دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۳۶ - ۲۶ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۲۲۳
نفت و انرژی

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران:

کاهش هشت درصدی گازهای گم شده نسبت به دولت دهم/ انتقال ۱۱۹ میلیارد و ۲۷۶ میلیون متر مکعب گاز تا ابتدای مهر ماه در کل کشور

گاز,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران: ماموریت ما انتقال پایدار گاز است. همچنین یکی از رویکردهای ما استفاده از تکنولوژی و مدیریت کربن در مقابل تلفات گاز است.

به گزارش ایلنا، سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در نشست خبری عصر امروز با بیان اینکه این شرکت از نظر  حجم تاسیسات در رتبه اول آسیا و رتبه چهارم دنیا قرار دارد، اظهار داشت: در روز ۲۳ آذر ۷۴۶ میلیون متر مکعب گاز شبکه منتقل شده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۲ میلیون متر مکعب افزایش یافته است.

 

وی با اشاره به چشم انداز شرکت تصریح کرد: ماموریت ما انتقال پایدار گاز است. همچنین یکی از رویکردهای ما استفاده از تکنولوژی و مدیریت کربن در مقابل تلفات گاز است.

 

وی با اشاره به چشم انداز افق ۱۴۰۴ بیان کرد: بر این اساس خطوط انتقال فشار قوی که در حال حاضر ۳۶ هزار کیلومتر است ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت و به  ۴۵ هزار کیلومتر می‌رسد. همچنین ایستگاه‌های تقویت فشار از ۷۹ ایستگاه به ۱۳۰ ایستگاه خواهد رسید و میزان انتقال گاز از ۲۴۰ میلیارد متر مکعب به ۴۰۰ میلیارد متر مکعب تا هشت سال آینده خواهد رسید.

 

توکلی بهره‌مندی از مکانیزم هوشمند برای پایش خط لوله را از دیگر موارد این برنامه‌ها ذکر کرد و افزود: ما بر اساس پارامتر کلی سلامت خط لوله تزریق را انجام داده و شبکه را پایدار می‌کنیم.

 

وی با بیان اینکه یکی از مسئولیت‌های مهم ما رعایت حریم خطوط است، گفت: اگر افرادی بدون رعایت ایمنی اقدام به ساخت و ساز کنند هم مجاورین و هم خطوط لوله تحت تاثیر قرار می‌گیرند بنابراین آگاهسازی مجاورین این کریدور شریان انرژی از جمله برنامه‌های ماست که بر این اساس جلساتی را با وزارتخانه‌ها و اداراتی که زیرساخت‌های اصلی کشور را اجرا می‌کنند داشته‌ایم.

 

وی همچنین به تعداد تجهیزات مفید در ایستگاه‌های تقویت فشار اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۲۸۲ توربو کمپروسور نصب است که از این تعداد ۱۶۲ توربو کمپروسور در مدار سرویس قرار دارد و از ۷۹ ایستگاه نیز ۵۲ ایستگاه در سرویس است.

 

مدیرعامل شرکت انتقال گاز گفت: قدرت مانور و تخصص ما استفاده از واحدهای یدک در زمان پیک است چرا که ما به دنبال پایداری شبکه هستیم. هر چند به کارگیری یک واحد یدک ریسک را بالا می‌برد اما برای ما مهم است که شبکه خالی از گاز نباشد.

 

وی با تاکید بر اینکه مردم باید در میزان مصرف صرفه‌‌جویی کنند که ما بتوانیم مازاد را به صادرات اختصاص دهیم.

 

وی یادآور شد: صرفه‌جویی بیشتر صادرات و ارزآوری بیشتر را برای کشور به دنبال خواهد داشت.

 

وی همچنین به بحث تعمیرات و استفاده از دانش جهت پیگرانی هوشمند اشاره و تصریح کرد: ما در زمینه پیگرانی هوشمند در سایز ۳۰ اینج توانسته‌ایم بومی سازی داشته باشیم.

 

وی به توان شرکت انتقال گاز در تعمیرات بدون تخلیه گاز اشاره کرد و گفت:‌ در روش‌های سنتی گاز خط لوله در زمان تعمیر برش داده می‌شد و گاز تخلیه می‌شد که محیط زیست را الوده می‌کرد اما ما توانسته‌ایم این تعمیرات را با روش کامپوزیت انجام دهیم که با این روش ۱۳۰ میلیارد تومان صرفه‌جویی کرده‌ایم.

 

توکلی با اشاره به توان واکنش اضطراری و سریع در شرایط بحران اشاره و اظهار داشت: در این رابطه دیدیم که در زلزله کرمانشاه خطوط لوله تاسیسات تقویت فشار گاز هیچ آسیبی ندیدند ما خطوط را قدم به قدم نشت یابی و بررسی کردیم و دریافتیم که حتی  یک مورد نیز اتفاق رخ نداده است و این امر موید این است که خطوط لوله فشار قوی در شرایط مناسبی نصب شده‌اند و دائما پایش می‌شوند.

 

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون ما هیچ گونه حادثه منجر به فوت نداشته‌ایم، بیان کرد: خطوط ما بر اساس استانداردهای بین الملل و در وضعیت ایمنی بالای خوبی هستند.

 

وی با اشاره به اینکه ما توانسته‌ایم در زمینه ساخت توربین ملی به عنوان تجهیز های‌ یک توریبن ۲۵ مگاواتی را به بهره‌برداری برسانیم، گفت:  شرکت انتقال گاز برای اولین بار در ساخت و طراحی و نصب و راه‌اندازی ایستگاه تقویت فشار فراشبند موفق بوده و توانسته‌ایم کمتر از یک و نیم سال سه واحد ۲۵ مگاواتی را به بهره‌برداری برسانیم که باعث افزایش انتقال ۴۰ میلیون متر مکعب گاز شده است.

 

وی تاکید کرد: در حال حاضر خطوط لوله سراسری شرکت گاز از قدیمی‌ترین آن که مربوط به سال ۴۹ است تا جدیدترین که خط دامغان کیاسر و خط ششم سراسری است همگی در حال بهره‌برداری و ایمن هستند.

 

وی در ادامه اظهار داشت: با راه‌اندازی خط شش سراسری در غرب کشور گاز پالایشگاه‌های عسلویه و بیدبلند به سمت شمال غرب کشور انتقال می‌یابد و همچنین صادرات از نفت شهر و شلمچه در دستور کار است که بخش‌هایی در سال گذشته به بهره‌برداری رسید و بخش‌هایی نیز امسال انجام می‌شود.

 

وی ادامه داد:‌ از دیگر برنامه‌های ما رابط خط ۵ و ۶ سراسری بود که با توجه به اینکه خط پنجم ۵۰۰ کیلومتر برای انتقال گاز ترش پیش بینی شده بود بنابراین شرکت گاز تصمیم گرفت قدرت مانور انتقال گاز شیرین د اشته باشد بنابراین ارتباط بین دو خط (۵و۶) ایجاد شد و دو خط باهم لوپ شدند.

 

وی بااشاره به اینکه برنامه‌ریزی تعمیرات اساسی توسط شرکت‌های داخلی انجام می‌شود گفت: در حال حاضر ۲۸۲ توربو کمپروسور داریم که در بعضی مواقع نزدیک ۱۹۰ توربو کمپروسور باهم یک جا کار می‌کنند.

 

توکلی در ادامه به بحث تامین گاز نیروگاه‌ها اشاره و اظهار داشت: در چند سال گذشته طبق سیاست‌های وزارت الزام بود که نیروگاه‌ها در زمان پیک مصرف تابستان از گاز بهره‌مند شوند. بنابراین ما برای رسیدن به هدف توانستیم که زمان تعمیرات خود را از ۴۵ روز به ۲۲ روز برسانیم. کما اینکه پیش بینی شده ۱۵ تا ۱۷ درصد از آلودگی سوخت نیروگاه‌ها کاهش یابد.

 

وی همچنین به بحث خطوط لوله و مخابرات اشاره کرد و گفت: اکنون این شبکه به نحو مطلوب باهم ارتباط دارند و در کل شرکت‌های گاز استانی و پالایشگاه‌ها از خدمات مخابراتی قابل اطمینان استفاده می‌شود.

 

وی با اشاره به افزایش ۷.۵ درصدی انتقال گاز در ۲۳ آذر سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: سال گذشته در این مدت ما ۶۹۴ میلیون متر مکعب انتقال گاز داشتیم که این رقم امسال به ۷۴۶ میلیون متر مکعب می‌رسد.

 

وی همچنین انتقال تجمعی گاز را تا ابتدای مهرماه ۱۱۹ میلیارد و ۲۷۶ میلیون مترمکعب ذکر کرد.

 

وی در بخش تعمیرات اساسی تعمیر توربین مان را از اقدامات خوب شرکت عنوان کرد و گفت: این تعمیرات برای اولین بار توسط داخلی‌ها انجام شده است.

 

وی همچنین به بحث گازهای گم شده اشاره کرد و گفت: میزان این گازها  از ۱۰ درصد در زمان دولت دهم به زیر ۲ درصد رسیده است.

 

وی درباره ظرفیت خطوط صادراتی نیز گفت: ظرفیت پیش بینی شده در خط ترکیه ۳۵ تا ۴۰ میلیون مترمکعب و شلمچه و نفت‌شهر نیز ۲۵ میلیون متر مکعب است.

 

 

 

 

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش