به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۶۶ سنت معادل ۰.۷ درصد افزایش، به ۹۲ دلار و ۲۹ سنت در هر بشکه رسید و بخشی از افت ۶.۴ درصدی هفته گذشته را جبران کرد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا، ۵۶ سنت معادل ۰.۶ درصد افزایش یافت. شاخص نفت آمریکا هفته گذشته ۷.۶ درصد کاهش داشت.
بانک مرکزی چین روز دوشنبه سیاست پولی تسهیلی خود را حفظ کرد و نرخهای بهره را برای دومین ماه متوالی بدون تغییر نگه داشت.
یک مقام ارشد اداره ملی انرژی چین اعلام کرد این کشور به دنبال افزایش ظرفیت تامین انرژی داخلی و تشدید کنترلهای ریسک در کالاهای مهمی شامل زغال سنگ، نفت و گاز و برق است.
یک مقام دولتی دیگر در یک کنفرانس خبری در پکن اعلام کرد چین ظرفیت ذخایر کالاهای مهم را افزایش خواهد داد.
تینا تِنگ، تحلیلگر شرکت سی ام سی مارکتس گفت: نفت از ترکیبی از عوامل مختلف از جمله اظهارات شی جین پینگ، رئیس جمهور چین در کنگره حزب کمونیست که سیاستهای تسهیلی برای اقتصاد را تضمین کرد و سیگنال مثبتی برای دورنمای تقاضا برای سوخت بود، حمایت شد.
انتظار می رود چین هفته جاری آمار تجاری و اقتصادی را منتشر کند. اگرچه رشد تولید ناخالص داخلی در سه ماهه سوم ممکن است در مقایسه با سه ماهه دوم بهبود پیدا کرده باشد اما سیاست کووید ۱۹ سخت گیرانه رئیس جمهور چین، به معنای آن است که دومین اقتصاد بزرگ جهان احتمالا با بدترین عملکرد سالانه در نیم قرن اخیر روبرو خواهد شد.
انتظار می رود قیمتهای نفت نوسانی بمانند زیرا کاهش تولید اوپک پلاس عرضه را همزمان با آغاز اجرای تحریمهای اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه، محدودتر خواهد کرد. همچنین رشد ارزش دلار و افزایش نرخهای بهره آمریکا، رشد قیمتهای نفت را محدود نگه خواهد داشت.
جیمز بولارد، رئیس بانک فدرال رزرو سنت لوئیس روز جمعه گفت: متوقف کردن تورم، دشوار و مهلک شده است و مستلزم ادامه افزایش بزرگتر سه چهارم تا یک درصدی نرخهای بهره است.
کشورهای عضو اوپک و متحدانشان شامل روسیه پس از این که کاخ سفید جنگ لفظی با عربستان سعودی را تشدید و ریاض را متهم کرد کشورهای دیگر را مجبور کرده است از کاهش تولید نفت حمایت کنند، روز یکشنبه به حمایت از این تصمیم برخاستند.
اوپک پلاس پنجم اکتبر کاهش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز را تصویب کرد اما به دلیل ناتوانی برخی از اعضای این گروه برای تولید بالاتر، کاهش واقعی تولید حدود یک میلیون بشکه در روز خواهد بود.
بر اساس گزارش رویترز، با این حال، عربستان سعودی که بزرگترین صادرکننده نفت عضو این گروه است، میزان عرضه نفت به بازارهای آسیایی را در نوامبر تغییر نخواهد داد.
دبیرکل اوپک: تصمیم اوپک پلاس هیچ پیام سیاسی ندارد
به دنبال شکل گیری اختلافات میان آمریکاییها و عربستان در پی اعلام تصمیم کشورهای عضو اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت، دبیرکل اوپک گفت که این تصمیم حامل هیچ پیام سیاسی نیست.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، هیثم الغیص، دبیرکل اوپک در سخنانی در جریان یک کنفرانس در الجزایر از تصمیم اعضای اوپک پلاس حمایت کرد و کاهش تولید نفت از سوی آنها را اقدامی پیشگیرانه دانست.
وی گفت که این تصمیم حامل پیام سیاسی نبوده و نتیجه بررسیها و اصول فنی است و استقبال کشورهای تولیدکننده نفت از این تصمیم معیاری برای سنجش درستی آن به حساب میآید.
وی تاکید کرد که "این تصمیم با هدف تعیین یک قیمت مشخص اتخاذ نشده است، بلکه ما به دنبال آن هستیم تا عرضه و تقاضا را متعادل کنیم."
اعضای اوپک پلاس به دفاع از تصمیم جنجالی برخاستند
کشورهای عضو اوپک پلاس پس از این که کاخ سفید جنگ لفظی با عربستان سعودی را تشدید و ریاض را متهم کرد بعضی از اعضای این گروه را مجبور کرده است از کاهش تولید حمایت کنند، به حمایت از تصمیم اخیرشان برخاستند.
به گزارش ایسنا، آمریکا پنج شنبه گذشته اعلام کرده بود که کاهش تولید نفت اوپک پلاس، درآمدهای خارجی روسیه را تقویت خواهد کرد و مدعی شده بود این تصمیم به دلایل سیاسی، از سوی عربستان سعودی مهندسی شده است. در واکنش به این ادعا، ریاض روز یکشنبه حمایت از روسیه در جنگ اوکراین را تکذیب کرد.
ملک عبدالعزیز بن سلمان، پادشاه عربستان سعودی، اعلام کرد این کشور با جدیت برای حمایت از ثبات و توازن بازارهای نفت فعالیت میکند که شامل ایجاد و حفظ توافق اوپک پلاس بوده است.
شاهزاده خالد بن سلمان، وزیر دفاع و پسر پادشاه عربستان سعودی هم گفت: تصمیم پنجم اکتبر برای کاهش تولید به میزان دو میلیون بشکه در روز، به اتفاق آرا گرفته شده و بر مبنای عوامل اقتصادی بوده است.
اظهارات وی مورد حمایت اعضای متعدد اوپک پلاس از جمله امارات متحده عربی قرار گرفت. سهیل المزروعی، وزیر انرژی امارات متحده عربی، در توییتر نوشت: مایلم که روشن کنم تصمیم اخیر اوپک پلاس که با توافق همه اعضا تصویب شد، صرفا یک تصمیم فنی بوده و هیچ نیات سیاسی نداشته است.
شرکت دولتی بازاریابی نفت عراق (سومو) هم واکنش نشان داد و در بیانیهای اعلام کرد توافق کامل میان اعضای اوپک پلاس وجود دارد که بهترین رویکرد در برابر شرایط فعلی بازار در دوره ابهامات اخیر و عدم شفافیت، یک رویکرد پیشنگرانه است که از ثبات بازار حمایت کرده و دستورالعمل ضروری برای آینده را ارائه می کند.
نواف سعود الصباح، مدیرعامل شرکت نفت کویت هم از تصمیم اوپک پلاس استقبال و اعلام کرد کویت مایل است بازارهای نفت متوازن را حفظ کند.
عمان و بحرین هم در بیانیههای جداگانهای اعلام کردند اوپک به اتفاق آرا با کاهش تولید موافقت کرده است.
طبق گزارش شبکه تلویزیونی النهار، وزیر انرژی الجزایر این تصمیم را تاریخی خواند و به همراه هیثم الغیص، دبیرکل اوپک که به الجزایر رفته است، نسبت به این تصمیم ابراز اطمینان کرد. غیص در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که اوپک پلاس، توازن میان عرضه و تقاضا را هدف گرفته و به دنبال قیمت خاصی نیست.
ذخایر نفت در اقتصادهای بزرگ از زمان آخرین کاهش تولید نفت اوپک، بسیار پایینتر رفته است.
بعضی از تحلیلگران اظهار کردهاند نوسان اخیر بازارهای نفت، با کاهش تولید که به جذب سرمایهگذاران در بازار دچار عملکرد ضعیف کمک خواهد کرد، میتواند اصلاح شود.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا پنج شنبه گذشته گفت: بیش از یک عضو اوپک احساس کرده که توسط عربستان سعودی مجبور به رای دادن شده است و این کاهش تولید، درآمد روسیه را افزایش خواهد کرد و کارآمدی تحریمهایی که بر سر حمله به اوکراین علیه مسکو وضع شدهاند را تحلیل میبرد.
بر اساس گزارش رویترز، خالد بن سلمان، روز یکشنبه گفته بود از این ادعاها که کشورش در جنگ با اوکراین، کنار روسیه ایستاده است، مبهوت شده است.
- 12
- 3