یحیی آل اسحاق عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، با اشاره به مشکلات داخلی و خارجی پیش روی دولت در لایحه بودجه سال ۹۷ اظهار کرد: رکود اقتصادی و بیکاری در کنار مشکلات خارجی که عمده آن به فروش نفت و مشکلات بین بانکی مربوط میشود، دولت را برای بستن بودجه با مشکلات عدیدهای روبه رو ساخته است.
عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه درآمدهای نفتی کاهش یافته است، تصریح کرد: آمارهای شش ماهه دولت نشان میدهد که تنها ۶۵ درصد از درآمدهای نفتی محقق شده است و با توجه به اینکه عمده درآمد دولت از فروش نفت است، این کاهش فروش، بزرگترین ضربه را به دولت خواهد زد.
وی با اشاره به همکاری مردم در پرداخت مالیات افزود: با توجه به آگاهی مردم از اهمیت این موضوع که پرداخت مالیات دست دولت را برای خدمت رسانی بازتر میکند و همکاری بسیار خوبی میان مردم و سازمان مالیات شکل گرفته است، این پرداخت از سوی تولیدکنندگان و صاحبان مشاغل به درستی انجام میشود.
آل اسحاق با اشاره به اینکه کوچک سازی دولت تبعاتی خواهد داشت، ادامه داد: با توجه به نرخ بیکاری، تعدیل نیرو توسط دولت سبب افزایش بیکاری میشود به همین دلیل کوچک سازی باید با احتیاط خاصی صورت گیرد.
عضو اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه اشتغالزایی اهمیت بیشتری نسبت به افزایش عوارض خروج از کشور دارد، اذعان کرد: افزایش عوارض خروج از کشور در مقابل هزینههای سفرهای خارجی چندان زیاد نیست و میتوان با منابع تامین شده از عوارض خروج از کشور چرخهای اقتصادی کشور را چرخاند و آمار بیکاری را کاهش داد.
وی با اشاره به طرح حذف یارانه ۳۰ میلیون نفر در لایحه بودجه ۹۷ اظهار کرد: پرداخت یارانه به ۸۰ میلیون نفر انتقاد کارشناسان و نخبگان را به همراه داشته است، آن هم در وضعیتی که دولت برای تامین منابع مالی آن به مشکل برخورده است.
به گفته وی؛ دولت میتواند با حذف بخشی از دهکهای بالا، این بودجه را صرف اشتغالزایی و طرحهای عمرانی کند.
وی با بیان اینکه مصرف بنزین سیر صعودی داشته است، یادرآور شد: مصرف بنزین به ۱۰۰ میلیون لیتر در روز رسیده و مشکلات زیست محیطی، ترافیک و بیماریهای تنفسی ناشی از آن رو به افزایش است، از طرفی هم امکانات ارائه سوبسید برای بنزین توسط دولت وجود ندارد و افزایش قیمت بنزین میتواند، مصرف آن را کاهش داده و استفاده از وسایل نقلیه عمومی را بیشتر کند.
آل اسحاق در پایان گفت: تحقق سند بودجه به عنوان چشم انداز اقتصادی کشور نیاز به نگاه ملی دارد و باید از برخورد سلیقهای با آن جلوگیری کرد، بنابراین مشکلات و موانع پیش روی بودجه با همدلی دولت، مجلس و مردم قابل حل خواهد بود.
- 14
- 5