به گزارش مهر، در پایان این نشست بیانیه اجلاس پنجاه و هشتم توسط فریدون بابایی اقدم عضو شورای اسلامی شهر تبریز قرائت شد.
در متن این بیانیه آمده است: ایران اسلامی با استعدادهای سرشار معنوی و مادی و ذخائر و منابع غنی و متنوع و زیرساخت های گسترده و مهم تر از همه برخورداری از نیروهای استانی متعهد و کارآمد و دارای عزم راسخ برای پیشرفت، اگر از الگوی برآمده از فرهنگ اسلامی و انقلابی که همانا مشارکت آحاد مردم در تصمیم گیری و اداره امور کشور در قالب نظام شوراهای اسلامی است، پیروی کند نه تنها برهمه مشکلات اقتصادی و اجتماعی فائق می آید بلکه خواهد توانست با حفظ دستاوردهای کشور در زمینه های مختلف و تحقق آرمان ها و اصول قانون اساسی سند چشم انداز بیست ساله سیاست های کلی نظام و سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی از مقام معظم رهبری را محق سازد.
و اکنون به سبب غنای فرهنگی و تاریخی خود به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در سال ۲۰۱۸ انتخاب شده است، در سایه سار امن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گرد هم آئیم تا مسائل و مشکلات مدیریت شهری کشور را به بحث و گفتگو بگذاریم.
ما رؤسای شوراهای اسلامی استانها و شهرهای مراکز استانها به نمایندگی از جامعه بزرگ شورایی کشور، خواسته های خود را که حاصل تبادل نظر در کمیسیون های تخصصی در اجلاس تبریز است را به شرح زیر اعلام می داریم و از دولت محترم، مجلس محترم شورای اسلامی و از تمامی مسئولین محترم اجرایی انتظار داریم به این خواسته ها که در واقع مطالبات مردم است توجه نمایند و در اجرایی نمودن آنها اهتمام ویژه داشته باشند:
در خصوص بودجه سالیانه، شهرداریهای کشور که در فرآیند توسعه شهری و ایجاد خدمات مورد نیاز شهروندان نقش بسزائی دارند، با چالش های متعددی در زمینه های مختلف روبرو هستند. یکی از مهم ترین چالش های پیش روی مدیران شهری کمبود منابع درآمدی مورد نیاز برای ارائه خدمات و ایجاد زیرساخت های شهری است که با افزایش مطالبات شهروندان و کاهش کمک هایدولت به شهرها سبب گردیده که شهرداری های کشور در زمینـه های تأمین منابع مالی خود با مشکلات عدیده ای مواجه باشند.
تأمین درآمدهای پایدار شهری راهی مطمئن و مناسب برای تأمین بخشی از این هزینه های شهر است که متاسفانه « در لایحه مالیات بر ارزش افزوده » نه تنها در آمدهای پایدار شهرداریها تأمین نشده بلکه عملاً بخش زیادی از درآمد پایدار شهرداری را کاسته و حذف و کاهش اختیارات شوراها مشکلات فراوانی را برای مدیریت های شهری ایجاد می نماید.
علی ای حال درخواست جدی جامعه شورایی کشور از دولت و مجلس محترم این است که به نظرات شوراها در این خصوص که با استناد به قوانین کشور تنظیم و تقدیم گردیده است توجه نمایند و کشور را از ورود به یک بحران ناخواسته در اداره شهرها نجات دهند .
جامعه شورایی کشور استفاده از انرژی های پاک و اهتمام دولت در ایجاد تسهیلات لازم در این خصوص به منظور ترغیب شهرداری ها نسبت به استفاده از انرزی پاک تاکید دارد. ولی باتوجه به اینکه در لایحه " مالیات بر ارزش افزوده : " عوارض آلایندگی "به " مالیات سبز "و " عوارض سالیانه خودرو " به " مالیات سالیانه آلایندگی "تبدیل شده و این اقدام خلاف اصل ۵۳ قانون اساسی است و باعث خواهد شد محیط زیست شهرها بیش از پیش آلوده شود بر همین اساس از مجلس شورای اسلامی درخواست می شود از تصویب این بخش از لایحه جلوگیری نماید.
با توجه به چالش های مالی شدید موجود در تأمین منابع درآمدی تمام شهرداریها، از مجلس شورای اسلامی درخواست می شود ماده ۲۸۰ مالیات مستقیم که در آن مقرر شده :۱%از درآمدهای مالیاتی جهتکمک به شهرداریهای زیر یکصد هزار نفر اختصاص یابد، این مورد به کل شهرداریها تخصیص یافته و ازمقدار ۱% حداقل به ۵%افزایش یابد.
در لایحه مالیات بـرارزش افـزوده که دولت در سال ۹۶ تقدیم مجلـس نموده و هم اکنون درکمیسیون های مجلس در حال بررسی است، متأسفانه اولاً : اختیار شوراها برای وضع هر گونه عوارض و بهاء خدمات لغو شده و ثانیاً : اختیار شورا برای تصویب بودجهو تفریغبودجه بشدت کاهش یافته است و ثالثاً : (عوارض) به (مالیات) و(عوارض آلایندگی) به (مالیات سبز) و (عوارض سالیانه خودرو) به (مالیات سالانه آلایندگی خودروها) تغییر پیدا کرده است .
که اگر این لایحه تصویب شود شوراها بخش زیادی از اختیارات خود را از دست خواهند داد و شهرداری ها به یک نهاد دولتی تبدیل می شوند.
لایحه جامع مدیریت شهری که بیش از یک دهه است که در میان مجلس و دولت دررفت و آمد است و از ۲۳ وظیفه دولتی که قرار بود به مدیریت شهری واگذار شود به ۱۶ وظیفه کاهش یافته، ولی همچنان با رویکرد کاهش اختیارات شوراها و شهرداریها در حال اصلاح است. شایسته است با توجه به جایگاه شوراها در قانون اساسی و نقش مردمدر تصمیم گیری و اداره امور کشور به این طرح اهتمام و عنایت ویژه شود و هرچهسریعتر مراحلتصویبآن به اتمام رسیده و طرح به مرحله اجرا گذارده شود.
۶- مقام معظم رهبری حضرت آیت اله خامنه ای (مد ظله عالی) در مورد شوراها فرمودند :
« شوراها طبق قانون اساسی مدیریت شهر و روستا را بر عهده دارند و نمادی دیگر از اداره کشور به دست مردم را در برابر چشم همگان می گذارند »
لذا برای آنکه روح تازه ای به پیکر شوراها در آستانه فعالیت دوره پنجم دمیده شود و نگاه مجموعه مدیریتی کشور به شوراهای اسلامی مثبت تر شود. از شورایعالی استان ها تقاضا داریم تمهیدات دیدار شورائیان با مقام معظم ولایت را فراهم نمایند.
- 16
- 1