشان می داد کاهش تولید نفت به اقتصاد جهان ضربه می زند و مدعی شد سعودیها سایر اعضای اوپک را برای رای دادن به کاهش تولید، تحت فشار گذاشته اند.
آمریکا عربستان سعودی را به همدستی با مسکو متهم کرده که با طرح غرب برای اعمال سقف قیمت برای صادرات نفت این کشور بر سر جنگ در اوکراین، مخالف است. وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیه ای اعلام کرد عربستان از طریق رایزنیهای مداوم با دولت آمریکا، روشن کرد که همه تحلیلهای اقتصادی نشان می دهد به تاخیر انداختن تصمیم اوپک پلاس برای یک ماه، پیامدهای اقتصادی منفی خواهد داشت. تصمیم اوپک پلاس با توافق جمعی گرفته شد و توازن عرضه و تقاضا را مد نظر قرار دارد و هدف آن، مقابله با نوسان بازار بود.
- 16
- 4