چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۱۲ - ۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۰۱۶۲
نفت و انرژی

سقوط بزرگ نفت و درس هایی برای ایرا ن

نفت خودش از سفره ایرانیان رفت

بحران قیمت نفت در جهان,اخبار اقتصادی,خبرهای اقتصادی,نفت و انرژی
رخداد شگفت انگیز سقوط قیمت ها در بازار جهانی نفت و منفی شدن آن بهت وحیرت فزاینده ای را در میان علاقمندان و ذینفعان در سراسر جهان پدیدار کرده و سوژه ای ناب برای گفت وگوها در باره برایند ، فرجام و پیامدهای آن شده است.

اتفاق باورنکردنی  سقوط نفت برای همه کشورها و بازیگران بازارنفت از جمله ایران  درس هایی را خواهد داشت که باید بدون وارد کردن نگاههای آلوده به توهم توطئه آنها را فرا گرفت. برخی از این درس ها را در ادامه می آوریم :

یکم -  سقوط شگرف قیمت هربشکه نفت به سیاستمداران ورهبران کشورهای گوناگون نشان داد روزهایی می رسند که ثروت طبیعی کشورها هرگز فایده ای برایشان نخواهد داشت و نباید برروی این ثروتها بدون توجه به تقاضا حساب بازکرد و در باد غرورداشتن  آنها  خوابید وبه چشم شهروندان خاک پاشید. یادمان نرفته است درهمین ایران گروهها وافراد و احزابی بودند که به شهروندان از رویای نفت هربشکه ۲۰۰ دلار می گفتند  وغرب را تهدید می کردند که ایران با نفت خود چنین می کند وچنان می سازد و دمار از روزگارتان در می آورد.

دوم- سقوط قیمت نفت به دلیل سقوط تقاضا نشان داد هیچ سرزمینی وهیچ جامعه ای نباید از فرو افتادن و بیماری و سستی کسب وکار کشورهای دیگر خرسند باشد چون سستی وکسادی اقتصاد یک کشور به معنای بیمار شدن طرفهای تجاری آن کشوراست و رکود جهانی  همه را با آسیب جدی مواجه می کند. شوربختانه درایران بودند وهستند کسانی که تا اندک ناخوشی در اقتصادکلان فلان کشور دیده می شد دست زنان و پایکوبان با بزرگ نمایی و تفسیرهای بیمار گونه نوید می دادند که اقتصاد فلان کشور رو در حال ریختن است یا به زودی فرو می پاشد.

 سوم - حالا که نفت هیچ کشوری خریدار ندارد وحتی اگرایران مجوزصادرات نفت را داشت نیز مشتری برایش متصور نبود،  بهانه تحریم نفت از دست ایران گرفته می شود. این روزها همان روزهایی است که مقامهای ایرانی چندین دهه است آرزویش را برزبان می آوردند و از اقتصاد بدون نفت می گفتند و می نوشتند. حالا آن روز از راه رسیده است و حکومت ایران می تواند این وضعیت راتثبیت شده فرض کند و در بودجه های سالانه خود درآمد نفت را به طور واقعی کنار بگذارد و راه را برای اقتصاد ایران با روزگار نو هموار کند.

چهارم – درروزهایی هستیم که نهاد دولت توانایی اندکی برای حمایت واقعی ریالی وارزی از شهروندان و بنگاهها دارد و حتی اگر هم بخواهد که هرگز نمی خواهد پولی برای حمایت ندارد. بنابر این خرد انسانی فرمان می دهد دیگر دست از دخالت های بی جا و آسیب ساز برای کسب در آمد با هدف صیانت از ارکان و اجزای خود بردارد و به بهانه حمایت از مصرف کننده و تولیدکننده و کشاورز و کارگر و آموزگار و کارمند برای بخش خصوصی مزاحمت ایجاد نکند و برای جیب خود کیسه ندوزد.

پنجم – این روزها ی سخت روزهای راستی آزمایی برای شناخت دوستان و همراهان واقعی این مرز وبوم و نیز شناخت کشورهایی است که اصولا توانایی دوستی با ایران را دارند. می توان از دولت خواست به طور رسمی و در برابر دیدگان همه شهروندان از کشورهای درای ذخایر ارزی قابل اعتنا خواست به ایران برای یک دوره معین به نرخ بهره میانگین جهانی وام فوری بدهند . مثلا از چین یا روسیه یا از ژاپن و آلمان و شرایط را نیز قبول کنند.

ششم - در این روزهایی که پول نفت از سفره ایرانیان رفته و زحمت مقامهای سیاسی و برنامه ریزی را کم کرده است باید به پیامدهای کوتاه مدت دهشتناک آن خب فکر کرد و برخی انعطاف ها در سیاست خارجی را در کانون توجه قرارداد یا اینکه با صراحت به شهروندان هشدارداد که منتظر روزهای آسان در کوتاه مدت نباشند.

هفتم- دولت آقای روحانی حق ندارد به بهانه تحریم نفتی و محروم شدن دولت از درآمدهای نفت ، دارایی های تاریخی این سرزمین شامل معادن بزرگ ، واحدهای کوه پیکر فلزات اساسی ، نیروگاهها و پالایشگاهها و سایر تاسیسات زیر بنایی را به بهانه خصوصی سازی بی در وپیکر به ثمن بخس بفروشد و برای کسری بودجه جاری خود هزینه کند.

saat24.news
  • 21
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش