به گزارش ایرنا، فالح در مصاحبه با شبکه خبری سی ان ان، گفت: با وجود اینکه شاهد رکود اقتصادی بزرگی نیستیم، اما در صورت نیاز، اقدامات اصلاحی به سهولت انجام می شود و همه چیز تحت کنترل ماست.
اوپک پلاس تشکلی فراتر از اوپک است که از کشورهای عضو اوپک و تولیدکنندگان غیر اوپک به رهبری روسیه تشکیل شده و حدود ۲۸ کشور عضو دارد.
وی افزود: اگر رشد اقتصاد جهانی با افت هر چند ناچیزی همراه باشد، بازار نفت می تواند با تعدیل و اصلاح عرضه نفت، خود را با آن تنظیم کند.
بهای نفت از زمان توافق اوپک پلاس در روز هفتم ماه دسامبر (۱۶ آذرماه) رو به افزایش است.
اعضای اوپک پلاس توافق کردند که از آغاز سال جاری میلادی، میزان تولید نفت خود را به یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز طی شش ماه برسانند.
در همین حال، بانک جهانی پیش بینی کرد که رشد اقتصاد جهانی در سال ۲۰۱۹ کاهش ۲.۹ درصدی خواهد داشت.
فالح تصریح کرد که اعضای اوپک پلاس به طور مرتب گرد هم جمع می شوند و وضعیت بازار را زیر نظر دارند. اگر لازم باشد تولید نفت را حتی از ۱.۲ میلیون بشکه در روز هم بیشتر کاهش دهیم، قطعا با تشکیل جلسه ای این کار را انجام خواهیم داد.
وی درباره فروش سهام شرکت نفت (آرامکو) عربستان نیز گفت که قرار است طرح فروش سهام این شرکت در سال ۲۰۱۲ ارائه شود.
از سال ۲۰۱۶ ، بن سلمان ولیعهد عربستان برنامه اقتصادی خود را موسوم به چشم انداز ۲۰۳۰ برای استقلال از درآمدهای نفتی اعلام کرد که فروش بخشی از سهام شرکت آرامکو نیز جزو آن است.
اما ملک سلمان پادشاه سعودی در فرمانی خواستار توقف فروش بخشی از سهام شرکت ملی نفت این کشور شد.
'شرکت سرمایه گذاری نفت عرب' (APICORP) نیز چندی پیش اعلام کرد که اجرای توافق 'اوپک پلاس' (اوپک و تولید کنندگان نفت غیر عضو اوپک) و ایجاد توازن و ثبات در بازار جهانی نفت، به زمان نیاز دارد.
'شرکت سرمایه گذاری نفت عرب که وابسته به سازمان کشورهای عربی صادر کننده نفت است در گزارش خود اعلام کرد که در سه ماه آخر سال ۲۰۱۸ پس از افزایش شدید بهای هر بشکه نفت، وضعیت بسیار دشواری بر بازار نفت حاکم بود اما به تدریج قیمت ها کاهش یافت و در پایان سال ۲۰۱۸ شاهد کاهش شدید بهای هر بشکه بودیم.
- 11
- 1