سه شنبه ۰۴ دی ۱۴۰۳
۰۸:۳۳ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۴۱۳۱
نفت و انرژی

۱۰ موسسه بین‌المللی آینده طلای سیاه را برآورد کردند

چرخش بزرگ پیش‌بینی‌های نفتی

بازار نفت جهانی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
به دنبال شکست مذاکرات اوپک‎پلاس برای کاهش تولیدات و اعلام جنگ قیمتی در بازار نفت، بسیاری از موسسات بین‌المللی پیش‌بینی خود از بهای نفت را به طرز چشمگیری برای سال ۲۰۲۰ کاهش داده‌اند.

به‌طور متوسط افت ۱۵ تا ۲۰ دلاری در برآوردهای جدید تحلیلگران مشاهده می‌شود. بنابراین پیش‌بینی شده است نفت‌های شاخص برنت و WTI طی دو فصل آینده در کانال ۳۰ دلار نوسان کنند. به باور کارشناسان، به علت ضعف شدید تقاضا، جنگ قیمتی فعلی در مقایسه با ۲۰۱۵ تاثیر سنگین‌تری بر قیمت‌ها دارد.

هفته‌ای که گذشت یک هفته تاریخی برای بازار نفت بود. در این هفته بازار رکورد‌هایی چون   بیشترین افت روزانه و بیشترین افت هفتگی قیمت‌ها را از خود به‌جا گذاشت.

به‌دنبال آن نیز موج شدیدی از پیش‌بینی‌های قیمتی از سوی سازمان‌ها و موسسات مختلف ارائه شد که همگام با هم از باقی ماندن قیمت‌ها در سطوح پایین خبر می‌داد. تمام این رویدادها نیز نتیجه یک چیز بود؛ شکست مذاکرات اوپک‌پلاس.بعد از شکست اوپک و متحدانش در نشست ۱۶ اسفند در رسیدن به یک تصمیم واحد شیپور جنگ در بازار نفت به صدا درآمد. بعد از اینکه عربستان اعلام کرد که تولیدات خود را به سرعت افزایش خواهد و قیمت رسمی فروش نفت خود را کاهش داد، دیگر کشورهای عضو اوپک به تبعیت از سعودی‌ها اظهارات مشابهی داشتند.

به‌طور مثال، امارات‌متحده‌عربی اعلام کرده که تولیدات خود را یک میلیون بشکه در روز افزایش خواهد داد و به‌دنبال آن برای جذب مشتریان قیمت رسمی فروش نفت خود را نیز کاهش داد. نگرانی از وقوع یک جنگ قیمتی دیگر نفت را به سرعت در مسیر کاهشی قرار داد. به‌طوری‌که در اولین روز کاری هفته گذشته در بازارهای بین‌المللی نفت با کاهش حدود ۳۰ درصدی رکورد بیشترین کاهش روزانه طی ۳۰ سال اخیر را شکست. در نهایت نیز قیمت‌ها در طول هفته گذشته کاهش شدیدی را تجربه کردند. نفت برنت با افت بیش از ۵/ ۹ دلار بر بشکه معادل ۲۳ درصد بار دیگر رکورد بدترین هفته طلای سیاه از سال ۲۰۰۸ شکاند و در پایان معاملات هفته این نفت شاخص روی ۸۵/ ۳۳ دلار بر بشکه ایستاد. نفت‌خام آمریکا نیز بازدهی هفتگی مشابهی داشت و در نهایت حدود ۳۱ دلار در هربشکه معامله شد. با افت شدید قیمت‌ها بسیاری از کارشناسان و موسسات برآورد خود از قیمت نفت را با کاهش قابل‌توجهی همراه کردند.

بررسی «دنیای‌اقتصاد» از ۱۰ پیش‌بینی‌ مهم قیمتی نشان می‌دهد که کارشناسان انتظار دارند تقاضای نفت در سه ماه اول سال‌جاری برای اولین بار از سال ۲۰۰۹ کاهش یابد. کاهش تقاضا در نیمه اول سال‌جاری میلادی بین ۸۰۰ هزار بشکه تا ۴ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی می‌شود. علاوه بر این پیش‌بینی می‌شود متوسط رشد تقاضای سالانه یا رشدی بسیار کمتر از برآوردهای قبلی را تجربه یا حتی کاهش بیابد. در بهترین حالت برآوردها برای رشد تقاضا در سال ۲۰۲۰ بین ۱۰۰ هزار بشکه تا ۵۰۰ هزار بشکه در روز است. اما آژانس بین‌المللی انرژی پیش‎بینی کرده که تقاضای نفت در سال‌جاری ۹۰ هزار بشکه کاهش یابد. این پیش‌بینی‌ها به‌دنبال تبدیل شیوع ویروس کرونا از یک اپیدمی به یک پاندمی و نگرانی از تاثیر گسترده آن بر اقتصاد جهانی رخ داده است.

غالب موسسات بین ۱۵ تا ۲۰ دلار از برآورد قیمتی خود کاسته‌اند. حتی برخی پیش‌بینی‌های قیمتی خود را بیش از ۲۰ دلار و تا محدوده ۳۰ دلار کاهش داده‌اند. به‌نظر می‎رسد غالب انتظارات در بازار نفت بر باقی ماندن نفت در محدوده ۳۰ دلار ظرف ۶ ماه آینده است. به این معنا که غالب کارشناسان بر این باورند که هر دو نفت شاخص به‌طور متوسط در فصل دوم و سوم سال‌جاری میلادی در کانال ۳۰ دلار معامله خواهد شد. در این میان برخی برآوردها کاهش بیشتری در قیمت‌ها را انتظار می‌کشند. به‌طور مثال، گلدمن ساکس پیش‎بینی کرده که ممکن است نفت به ۲۰ دلار بر بشکه نیز برسد، علاوه بر این یکی از کارشناسان غول نفتی اکسون موبیل از آمدن نفت ۲۰ دلاری در سال ۲۰۲۰ گفته است. سی‌تی گروپ نیز از احتمال رسیدن نفت به زیر ۲۰ دلار با شعله‌ور شدن آتش جنگ خبر داده است. بسیاری از کارشناسان به‌دلیل ضعف تقاضا به‌دنبال جهانی شدن شیوع ویروس کرونا انتظار دارند که جنگ قیمتی آثار شدیدتر از جنگ‌ سال ۲۰۱۴/ ۲۰۱۵ در بازار به‌جا بگذارد، با این حال هستند کسانی که همچنان به‌وقوع یک توافق نفتی خوش‌بین هستند. به باور این دسته از کارشناسان جنگ قیمتی این بار به‌دلیل کاهش تحمل سعودی‌ها برای قیمت‌های پایین نفت رخ داده است.

عربستان تلاش دارد با فشار حداکثری روس‌ها را هرچه زودتر به پای میز مذاکره بکشاند. این درحالی است که هیچ نشانه‌ای مبنی بر انعطاف دو طرف برای پایان دادن به این شرایط دیده نمی‌شود. وزیر انرژی روسیه از احتمال افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‎ای تولید نفت این کشور خبر داده و گفته است که توافق کاهش تولید دیگر در بازار اثرگذار نبود. نشست وزارتی کمیته نظارت بر اجرای توافق نفتی نیز که قرار بود در روزهای آینده در وین برگزار شود، فعلا منتفی است.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا

این سازمان که جدیدترین گزارش ماهانه خود را هفته گذشته با یک روز تاخیر برای لحاظ کردن نتیجه نشست اوپک‌پلاس منتشر کرد، برآورد از بهای نفت برنت و نفت‌خام آمریکا را برای سال‌جاری میلادی حدود ۱۸ دلار معادل بیش از ۳۰ درصد کاهش داد و براساس آن پیش‌بینی خود از رشد تولیدات آمریکا را نیز تعدیل کرد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا متوسط بهای نفت‌خام شاخص این کشور را حدود ۳۸ دلار بر بشکه برای سال ۲۰۲۰ پیش‌بینی کرد و انتظار دارد که برنت به‌طور میانگین ۵ دلار بیشتر و حدود ۴۳ دلار بر بشکه معامله شود. این سازمان بر این باور است که برای مدت زیادی قیمت‌ها در کانال ۳۰ دلار باقی خواهد ماند، آنها متوسط بهای نفت‌خام آمریکا در فصل دوم و سوم را کمتر از ۴۰ دلار پیش‌بینی کرده‌اند.

بر این اساس اداره اطلاعات انرژی آمریکا متوسط تولید نفت آمریکا را در سال‌جاری کمتر از ۱۳ میلیون بشکه در روز پیش‌بینی کرده که هرچند نسبت به متوسط تولید در سال ۲۰۱۹ بیشتر است اما بیش از ۲۰۰ هزار بشکه از برآورد ماه پیش این سازمان کمتر است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا بر این باور است که تاثیر افت قیمت‌ها بر میزان تولید نفت این کشور در سال ۲۰۲۱ نمود می‌یابد و پیش‌بینی می‌کند در این سال تولیدات آمریکا حدود ۳۰۰ هزار بشکه کاهش یابد. این سازمان همچنین تحت‌تاثیر گسترش شیوع ویروس کرونا و برآورد از تاثیر آن بر رشد اقتصاد جهانی، برآورد خود از رشد تقاضای نفت را ۶۶۰ هزار بشکه کاهش داد و از بیش از یک میلیون بشکه در روز به ۳۷۰هزار بشکه در روز رسانده است.

اعتبارسنجی پلاتس

موسسه اعتبارسنجی پلاتس نیز بلافاصله بعد از شکست مذاکرات اوپک و متحدانش برآورد خود از بهای نفت را کاهش داد. اس‎اند‌پی گلوبال ریتینگ پیش‎بینی می‌کند که متوسط نفت برنت در سال‌جاری میلادی ۴۰ دلار و متوسط نفت‌خام آمریکا ۳۵ دلار بر بشکه باشد.

این قیمت‌ها حدود ۲۰ دلار از برآورد قبلی این موسسه کمتر است. از این‌رو، گلوبال ریتینگ به شرکت‌های تولیدکننده نفت به‌خصوص شرکت‌های آمریکایی درخصوص افت قیمت‌ها هشدار داد. براساس این گزارش، تولیدکنندگان نفت به‌ویژه آنهایی که در آمریکای شمالی هستند، تحت فشار عظیمی از سوی سرمایه‌گذاران برای محدود کردن هزینه‌ها، حفظ جریان آزاد پول نقد و افزایش بازدهی سهامداران قرار دارند. با این حال بعید است که شرکت‌های نفتی بتوانند به همان کارآمدی که در سال ۲۰۱۵/ ۲۰۱۶ به افت قیمت نفت واکنش نشان دادند، عمل کنند.

با این حال این موسسه نیز مانند اداره اطلاعات انرژی آمریکا بر این باور است که رشد تولیدات نفت آمریکا در سال‌جاری ادامه خواهد یافت و هرگونه رکودی در تولید نفت این کشور در سال آینده رخ خواهد داد.

رویترز

این خبرگزاری انگلیسی با برگزاری یک نظرسنجی از کارشناسان بازار نفت، قیمت‌ها را برای سال ۲۰۲۰ پیش‌بینی کرده است. ۲۱ تحلیلگر بازار نفت در پاسخ به ‌نظرسنجی رویترز به‌طور متوسط بهای نفت برنت در سال‌جاری را ۴۲ دلار بر بشکه پیش‌بینی کردند، درحالی‌که در نظرسنجی ماه گذشته این خبرگزاری بهای این نفت شاخص بیش از ۶۰ دلار پیش‌بینی شده بود. برآورد این کارشناسان این بود که در دو فصل آینده نفت در کانال ۳۰ دلار باقی خواهد ماند. آنها متوسط قیمت نفت برنت را در فصل دوم کمتر از ۳۵ دلار و در فصل سوم سال حدود ۳۹ دلار بر بشکه برآورد کرده‌اند. این ۲۱ کارشناس قیمت نفت‌خام آمریکا در سه ماهه دوم و کل سال ۲۰۲۰ را به ترتیب ۳۰ و ۳۷ دلار بر بشکه پیش‌بینی کرده‌اند. تحلیلگر کارگزاری OANDA، به‌عنوان یکی از موسسات شرکت‌کننده در نظرسنجی رویترز که پیش‌بینی خود از قیمت نفت را حدود ۳۰ دلار کاهش داده است، با تاکید به تداوم قیمت‌ها در سطوح کنونی و حتی کمتر می‌گوید: حال وقت آن است که هر دو نفت شاخص برنت و WTI به قیمت‌های کمتر از ۳۰ دلار عادت کنند.

بانک‌های سرمایه‌گذاری

اما دسته دیگر پیش‌بینی‌ها از قیمت نفت که در هفته پیش منتشر شد به بانک‌های سرمایه‌گذاری مربوط بود. آنها نیز پیش‌بینی خود از بهای نفت را تحت‌تاثیر گسترش ابتلا به ‌ویروس کرونا و همچنین شکست توافق نفتی کاهش دادند.

بارکلیز: بانک انگلیسی بارکلیز پیش‌بینی می‌کند که متوسط قیمت نفت‌خام آمریکا در سال‌جاری میلادی ۴۰ دلار و متوسط قیمت نفت برنت ۴۳ دلار بر بشکه باشد، این قیمت‌ها به ترتیب ۱۴ و ۱۶ دلار از پیش‌بینی قبلی این بانک کمتر است. تحلیلگران بارکلیز پیش از این پیش‌بینی کرده بودند میانگین قیمت شاخص نفت‌خام برنت ۵۹ دلار و میانگین قیمت شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا، ۵۴ دلار خواهد بود. آنها نوشته‌اند: «بازار نفت با آزمونی جدی روبه‌رو است.»

مورگان استنلی: این بانک آمریکایی پیش‌بینی کرده‌ در فصل دوم سال ۲۰۲۰ قیمت نفت برنت ۳۵ دلار بر بشکه و نفت‌خام آمریکا ۳۰ دلار بر بشکه باشد. این درحالی است که آنها پیش از این قیمت این نفت‌های شاخص را در این بازه زمانی به ترتیب ۵/ ۵۷ و ۵/ ۵۲ دلار بر بشکه یعنی بیش از ۲۲ دلار بیشتر برآورد کرده بودند. آنها پیش‌بینی خود از قیمت نفت در فصل دوم را نیز کاهش داده و برنت را حدود ۴۰ تا ۴۵ دلار بر بشکه برآورد کردند.

استاندارد چارترد: این بانک انگلیسی نیز پیش‌بینی خود از نفت برنت را برای سال‌جاری از ۶۴ دلار بر بشکه به ۳۵ دلار و برای نفت‌خام آمریکا از ۵۹ دلار بر بشکه به ۳۲ دلار کاهش داد. به گفته تحلیلگران این بانک، جنگ قیمت ناشی از سقوط توافق اوپک‌پلاس به احتمال زیاد شدید و طولانی خواهد بود. استاندارد چارترد همچنین پیش‌بینی قیمتی خود برای سال ۲۰۲۱ را نیز کاهش داده است. برآورد برای قیمت نفت‌خام آمریکا را از ۶۳ دلار به ۴۱دلار و برای نفت برنت از ۶۷ دلار به ۴۴ دلار رسانده است.

گلدمن ساکس: گلدمن ساکس پیش‌بینی می‌کند در ماه آوریل همزمان با پایان یافتن توافق نفتی اوپک پلاس، میزان مازاد عرضه به حدود ۶ میلیون بشکه در روز برسد. این بانک سرمایه‌گذاری آمریکایی بر این باور است که جنگ قیمتی حتی از جنگ قیمتی سال ۲۰۱۴ تاثیرات به‌شدت مخرب‌تری بر بازار نفت خواهد داشت و پیش‎بینی می‎کند که نفت تا سطح ۲۰ دلار بر بشکه نیز سقوط کند. این بانک آمریکایی برآورد خود از بهای نفت برنت در فصل دوم و سوم سال‌جاری میلادی را به ۳۰ دلار و برای نفت‌خام آمریکا به ترتیب به ۲۸ و ۲۹ دلار بر بشکه کاهش می‌دهد.

بانک آو آمریکا: این بانک درحالی‌که احتمال رسیدن نفت به زیر ۳۰ دلار در روزهای پیش‎رو را منتفی نمی‌داند، برآورد خود از بهای برنت در سال‌جاری را از ۵۴ دلار به ۴۵ دلار بر بشکه و نفت‌خام آمریکا را از ۴۹ دلار به ۴۱ دلار بر بشکه کاهش داده است.

آی‌ان‌جی بانک: رئیس بخش کالایی این بانک پیش‌بینی کرده در فصل آینده نفت برنت به‌طور متوسط ۳۳ دلار معامله شود که ۲۳ دلار از برآورد قبلی این بانک کمتر است. همچنین پیش‎بینی از بهای نفت‌خام آمریکا در این بازه زمانی از ۵۰ دلار به ۲۸ دلار بر بشکه کاهش یافته است.

سی‌تی گروپ: ادمورس، مدیر بخش تحقیقات کالاهای اساسی بانک سی‌تی گروپ، می‌گوید: شاهد چند شوک در سمت عرضه و تقاضا در بازار جهانی نفت هستیم که می‌تواند قیمت نفت را در محدوده ۲۰ دلار در هر بشکه کاهش دهد. این بانک پیش از نشست اوپک پیش‎بینی کرده بود که در صورت شکست مذاکرات قیمت نفت به زیر ۳۰ دلار کاهش یابد.

بازار نفت جهانی,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی

  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش