سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۴۰ - ۱۹ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۵۱۹۲
نفت و انرژی

معاون وزیر نفت:

وزارت نفت نمی تواند نسبت به فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر بی تفاوت باشد

معاون وزیر نفت,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
 معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت اعلام کرد: با توجه به فضای رقابتی ایجاد شده در بین دانش آموختگان رشته های مرتبط با صنعت نفت، وزارت نفت نمی تواند نسبت به فارغ التحصیلان دانشگاه های برتر کشور بی تفاوت باشد.

به گزارش شانا، حبیب‎اله بیطرف، امروز (سه شنبه، ۱۴ آذرماه) در جمع دانشجویان دانشکده نفت آبادان حاضر شد و در واکنش به تجمع‎های روزهای اخیر دانشجویان و فارغ‎‎التحصیلان این دانشکده عنوان کرد: امکان استخدام تمام فارغ التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت در چارچوب مقررات وزارت نفت وجود دارد و برگزاری مصاحبه، طب صنعتی و گزینش بخشی از این مقررات بوده، هست و خواهد بود.

 

وی با ابراز تعجب از این‎که بحث آزمون استخدامی با بحث جذب فارغ‎التحصیلان دانشگاه صنعت نفت تداخل پیدا کرده است، ادامه داد: این مباحث، ۲ مقوله کاملا مجزاست و برگزاری آزمون استخدامی، تغییری در روند جذب فارغ‎التحصیلان این دانشگاه ایجاد نکرده است.

 

بیطرف با بیان این‎که اگر دانشجویان مسیر ارتقای کیفی و پیشرفت را در پیش گیرند، وزارت نفت در کنار آنهاست و جای هیچ نگرانی وجود ندارد، عنوان کرد: در استخدام فارغ‎التحصیلان در چارچوب ضوابط و مقررات هیچ محدودیتی وجود ندارد و وزارت نفت به تمام تعهدات خود عمل می‎کند.

 

وی در دامه، به ذکر مثالی پرداخت و گفت: سال گذشته با توجه به نیاز پالایشگاه ستاره خلیج فارس به جذب حدود ۶۰۰ نفر نیرو در ترین نخست این پالایشگاه، تصمیم گرفته شد ۱۵۰ نفر از میان فارغ‎التحصیلان گروه الف دانشگاه صنعت نفت جذب شوند و جالب آن است که از مجموع ۱۵۰نفر، تنها ۲۱ نفر حاضر شدند در این پالایشگاه مشغول کار شوند.

 

بیطرف با بیان این‎که چنین رفتاری از سوی برخی فارغ‎التحصیلان، حجت را بر وزارت نفت تمام کرد، افزود: اگرچه همچنان اعتقاد دارم که دانشگاه صنعت نفت، سرمایه‎ای ملی است اما واقعیت این است که این دانشگاه در سال‎های اخیر در کیفیت ورودی‎ها، در کیفیت خروجی‎ها و در انگیزه‎های فارغ التحصیلان خود برای خدمت در صنعت که نمونه‎اش را ذکر کردم، دچار روندی نزولی شده است و این روند نزولی، همه از جمله خود دانشگاه صنعت نفت را با قدمت ۷۰ سال تهدید می‎کند.

 

معاون وزیر نفت بر ضرورت تدوین برنامه‎ای راهبردی و بیست ساله، به همت هیئت رئیسه دانشگاه صنعت نفت و با هدف تغییر این روند نزولی تاکید کرد و گفت: لازمه این تغییر، پذیرفتن برخی واقعیت‎هاست.

 

به گفته بیطرف، آن زمان که دانشکده نفت آبادان دوران اقتدار خود را طی می کرد، در ایران هیچ دانشگاه یا دانشکده دیگری رشته مهندسی نفت نداشت؛ اما امروز در دانشگاه‎های متعددی این رشته وجود دارد و دانشکده‎های مهندسی نفت و پژوهشکده‎های مهندسی نفت فعالیت می‎کنند و هیئت علمی‎های سطح بالا و دانشجویان کیفی زیادی در این رشته در اختیار داریم.

 

وی با یادآوری این‎که رقابت در کشور ایجاد شده است، ادامه داد: وزارت نفت در این فضای رقابتی، نمی‎تواند به فارغ‎التحصیلان دانشگاه‎های برتر دیگر در کشور بی‎تفاوت باشد.

 

معاون وزیر نفت به اصل ۴۴ قانون اساسی و سیاست واگذاری برخی بخش‎های دولتی در مسیر اجرای این قانون نیز اشاره کرد و گفت: بر اساس این قانون، تاکنون پالایشگاه‎ها و مجتمع‎های پتروشیمی بسیاری خصوصی شده‎اند و این جریان خصوصی‎سازی، واقعیتی است که باید پذیرفته شود و آنچه باید مهم باشد، انگیزه خدمت رسانی است.

 

بیطرف با بیان این‎که بالاترین سرانه دانشجویی در کشور به دانشجویان دانشگاه صنعت نفت اختصاص دارد و بار سنگین این هزینه‎ها تاکنون با اتکا به شرکت ملی نفت ایران تقبل شده است، عنوان کرد: هزینه‎کرد سالانه ۵۵ میلیون تومان برای دانشجوی این دانشگاه، بار سنگینی را بر دوش نفت گذاشته است و این در حالیست که سرانه دانشجویی در دانشگاه‎های دیگر یک سوم این هزینه و حتی کمتر است.

 

معاون وزیر نفت خطاب به دانشجویان با بیان این‎که با فشارهای اخیر، اعتبار شما به شدت افت کرده است، اضافه کرد: اقدامات این چند روز، شما را از متخصصی که همه طالبش باشند، به متخصصی تبدیل کرده است که می‎خواهد با فشار، تحصن، تعطیلی دانشگاه و ... خود را به سیستم تحمیل کند. شما برای ما عزیز هستید، اما هزینه‎های سنگینی بر دوش نفت گذاشته اید.

 

بیطرف خواستار تغییر این روال از سوی دانشجویان شد و گفت: روالی که در پیش گرفته‎اید، از حالت غیرمنطقی به تعامل با مدیریت دانشگاه تبدیل و تصویر مثبتی از خود در اذهان ترسیم کنید.

 

وی یادی از مبارزات دانشجویی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی کرد و گفت: هویت دانشجویی در فعالیت‎های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و صنفی همیشه توام با استقلال بوده است. دانشجو هویت نخبگی و فرهیختگی پیدا می کند. هویت شما در استقلال شماست.

 

معاون وزیر نفت در پایان از دانشجویان خواست که از ابتدای هفته آینده به سر کلاس‎های خود باز گردند و قول داد دانشگاه نیز همکاری‎های لازم را برای بازگشت این روال به شرایط عادی در پیش گیرد.

 

 

 

 

 

  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش