چهارشنبه ۲۷ تیر ۱۴۰۳
۲۰:۲۲ - ۲۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۷۰۴۶
نفت و انرژی

به بهانه تازه ترین اتهامات علیه وزارت نفت؛

اتهام زنی و مشوش سازی جامعه در روز روشن

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی,وزارت نفت
 طرح مکرر ادعاهای بی پایه و اتهام زنی ها متناوب با هدف زمین گیر کردن دولت دوازدهم پیش از شروع به کار آن، فرایندی است که این روزها با شتابی خیره کننده جریان دارد و اینک وزارت نفت را زیر ضربه قرار داده است.

به گزارش  ایرنا، نوک پیکان هجمه مخالفان دولت اینک وزارت نفت و مسوولان آن را هدف قرار داده و بخش عمده فعالیت محافل، رسانه و تریبون ها و نیز موضع گیری منتقدان سرسخت و غیرمنصف مسوولان دستگاه اجرایی به سیاه نمایی و طرح اتهامات بی پایه علیه یکی از دستاوردهای اخیر دولت در حوزه انرژی معطوف شده است.

 

خط تخریبی مخالفان دولت علیه قرارداد کنسرسیوم بین المللی با حضور شرکت فرانسوی توتال که برای توسعه فاز یازدهم پارس جنوبی به امضا رسید، به مدت ها پیش و زمان تنظیم الگوی جدید قراردادهای نفتی موسوم به «آی.پی.سی» بازمی گردد. به رغم توضیحات مکرر مسوولان اجرایی به ویژه «بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفت و اقناع چندباره نمایندگان منتقد در مجلس، این خط تخریبی تا زمان انعقاد قرارداد کنسرسیوم در دوازدهم تیرماه امسال امتداد یافت و پس از آن با شکل و شمایل و طرح ادعای تازه همراه شد.

 

مخالفان دولت که این روزها در مجامع خود با زینت المجلس ساختن خواننده ای زیرزمینی، به خبری چون بازداشت برادر و دستیار ویژه رییس جمهوری با سوت و هورا کشیدن واکنش نشان می دهند، پس از ناکامی پروژه جلوگیری از اجرای قرارداد توتال به عنوان یکی از دستاوردهای برجام، مسوولان وزارت نفت را هدف اتهاماتی سخت قرار دادند.

رونمایی از ادعای تازه مبنی بر دریافت رشوه از سوی شرکت فرانسوی با استناد به یک منبع آمریکایی که بارها مستمسک دلواپسان قرار گرفته نقطه ابهام در عملکرد آنان را برجسته تر می سازد. در شرایطی که بسیاری از اصولگرایان با تبری جستن از برخی رفتارهای انتخاباتی رقبای دولت، خود به منتقد اصلی این رفتارها تبدیل شده اند، اصرار پرسش برانگیز تندروترین طیف های مخالف بر اشتباهات پیشین، تصویری از یک ستیزه جویی یا به بیانی لجبازی سیاسی را به دست می دهد.

 

در جریان انعقاد قرارداد کنسرسیوم نیز بسیاری پس از حضور چهارشنبه هفته گذشته زنگنه در مجلس و پاسخ وی به پرسش ها و انتقادات نمایندگان، خروج طرح سه فوریتی توقف موقت قرارداد توتال از دستور کار مجلس را به منزله فروکش حملات مخالفان به شمار آوردند. طرح ادعاهای جدید اما نشان داد ستیزه جویی و کشمکش یادشده سری دراز دارد و مخالفان قصد ندارند حملات خود بر وزارت نفت متوقف سازند.

 

در پاسخ به این اتهامات بود که سخنگوی دولت در نشست خبری سه شنبه (بیست و هفتم تیرماه) اظهار داشت از همه کسانی که فکر می کنند در عقد قرارداد توتال اقدام غیر قانونی صورت گرفته می خواهیم که مسامحه نکنند و هر مدرکی دارند به قوه قضاییه ارایه دهند.

 

«محمدباقر نوبخت» در این باره تصریح کرد: همانطور که رشا و ارتشا جرم است، تشویش اذهان عمومی هم جرم است. طبق قانون مرجع رسیدگی به قراردادهای نفتی شورای اقتصاد است که از هر سه قوه نمایندگانی حضور دارند و هیچ قراردادی بدون نظارت این هیات عالی به تصویب نمی رسد. همچنین بر اساس قانون پس از بررسی هر قرارداد نفتی نسخه ای به رهبری و نسخه ای دیگر به مجلس شورای اسلامی ارسال می شود.

 

این سخنان در حالی بیان می شود که درخواست مسوولان اجرایی برای ارایه سند و مدرکِ اتهامات طرح شده همچون گذشته پاسخی نخواهد یافت و در عوض هجمه ای دیگر به بهانه ای تازه و از موضعی جدید علیه دولت به راه می افتد. 

 

بی پروایی این مخالفان سرسخت دولت در زمینه طرح ادعاهای بی اساس سبب شده تا روز به روز اتهامات آنان سنگین تر شده و روش های بدیع تری در دستورکار سیاه نمایان علیه دولت قرار گیرد؛ تلاش هایی که در آستانه تشکیل دولت دوازدهم، زمین گیر کردن آن را هدفگذاری کرده و بر فشارهای خود علیه شخص رییس جمهوری و دیگر مسوولان می افزاید اما جز مشوش ساختن اذهان عمومی و سنگ اندازی در مسیر انجام وظایف دولت نتیجه ای دیگر به بار نخواهد آورد.

 

 

 

 

 

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش