شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۲۳:۳۷ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۰۸۵۴
نفت و انرژی

آخوندی:

پنجره ۲جداره راهکار کاهش هدررفت انرژی نیست

اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی,عباس آخوندی
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یزد به خاطر سازگاری بافت خود با محیط زیست، به ثبت جهانی رسید گفت: اقداماتی از جمله شیشه دوجداره یا عایق پوسته خارجی ساختمان، راهکار کاهش مصرف انرژی نیست.

به گزارش مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، عباس آخوندی در مورد ثبت جهانی شهر یزد گفت: این اتفاق، فراتر از ثبت یک سکونتگاه است. آنچه باید مدنظر قرار دهیم، بازخوانی فرهنگ و تمدن ایران‌شهری است.

 

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این مطلب که ثبت جهانی شهر یزد نشانی از بازگرداندن صلح و امنیت به کل منطقه و موضوعی فراتر از مرزهای یک کشور است، افزود: واقعیت این است که ما بعد از مشروطه، رسما با پدیده آثار مدرنیته که قدرت اغواگری از فن‌آوری پیامد آن است مواجه شدیم که این موضوع موجب از جاکندگی در همه حوزه‌ها شد.

 

وی ادامه داد: با ورود مدرنیته و بعد از مشروطه، متأسفانه به راحتی فرهنگ، سبک زندگی، معماری و شهرسازی ایرانی از یاد رفت و اگرچه شاید در ابتدا این پدیده خوشایند بود؛اما در نهایت به از جاکندگی و مشکلات عدیده‌ای منجر شد.

 

آخوندی گفت: در دوران مدرنیته، به عنوان نمونه، استفاده از انرژی برق جایگزین بهره‌گیری از انرژی زمین و طبیعت شد و شاهد هستیم که با قطع برق در دنیای معاصر، بخش عمده‌ای از زندگی در کشور فلج می‌شود که این موضوع، تازه بحث مادی ماجراست. هنگامی که وارد بحث سبک زندگی و سیستم فرهنگی می‌شویم، این «ازجاکندگی» همین مشکلاتی را ایجاد کرده که شاهد هستیم در اطراف کشور ما همه جا جنگ، خونریزی و درگیری است.

 

آخوندی اظهار داشت: برای من ثبت تاریخی یزد به این جهت اهمیت دارد که ما داریم در هیاهوی تمدنی جدید به ارزش‌های تاریخی خود رجوع می‌کنیم و برگشت به خود داریم و بار دیگر تمدن و فرهنگ خود را بازخوانی می‌کنیم این از نظر من بسیار باارزش است و الگویی است که ما باید آن را برای همه شهرها پی بگیریم زیرا این موضوع برای ما می‌تواند آرامش، امنیت، ثبات، تداوم فرهنگی و پیوستگی بیاورد. بسیار برای ما ارزش دارد که به گونه‌ای در میانه صحبت‌ها و گفتمان‌های مدرن، نگاهی نیز به سبک زندگی قبلی خود داشته باشیم.

 

عضو کابینه یازدهم ادامه داد: یزد با دو شاخصِ کالبدی (معماری و شهرسازی) و سازگاری با طبیعت و خلاقیت از زمین به ثبت رسید. باید این نکته را مورد توجه قرار دهیم که به رغم ثبت جهانی شهر یزد در بیشتر شهرها شاهد هستیم که این دو شاخص فراموش شده‌اند.

 

وی ضمن اظهار تاسف از کنار گذاشتن شاخص سازگاری با طبیعت و خلاقیت از زمین، گفت: شاخص سازگاری با طبیعت به طور کامل کنار گذاشته شده است و عمدتا شاهد هستیم که بیشتر شهرهای ما از امکانات زیستی، انرژی و خلاقیتی که طبیعت دارد استفاده لازم را نمی‌برند و تصور بر این است که با انرژی برق می‌توان همه انرژی‌ها را جبران کرد.

 

آخوندی افزود: متأسفانه مباحث معماری و شهرسازی، سبک زندگی و الگوی زیستی تمدنی نیز کنار گذاشته شده است. در حال حاضر، الگوی زیستی متفاوتی را شاهد هستیم و جنگل ساختمانی تهران نمونه‌ای است که جلوی دیدگان همه ما قرار دارد و هر روز می‌بینیم.

 

وی ادامه داد: فکر می‌کنم این ثبت برای همه ملت ایران و همه کسانی که در حوزه تمدن ایران شهری و پیرامون آن زندگی می‌کنند بسیار مهم است. اگر بخواهیم از جنگ، خونریزی و سیستم‌های افراطی‌گری رهایی پیدا کنیم باید به گذشته تاریخی خود نیز توجه داشته باشیم.

 

وزیر راه و شهرسازی گفت: ثبت جهانی شهر یزد تنها یک نمونه است و این ثبت تنها به ساختمان‌ها مربوط نمی‌شود بلکه متوجه حیاتی است که در شهر یزد است. حیات شهر یزد، بر مبنای مسالمت‌جویی، صلح و زندگی مسالمت‌آمیز ادیان ابراهیمی و تمامی ادیان بوده است. قبول دارم که حتما باید از فرصتی که با ثبت جهانی شهر یزد ایجاد شده است در جهت اقتصاد، مدیریت فرهنگ، توسعه، اقدام به نفع مردم شهری استفاده کنیم که اینها بخشی از زندگی ما است، ولی باید نگاه‌مان را فراتر کنیم.

 

آخوندی همچنین در بخشی از سخنان خود مصرف انرژی در ایران را مورد تحلیل قرار داد و گفت: به رغم تمامی صحبت‌هایی که در مورد مصرف انرژی در ایران مطرح می‌شود مصرف انرژی در کشور ما به شدت فزاینده است. مصرف انرژی چگونه کاهش پیدا می‌کند؟ آیا به غیر از این است که باید برگشت به طبیعت و سازگاری با آن را باید داشته باشیم.

 

وی ادامه داد: همه راهکارها در مطبوعات و رسانه‌ها عنوان می‌شود به غیر از راهکار سازگاری با طبیعت در کاهش مصرف انرژی که اتفاقا راهکاری است که تجربه تاریخی نیز در مورد آن وجود دارد اما مغفول مانده است.

 

وزیر راه و شهرسازی گفت: شهر یزد برای ویژگی سازگاری با طبیعت ثبت جهانی شده است ولی اصلا در هیچ جا این راهکار ارایه نمی‌شود. تصور عمومی بر این است که ما باید بر ضد طبیعت، هر نوع ساختمانی خواستیم ایجاد کنیم و تامین انرژی را نیز با روش سازگاری با طبیعت نداشته باشیم و بعد از آن نیز مرتب شعار بدهیم که باید مصرف انرژی را کاهش دهیم.

 

آخوندی افزود: اقداماتی از جمله دوجداره کردن شیشه یا عایق کردن پوسته خارجی ساختمان راهکارهای کاهش مصرف انرژی نیست بلکه بهره‌مندی از تجربه پیشینیان در سازگاری با طبیعت همانگونه که در یزد وجود دارد می‌تواند راهکاری مناسب برای آینده شهرهای کنونی ما باشد.

 

باید بافت‌های تاریخی با بافت‌های پیرامون هماهنگ باشد

آخوندی افزود: آمارها نشان می‌دهند که سرانه مصرف انرژی در ایران بسیار بالاست و به همین دلیل سازگاری با طبیعت را باید سرلوحه اقدامات آتی خود قرار دهیم. در هر صورت امیدوارم این موضوع برای ما در شورای عالی شهرسازی و معماری ایران یک تلنگر و یک یادآوری باشد که واقعا بتوانیم بازنگری بنیادین داشته باشیم.

 

وزیر راه و شهرسازی گفت: وقتی از بازخوانی تمدن ایران شهری صحبت می‌کنیم بدین‌مفهوم نیست که مانند هزارسال پیش زندگی کنیم و در این مورد ما قطعا نیازمند پیوستگی تاریخی و به روز بودن  هستیم. در واقع، باید بافت‌های تاریخی با بافت‌های پیرامون هماهنگ باشد و حتما باید پیوستگی لازم ایجاد شده باشد.

 

آخوندی تاکید کرد: ما قطعا باید مدرن زندگی کنیم اما مهم این است که زندگی مدرن باید با سابقه تاریخی پیوستگی داشته باشد و منقطع نباشد. بدین مفهوم باید از انقطاع تاریخی گریز داشته باشیم.

 

وزیر راه و شهرسازی در ادامه سخنان خود اعلام کرد: نامه‌ای از سوی شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران به حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران ارایه می‌شود و در آن نامه از رئیس جمهوری درخواست می‌شود تا برای حفاظت از ثبت جهانی شهر یزد، ردیف بودجه تخصیص یابد.

 

وی همچنین از تهیه نامه‌ای خطاب به محمدهاشم بت شکن مدیرعامل بانک مسکن خبر داد و افزود: ممکن است ارقامی که برای بهسازی بافت در نظر گرفته شده کفایت نکند و در نامه خواستیم که رقم بیشتری را در نظر بگیرند و ما خود نیز با آنها نهایت همکاری را خواهیم داشت.

 

وی تاکید کرد: اگر لازم باشد این موضوع را در شورای پول و اعتبار مطرح می‌کنیم تا بتوانیم مصوبه‌ای در این باره از شورای پول و اعتبار دریافت کنیم.

 

 

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش