گروه «اوپک پلاس» در نشست یکشنبه ۱۳ آذر، تصمیم گرفت به سقف کنونی تولید نفت خود پایبند بماند.
این تصمیم در حالی گرفته شد که بازارهای نفت در تلاشند، تاثیر کندشدن اقتصاد چین بر تقاضا و پیامدهای تصمیم «گروه ۷» در تعیین سقف قیمت نفت روسیه بر عرضه را ارزیابی کنند.
در بیانیه این نشست که نسخهای از آن به «العربیه» رسید، کنسرسیوم «اوپک پلاس» مجددا بر تصمیمات قبلی خود، از جمله تعدیل شمار جلسات ماهانه کمیته مشترک وزیران برای نظارت بر تولید به در هر دو ماه یکبار، تاکید کرد.
دراین بیانیه تصریح شد که این تصمیم «اوپک پلاس» صرفا مبتنی بر ملاحظات بازار نفت بوده و در راستای حفظ ثبات بازار نفت جهانی، اتخاذ شده است. کشورهای عضو «اوپک پلاس» بار دیگر آمادگی خود را برای هرگونه نشست آتی و اتخاذ تصمیمات فوری به منظور تعامل با تغییرات بازار نفت و حمایت از توازن و ثبات آن، مورد تاکید قرار دادند.
سی و پنجمین نشست وزرای کشورهای عضو «اوپک پلاس» در ۴ ژوئن ۲۰۲۳ و چهل و هفتمین نشست شورای نظارت در ۱ فوریه ۲۰۲۳ برگزار خواهند شد.
مصوبه «اوپک پلاس» دو روز پس از توافق «گروه ۷» درمورد سقف قیمت نفت روسیه اعلام شد.
کنسرسیوم «اوپک پلاس» متشکل از اعضای «اوپک» به اضافه کشورهای همپیمان از جمله روسیه در اکتبر گذشته مقرر داشت، روزانه دو میلیون بشکه نفت برابر با تقریبا ۲درصد از درخواست جهانی نفت را از ابتدای نوامبر تا پایان سال ۲۰۲۳ کاهش دهد.
سقف قیمت نفت روسیه
کشورهای «گروه ۷» و استرالیا، جمعه در اقدامی با هدف محدود کردن درآمدهای مسکو و در عین حال حفظ صدور جریان نفت روسیه به بازارهای جهانی، توافق کردند که قیمت هر بشکه نفت خام روسی حمل شده از طریق دریا را به ۶۰ دلار در هر بشکه محدود کنند.
از سویی مسکو اعلام کرد نفت خود را بر أساس این سقف قیمت نخواهد فروخت و در حال بررسی امور برای پاسخگویی است.
پیشبینی پذیر بودن مصوبه «اوپک پلاس»
فیصل الفایق، مشاور امور انرژی و مدیر سابق مطالعات انرژی «اوپک» اعلام کرد : این تصمیم «اوپک پلاس»، واکنشی به سقف قیمت نفت اروپا نیست.
الفایق در گفتوگو با «العربیه» افزود: پیشبینی میشد که کاهش تولید روزانه «اوپک پلاس»، افزایش یافته یا همان سیاست کاهش دو میلیون بشکه در روز تداوم یابد.
الفایق فاش کرد که سقف قیمت اروپا برای نفت روسیه حمل شده از طریق دریا، تأثیری بر تولید و صادرات نفت روسیه نخواهد گذاشت زیرا بیشتر آن روانه پالایشگاههای آسیایی میشود.
در همین رابطه، یوسف الشمری، مدیرعامل شرکت «سی مارکتز» لندن نیز گفت: بازارهای نفت، نتایج نشست «اوپک پلاس» و تداوم سیاستهای این کنسرسیوم را پیشبینی کرده بودند.
الشمری در گفتوگو با «العربیه» افزود: اروپا در اجرای تصمیم مرتبط با سقف قیمت، با مشکل مواجه خواهد شد.
نشست کنسرسیوم «اوپک پلاس» در مقطع حساس اعمال تحریمهای گسترده احتمالی بیشتر علیه نفت روسیه برگزار شد که تقاضای چین برای نفت خام را کاهش داده و نگرانیها از بابت بروز رکود را تشدید میکند.
- 9
- 4