اسدالله قرهخانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه قطعی برق و خاموشیهای ایجاد شده اعتراضات زیادی را در کشور ایجاد کرده است. این موضوع صرفا یک خاموشی ساده نیست بلکه آثار و تبعات اقتصادی، روانی و اجتماعی دارد و میتواند اسباب مخاطرات یا خساراتی را فراهم کند مثلا ممکن است فردی در زمان قطعی برق در آسانسور گیر کند یا تراکنش بانکی متوقف شود و باعث ایجاد خسارت شود یا معاملهای فسخ شود و یا مشکلاتی برای پمپ بنزین و چراغ راهنما به وجود بیاید.
وی اضافه کرد: مثلا در خط تولید که مواد اولیه را میریزند اگر برق قطع شود در صورتی که برق اضطراری نباشد ممکن است مواد اولیه از بین برود و خسارت شدید ایجاد شود و کار کارخانه مختل شود، همچنین به دلیل برقدار شدن چاهها، کشاورزی ممکن است معطل بماند که البته این امر قابل مدیریت کردن است و نیروگاهها و خطوط برق کل کشور از طریق دیسپچینگ در تهران قابل رویت و مدیریت است. ضمن اینکه اصل بر این است که سیستمهای هوشمند، کنتور و خطوط شبکه توزیع هوشمند به کار برده شود که قطعی برق به صورت فلهای اتفاق نیفتد و پارکها، معابر، خانهها و کارخانهها یک باره برقشان قطع نشود.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه قطعی برق خانگی باید آخرین مرحله باشد، اظهار کرد: اگر سیستم برق هوشمند باشد این موضوع قابل کنترل است، ضمن اینکه این مساله حتما باید به اطلاع مردم برسد. ما در این رابطه قانون داریم، حتی برخی از کارخانجات که تولیداتشان وابسته به تابستان است خسارات سنگینی میبینند که دولت ملزم به پرداخت خسارت به آنهاست گرچه مردم این را طلب نمیکندند و صرفا میخواهند بدانند خاموشی چه وقت اتفاق میافتد.
قرهخانی با بیان اینکه طبق قول وزارت نیرو زمانبندی خاموشیها از روز شنبه اطلاعرسانی خواهد شد، اظهار کرد: به دلیل کاهش نذورات جوی ما ۴۰۰۰ مگاوات برق آبی را نداریم و در کنار آن افزایش مصرف را شاهد هستیم، ضمن اینکه سرمایهگذاری لازم برای تولید نیروگاه ایجاد نشده و دولت در بازپرداخت برق تولیدی به شرکتهای خصوصی خلف وعده داشته است. علاوه بر این آهنگ حرکت به سمت انرژیهای تجدیدپذیر کند شده در حالیکه اگر به سمت انرژی تجدیدپذیر برویم به دلیل آنکه مدت بهرهبرداری آن کوتاه است در سال آینده این دغدغه را نخواهیم داشت اما متاسفانه وزارت نیرو در این زمینه ضعیف عمل کرده است.
این نماینده مجلس در پایان تاکید کرد که خاموشیها تا آخر تابستان مهمان مردم است.
بهرام نیا: مجبور هستیم در سطح کشور خاموشیهایی داشته باشیم
حسن بهرام نیا در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به لزوم اعلام زمان قطعی برق به شهروندان ،اظهار کرد: در جلسه روز سهشنبه کمیسیون انرژی که با حضور وزیر نفت برگزار شد این موضوع مطرح شد. قرار شد از این پس اطلاع رسانی انجام شود. امروز عرضه و تقاضا در حوزه نفت با یکدیگر برابری نمی کند و تواضع در این حوزه وجود ندارد. به طوری که حدود ۴۰۰۰ مگابایت تولید برق آبی ما کاهش یافته است و این کمبود باید جبران شود. لذا مجبور هستیم در سطح کشور خاموشی هایی داشته باشیم.
وی در ادامه بیان کرد: زمان خاموشی ها باید به شهروندان اعلام شود تا مردم برنامه ریزی لازم را برای انجام کار های خود داشته باشند. در درجه اول باید در این زمینه فرهنگ سازی شود که این کار از طریق صدا و سیما در حال انجام شدن است.
- 17
- 7