به گزارش انتخاب، رویترز نوشت: «گروه بندری شاندونگ» ورود نفتکشهای تحت تحریم ایالات متحده را به بنادر این استان در شرق چین ممنوع کرده است.
این استان محل فعالیت بسیاری از پالایشگاههای مستقل است که بزرگترین واردکنندگان نفت از کشورهایی تحت تحریم آمریکا هستند.
سال گذشته، این استان حدود ۱.۷۴ میلیون بشکه در روز (bpd) نفت از ایران، روسیه و ونزوئلا وارد کرد که حدود ۱۷ درصد از واردات نفت چین را شامل میشد. این آمار بر اساس دادههای ردیابی کشتی از شرکت Kpler ارائه شده است.
در صورت اجرای این ممنوعیت، هزینههای حمل و نقل برای پالایشگاههای مستقل در شاندونگ، که خریداران اصلی نفت ارزانقیمت و تحت تحریم این سه کشور هستند، افزایش خواهد یافت.
ماه گذشته، واشنگتن تحریمهای بیشتری علیه شرکتها و ناوگان سایهای که با نفت ایران معامله میکنند، اعمال کرد.
اطلاعیهای که روز دوشنبه توسط گروه بندری شاندونگ صادر شده بود، توسط دو معاملهگر دریافت و از سوی یک نفر دیگر تأیید شد. این اطلاعیه کشتیها را از پهلوگیری، تخلیه بار یا دریافت خدمات بندری در بنادر شاندونگ، در صورتی که در فهرست دفتر کنترل داراییهای خارجی (OFAC) تحت مدیریت وزارت خزانهداری ایالات متحده باشند، منع میکند.
گروه بندری شاندونگ بر بنادر اصلی در سواحل شرقی چین از جمله چینگدائو، ریزائو و یانتای نظارت دارد، که پایانههای اصلی برای واردات نفت تحریمی هستند.
در اطلاعیه دوم که روز سهشنبه منتشر شد و توسط رویترز نیز بررسی گردید، گروه بندری شاندونگ اعلام کرد که انتظار دارد ممنوعیت حملونقل تأثیر محدودی بر پالایشگاههای مستقل داشته باشد، زیرا بیشتر نفتهای تحریمی با نفتکشهای غیرتحریمی حمل میشوند.
با این حال، تغییر به استفاده از کشتیهای غیرتحریمی میتواند هزینهها را برای پالایشگاههای شاندونگ که با حاشیه سود پایین و تقاضای کم دستوپنجه نرم میکنند، افزایش دهد. به گفته معاملهگران، این ممنوعیت باعث افزایش هزینههای حملونقل خواهد شد.
سهام شرکت برجسته اپراتور نفتکش Frontline، پس از انتشار خبر ممنوعیت بندری، روز سهشنبه بیش از ۹ درصد افزایش یافت؛ زیرا انتظار میرود که ممنوعیت باعث محدودیت در دسترسی به نفتکشها شود.
ایران در تلاش برای بازپس گیری ۲۵ میلیون بشکه نفت خود در چین که ۶ سال است
رویترز نوشت: ایران تلاش میکند ۲۵ میلیون بشکه نفت را که به دلیل تحریمهای اعمالشده توسط دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت آمریکا، شش سال در بنادر چین گیر کرده بود، از چین باز پس گیرد. این موضوع را سه منبع ایرانی و یک منبع چینی آگاه از ماجرا تأیید کردهاند.
در ادامه این مطلب آمده است: ترامپ قرار است در تاریخ ۲۰ ژانویه به قدرت بازگردد و تحلیلگران میگویند احتمالاً دوباره تحریمها علیه صادرات نفت ایران را سختتر خواهد کرد تا درآمدهای تهران را محدود کند، همانطور که در دوره اول ریاستجمهوریاش انجام داد.
چین که اعلام کرده تحریمهای یکجانبه را به رسمیت نمیشناسد، در سالهای اخیر حدود ۹۰ درصد از صادرات نفت ایران را با تخفیفهایی خریداری کرده که میلیاردها دلار به پالایشگاههای این کشور صرفهجویی رسانده است.
اما نفتهای گرفتار شده که ارزش آنها با قیمتهای امروز ۱.۷۵ میلیارد دلار برآورد میشود، نشاندهنده چالشهایی است که ایران حتی در فروش نفت خود به چین با آن روبهرو است.
وزارت نفت ایران به درخواست برای اظهار نظر در این زمینه پاسخ نداده است. وزارت خارجه چین نیز در پاسخ به سوال درباره نفتهای معطلشده، گفت همکاری چین با ایران مشروع است اما از اظهار نظر بیشتر خودداری کرد.
با وجود برخی از سختترین تحریمهای غرب، ایران توانسته است تجارت جهانی پررونقی برای نفت خود ایجاد کند و به ناوگانی از نفتکشهای سایهدار که فعالیتهایشان را پنهان میکنند، متکی باشد. بیشتر نفت ایران که به چین فروخته میشود، در مسیر ورود به بنادر چین به عنوان نفت غیرایرانی بازمدرکگذاری میشود.
اما نفتهای معطلشده در این مورد، هنگام تحویل توسط شرکت ملی نفت ایران (NIOC) به بنادر چین در حدود اکتبر ۲۰۱۸ به عنوان نفت ایرانی مستند شده بودند که این کار با استفاده از معافیتهایی که ترامپ اعطا کرده بود، انجام شد.
NIOC نفت را در بنادر دالیان و ژوشان در شرق چین ذخیره کرد، جایی که این شرکت مخازنی را اجاره کرده بود. اجاره مخازن به NIOC این امکان را میداد که نفت را در چین بفروشد یا آن را به خریداران دیگر در منطقه منتقل کند.
اما در اوایل ۲۰۱۹، ترامپ معافیتها را لغو کرد و این نفتها هرگز مشتری پیدا نکردند یا از گمرک چین ترخیص نشدند و در مخازن باقی ماندند.
مخازن نفت در دالیان توسط شرکت PDA Energy اداره میشود که از ایران بیش از ۴۵۰ میلیون دلار بابت هزینههای ذخیرهسازی از سال ۲۰۱۸ طلب کرده است، به گفته یکی از سه منبع ایرانی. در ژوشان نیز این مخازن توسط یک اپراتور خصوصی به نام CGPC اداره میشود.
به گفته یکی از منابع ایرانی آگاه از این مذاکرات، گفتوگوهای میان مقامات ایرانی و اپراتورهای ذخیرهسازی چینی درباره پرداخت هزینههای ذخیرهسازی و شرایط دیگر برای آزادسازی نفت در هفتههای اخیر به دلیل نگرانیهای تهران از احتمال تشدید دوباره تحریمها توسط ترامپ، فوریت بیشتری پیدا کرده است.
- 19
- 1