پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۵۲ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۱۹۶۹
نفت و انرژی

وزیر نفت:

عده‌ای گمان می‌کنند پول نفت را بردند، خوردند و رفت پی کارش

بیژن زنگنه,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
وزیر نفت ضمن تشریح آخرین وضعیت عملکرد وزارت نفت، توضیحاتی را در مورد گزارش تفریغ بودجه ۹۵ ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، بیژن زنگنه با حضور در برنامه نگاه یک با اشاره به وضعیت گازرسانی در زمستان سال گذشته گفت: سال گذشته گازرسانی در مازندران دچار مشکل بود که این مشکل با راه‌اندازی خط دامغان - ساری - نکا برطرف شد. از سوی دیگر خط ششم سراسری هم در حال تکمیل است اما از مردم درخواست می‌کنیم در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند.

 

برداشت ایران از پارس‌جنوبی بیشتر از برداشت قطر است

وی ادامه داد: در دی‌ماه سال گذشته روزانه ۴۷۰ میلیون متر مکعب گاز از پارس جنوبی برداشت می‌شد که امسال به ۵۵۳ میلیون متر مکعب رسیده است و برای نخستین بار تولید گاز ایران از میدان مشترک پارس‌جنوبی از قطر بیشتر شده است. به طور کلی ۱۱ فاز پارس‌جنوبی در دولت یازدهم به بهره‌برداری رسید و در سال ۹۷ پنج فاز جدید هم به بهره‌برداری می‌رسد و ۱۴۰ میلیون مترمکعب گاز ترش از دریا برداشت می‌شود. فاز ۱۴ نیز سال ۹۸ به مدار خواهد آمد.

 

برداشت نفت خام از میادین غرب کارون به ۳۰۵ هزار بشکه رسید

وزیر نفت با اشاره به برداشت نفت خام از میدان‌های مشترک نیز گفت: تولید در دی‌ماه از میادین مشترک غرب کارون به ۳۰۵ هزار بشکه رسید و تقریبا دو برابر شد. تا تیرماه سال ۹۷، ۵۰ الی ۶۰ هزار بشکه به این میزان اضافه می‌شود.

 

سوخت مایع نیروگاه‌ها امسال به زیر ۱۰ درصد می‌رسد

زنگنه در ادامه با تاکید بر اینکه در حال حاضر بیش از ۹۱ درصد جمعیت ایران از گاز طبیعی استفاده می‌کنند، اظهار کرد: همه شهرهای کشور به جز چند شهر در سیستان و بلوچستان و ۷۶ درصد جمعیت روستایی کشور از گاز طبیعی استفاده می‌کنند. این گازرسانی از منابع صرفه‌جویی سوخت مایع صورت گرفته و دولت منبعی نداشته است.

 

وی ادامه داد: در سال ۹۲، ۴۳ درصد سوخت مصرفی نیروگاه‌ها سوخت مایع بود که امسال به زیر ۱۰ درصد می‌رسد.

 

میزان مصرف بنزین کشور سالانه حدود ۸ درصد رشد می‌کند

وزیر نفت با بیان اینکه فاز نخست پالایشگاه ستاره خلیج فارس ابتدای سال جاری افتتاح شد، گفت: در حال حاضر ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو در این پالایشگاه تولید می‌شود. تا آخر سال نخستین تولید از فاز دوم آغاز خواهد شد اما همچنان کمبود بنزین داریم زیرا تولید خودرو تقاضا را افزایش می‌دهد.

 

زنگنه با بیان اینکه سالانه ۷ تا ۸ درصد تقاضا برای سوخت افزایش پیدا می‌کند، گفت: اواخر سال آینده فاز سوم پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مدار خواهد آمد اما تا زمانی که مصرف بالاست نمی‌توان زمان دقیقی برای اینکه ایران چه زمانی صادرکننده نفت می‌شود، اعلام کرد.

 

تولید از برخی میادین نفتی کاهش یافته است

وی با بیان اینکه مجموع برداشت نفت از میدان آذر و لایه‌های نفتی پارس جنوبی حدود ۶۰ هزار بشکه در روز است، تصریح کرد: تولید از میدان‌های دیگر نه‌تنها افزایش نیافته بلکه کاهش نیز یافته است زیرا ما با کمبود منابع مواجه هستیم و حتی نگهداشت تولید نداشتیم.

 

وزیر نفت ادامه داد: اگر چاره‌ای اتخاذ نشود در سال آینده شاهد افت تولید نفت هستیم. البته راهکارهایی اندیشیده شده که یکی از آنها استفاده از منابع مردم در اجرای طرح ۵.۵ میلیارد دلاری برای نگهداشت میزان تولید است.

 

زنگنه ادامه داد: این طرح به شورای اقتصاد رفته و اگر تصویب شود اقدام خوبی برای افزایش تولید نفت است. به طور کلی طبق برنامه باید ۱۳۰ میلیارد برای بخش بالادستی نفت جذب می‌شد که مقدار کمی محقق شده و سعی می‌شود این سرمایه با استفاده از منابع خارجی، صندوق توسعه و بازار سرمایه داخل و خارج جذب شود که در این راستا تمرکز روی قرارداد با شرکت‌های خارجی بسیار بالاست.

 

آخرین میزان صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران

وی در ادامه در مورد آخرین میزان صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران گفت: صادرات نفت خام و میعانات گازی به روزانه دو میلیون و ۵۵۰ هزار بشکه رسیده است. ظرفیت تولید ایران کمتر از چهار میلیون بشکه در روز و هدفگذاری ۴.۵ میلیون بشکه تا پایان برنامه است. البته مذاکرات ادامه دارد و اگر به نتیجه برسد میزان تولید نفت افزایش خواهد یافت.

 

پول نفت ایران بلوکه نمی‌شود

زنگنه با اشاره به وضعیت صادرات گاز به عراق و ترکیه نیز گفت: میزان صادرات گاز به عراق به ۱۳ میلیون متر مکعب رسیده و میزان صادرات به ترکیه ۳۰ میلیون مکتر مکعب است.

 

وزیر نفت ادامه داد: بدهی ما به ترکیه تمام شده و به زودی از این کشور پول می‌گیریم. در حال حاضر هیچ پولی از نفت بلوکه نمی‌شود. برخی کشورها مانند کره‌جنوبی و چین مشکل انتقال بعد از وصول دارند. یعنی مجبور هستیم هزینه‌ای برای انتقال پرداخت کنیم. به نظر من روابط بانکی ما هنوز دچار تحریم است.

 

قیمت بیش از ۶۰ دلاری برای نفت به ضرر اوپک است

وی با اشاره به افزایش بهای نفت در بازارهای جهانی گفت: اوپک به قیمت بالای ۶۰ دلار علاقه‌ای ندارد زیرا هر چه قیمت بالاتر برود نفت‌های گران مانند شیل و اویل زیاد می‌شود و قیمت افت می‌کند و اوپک مجددا سهم خود را از دست می‌دهد. قیمت ۶۰ دلار قیمت خوبی است.

 

شواهد نشان نمی‌دهد توتال قصد کناره‌گیری از توسعه فاز ۱۱ را دارد

زنگنه در ادامه با اشاره به امضای قرارداد با توتال برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی گفت: توتال قراردادی را رها نکرده است. از ابتدا هم اعلام کردیم اگر این شرکت ظرف یک تا یک‌سال و نیم ۵۰۰ میلیون دلار هزینه نکند قرارداد را لغو خواهیم کرد. شواهد نشان نمی‌دهد که توتال قصد کناره‌گیری دارد.

 

وزیر نفت ادامه داد: مناقصه‌ها برگزار شده و تا ۲۰ روز آینده اعلام می‌شود.

 

گم شدن ۷ میلیون بشکه نفت صحت ندارد

وی با اشاره به گزارش دیوان محاسبات نیز گفت: در گزارش دیوان محاسبات بین تولید و عرضه ۷ میلیون بشکه مغایرت اعلام شده و گفته‌اند معلوم نیست چه شده است.

 

زنگنه ادامه داد: هنگامی که نفت خام صادر می‌شود تا سنت آخر به بانک مرکزی منتقل می‌شود یا به پالایشگاه‌های داخلی داده می‌شود. هنگامی که میادین را توسعه می‌دهیم لوله‌کشی انجام می‌شود و باید مقداری نفت داخل این لوله‌ها باشد. در واقع نفت به لوله تزریق می‌شود اما عرضه نمی‌شود. عدد صادرات مهم است و بقیه نفت در لوله‌هاست. دستگاه‌های نظارتی به این موضوع نظارت می‌کنند.

 

وزیر نفت ادامه داد: در بخشی دیگر گفته شده است بخشی از پول صادرات فرآورده باید به حساب صندوق توسعه ملی می‌رفته. در سال ۹۵ طبق ماده ۱۳ رفع موانع تولید و با اجازه‌ای که از معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری گرفتیم قرار شد این پول را به خزانه واریز کنیم. در واقع این موضوع یک اختلاف دیدگاه است.

 

وی با بیان اینکه گفته شد بخشی از پول گاز واریز نشده است، اظهار کرد: واریز نشدن پول گاز به این دلیل بود که صرف بازپرداخت بدهی به ترکیه شد.

 

زنگنه با تاکید بر اینکه روال قانونی در حال طی شدن است، تصریح کرد: موضوعی که بد و ناراحت‌کننده است این است که به مردم این طور القا می‌کنند که منابعی که باید صرف هزینه‌های عمومی می‌شده، نشده است.

 

وزیر نفت تاکید کرد: دیوان محاسبات کشور قبل از ارائه گزارش در مورد تفریغ بودجه سال ۹۵ هیچ گفت‌وگویی با من و مدیران وزارت نفت نداشته است. تقاضای من از مجلس و کمیسیون انرژی و کمیسیون برنامه و بودجه و حتی رئیس مجلس این است که به این موضوع ورود کنند.

 

وی با اشاره به هدفمندی یارانه‌ها اظهار کرد: در مورد هدفمندی یارانه‌ها صحبت‌هایی می‌شود و از ۷۷ هزار میلیارد تومان نام می‌برند. این عدد ۷۷ هزار میلیارد تومان از کجا آمده است؟ براساس گزارش کمیسیون تلفیق مجلس وقتی در سال ۹۷ کل فروش فرآورده‌های نفتی ۴۰ هزار میلیارد تومان می‌شود این رقم ۷۷ هزار میلیارد تومان از کجا آمده است؟

 

زنگنه ادامه داد: عده‌ای فکر می‌کنند پول‌ها را بردند، خوردند و رفت پی کارش. چه کسی برد؟

 

وزیر نفت در ادامه با اشاره به اختلاسی که در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت رخ داده، گفت: معنی حقوقی اختلاس با دزدی فرق می‌کند. برداشت از حساب‌ها در مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت از سال ۸۸ شروع شده بوده است. مدیر حسابداری مدیریت اکتشاف متوجه می‌شود و آن فرد هم فراری می‌شود. در حال حاضر نیز قوه قضاییه پیگیر این موضوع است.

 

وی افزود: به نظرم این فرد شایعه می‌کند که در کانادا است. من معتقدم در کانادا نیست و همین دور و بر است.

 

زنگنه با تاکید بر اینکه برداشت از پول خزانه شرکت بسیار عجیب است، تصریح کرد: همه مراجع نظارتی از بازرس قانونی شرکت تا سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات و غیره نتوانستند کشف کنند و این موضوع نشان می‌دهد ضعفی در سیستم داریم. البته فرد ظاهرالصلاح بوده است. مقدار زیادی هم پول به بهانه اینکه در زندگی دچار مشکل مالی است از همکارهای خود قرض کرده است. قوه قضاییه در حال بازجویی از عده‌ای است. این مورد فساد عجیبی است اما بیشتر نگران فسادهای دیگر هستم که نمی‌توان آن را کشف کرد.

 

وزارت نفت ابزار شناسایی مدیران دوتابعیتی را ندارد

وزیر نفت با بیان اینکه وزارت نفت ابزاری برای شناسایی مدیران دو تابعیتی ندارد، گفت: اگر دستگاه‌های امنیتی اعلام کنند ما آنها را برکنار می‌کنیم. طبق قانون اساسی فرد دوتابعیتی کارمند هم نمی‌تواند باشد چه برسد به مدیر دولتی. استعلام در مورد سابقه مدیران باید از سوی وزارت اطلاعات صورت بگیرد.

 

وی با تاکید بر اینکه دیوان محاسبات باید بین زبان فنی با زبان عمومی تفاوت قائل شود تا سبب تشویش اذهان عمومی نشود، گفت: پاکستان برای دریافت گاز از ایران هیچ اقدامی نکرده و ایران نیز هیچ اقدام حقوقی انجام نداده اما مذاکرات و مکاتبات کافی انجام شده است.

 

زنگنه با اشاره به بدهی متهم نفتی نیز اظهار کرد: یک تبعه تاجیکستانی مدعی است که می‌تواند بدهی متهم نفتی را پرداخت کند. در این زمینه مذاکراتی را هم با قوه قضاییه داشته است اما هیچ پولی تاکنون دست ما را نگرفته است.

 

 

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش