چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۰۱:۱۹ - ۰۹ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۲۱۴۷
نفت و انرژی

سهمیه‌بندی بنزین را چقدر جدی بگیریم؟

پمپ بنزین,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

با گذشت سومین روز از ثبت‌نام کارت سوخت، همچنان گمانه‌زنی‌ها درباره قیمت بنزین و نحوه سهمیه‌بندی آن ادامه دارد. نمایندگان مجلس و البته برخی از اعضای اتاق بازرگانی می‌گویند کوپنی‌کردن بنزین به عدالت اجتماعی نزدیک‌تر است. آنها می‌گویند اگر دولت برای هر ایرانی چیزی معادل ٢٠ لیتر سهمیه بنزین در نظر بگیرد و قیمت بنزین آزاد را بین ٤ تا ٥‌هزار تومان تعیین کند، به یک خانواده ٥ نفره ١٠٠ لیتر سهمیه بنزین تعلق می‌گیرد. به این ترتیب دولت چیزی حدود ٣٠٠ تا ٤٠٠‌هزار تومان یارانه بنزین در اختیار یک خانواده ٥ نفره قرار می‌دهد.

 

مدافعان طرح بنزین کوپنی می‌گویند تا امروز دهک دهم یا همان ثروتمندان بیشترین استفاده را از یارانه بنزین داشته‌اند و فقرا که خودرویی در اختیار ندارند، از این یارانه بی‌نصیب مانده‌‌اند. با این وجود به نظر نمی‌رسد ماجرای کوپن بنزین جدی شود، زیرا این موضوع بار مالی سنگینی روی دست دولت می‌گذارد. این‌که دولت بخواهد به جای حدود ٣٠‌میلیون دستگاه خودرو و موتورسیکلت و اختصاص ٦٠ لیتر سهمیه بنزین، به ٨٠‌میلیون نفر یارانه بنزین بدهد، بدون‌شک تعهد مالی بزرگی برای دولت ایجاد می‌کند. دولت پیش از این بارها گفته است: برای یارانه نقدی ٤٥‌هزار و ٥٠٠ تومانی افراد در مضیقه است و حالا به نظر نمی‌رسد این تعهد مالی را برای خود سنگین‌تر کند. با این وجود، مدیران وزارت نفت می‌گویند سهمیه‌بندی بنزین و کوپنی‌کردن آن دو گزینه جدی روی میز دولت است که تصمیم‌گیری برای آن به بعد موکول شده است.

 

زنگنه: فعلا بنزین گران نمی‌شود

بیژن زنگنه، وزیر نفت دیروز در حاشیه نشست هیأت دولت درباره احیای کارت سوخت گفته: «بحث سهمیه‌بندی بنزین در این مرحله مطرح نیست.» او توضیح داده است: «هنوز در مرحله ثبت‌نام کارت سوخت هستیم و وقتی این مرحله تمام شد، تاریخ اجرای طرح تحویل بنزین با کارت سوخت را اعلام می‌کنیم. فعلا بحث سهمیه‌بندی مطرح نیست، بلکه بحث استفاده از کارت سوخت در تحویل بنزین مطرح است.»

 

او درباره قیمت احتمالی بنزین هم گفته است: «قیمت در بودجه می‌آید و حالا با نزدیک‌شدن به میانه آذر ماه، دولت موظف است لایحه بودجه ٩٨ را به مجلس ارایه کند. به این ترتیب اگر دولت لایحه بودجه را سر وقت تحویل دهد، چیزی تا معلوم‌شدن قیمت بنزین در ‌سال ٩٨ نمانده است.»

 

مراقب اپلیکیشن‌های جعلی کارت سوخت باشید

از کلیات ماجرا که بگذریم، ثبت‌نام کارت سوخت همچنان حاشیه‌دار است. گویا در این بساط  و همزمان با آغاز ثبت‌نام برای کارت سوخت، اپلیکیشن‌های جعلی وارد بازار شده‌اند و از اطلاعات مردم سوءاستفاده می‌کنند. در پی آغاز ثبت‌نام کارت سوخت بانکی در سامانه خدمات دولت همراه و انتشار اپلیکیشن مربوطه، نسخه‌های جعلی متعددی از این برنامه با تبلیغات گسترده در کانال‌های تلگرامی و سایر شبکه‌های اجتماعی توسط سودجویان منتشر شده‌اند که این اپلیکیشن‌ها امکان آلوده‌سازی تلفن همراه کاربر و انواع سوءاستفاده از اطلاعات او را دارد. بنابراین توصیه می‌شود متقاضیان از دریافت و نصب اپلیکیشن خدمات دولت همراه از هرگونه منبع ناشناس جدا خودداری کرده و این برنامه را با نام «دولت همراه» و  در درگاه ملی خدمات دولت همراه دریافت و نصب کنند. آدرس معتبری که دولت برای دانلود این اپلیکیشن منتشر کرده است، mob.gov.ir است. به جز این اپلیکیشن مراکز پلیس به علاوه ١٠ از متقاضیان دریافت کارت سوخت ثبت‌نام می‌کنند و البته یادتان باشد که برای ثبت‌نام کارت سوخت هیچ وجهی نپردازید، زیرا این خدمات رایگان است.

 

گفتنی است افرادی که به تازگی خودرو خریداری یا ثبت پلاک کرده‌اند، همراه با دریافت برگ سبز خودرو، کارت سوخت برایشان ارسال می‌شود و آنهایی که کارت سوخت‌شان را گم نکرده‌اند، می‌توانند با مراجعه به پمپ بنزین رمز جدید برای کارت خود تعریف‌کنند.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش