به گزارش مهر، شاخص کل بورس در ۴۰ دقیقه ابتدایی معاملات امروز شنبه ۱۶ مرداد با رشد ۹ هزار و ۱۶۷ واحدی به یک میلیون و ۴۱۵ هزار و ۲۰۷ واحد رسید.
شاخص هم وزن نیز با رشد ۲ هزار و ۳۸۳ واحدی به رقم ۴۰۵ هزار و ۶۳۸ واحد رسیده است.
در نیم ساعت ابتدایی معاملات ۲۴۱ هزار فقره به ارزش بیش از هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به ثبت رسیده ارزش کل بازار نیز به حدود ۵.۷ هزار هزار میلیارد تومان رسیده است.
نماد فارس با ۴۲۰۰ واحد مؤثرترین واحد در رشد شاخص و میدکو با منفی ۱۳۰۰ واحد کاهنده ترین رشد شاخص در معاملات امروز تا کنون بوده است.
پرتراکنش ترین نمادها تاکنون سپید، شستا، خساپا و فارس بوده است.
شاخص فرابورس نیز ۱۳۳ واحد رشد کرد و به رقم ۲۰ هزار و ۳۲۷ واحد رسید.
صندوقهای سرمایه گذاری، بانکها و دارویی ها سبزپوش های معاملات امروز و اوراق تسهیلات مسکن، سیمانیها و پتروشیمیها سرخ پوش های بازار تاکنون بوده اند.
موافقت بانک مرکزی با عرضه اموال مازاد بانکها در بورس کالا
مدیرعامل بورس کالا در نامهای به مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی از موافقت بانک مرکزی بر استفاده از سازوکار بورس کالا در فروش املاک و مستغلات مازاد بانکها خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بورس کالا، حامد سلطانی نژاد ۶ مردادماه جاری نامهای با موضوع «بهره گیری از سازوکار بورس کالای ایران جهت واگذاری اموال مازاد بانکها با توجه به به اعلام حمایت قانونی نهادهای ناظر» را به مدیران عامل بانکهای دولتی و خصوصی ارسال کرد و آمادگی بورس کالا برای عرضه اموال غیر منقول مازاد بانکها را اعلام کرد.
در نامه سلطانی نژاد آمده است: عطف به نامه شماره ۱۱۲۱۳۱/۰۰ مورخ ۱۶ تیر ماه ۱۴۰۰ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با موضوع موافقت با استفاده از سازوکار حراج طبق دستورالعمل بازار فرعی بورس کالای ایران به استحضار میرساند بورس کالای ایران به عنوان بزرگترین بازار متشکل کالایی کشور در راستای اجرای بند ۱۹ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص افزایش شفافیت و سلامت در اقتصاد و جلوگیری از اقدامات، فعالیتها و زمینههای فسادزا، فعالیتهای شایان قابل توجهی را داشته است.
در ادامه این نامه مدیرعامل بورس کالا ضمن اشاره به راه اندازی تابلوی معاملات املاک و مستغلات در بورس کالای ایران در سال گذشته اذعان داشت: تاکنون برخی نهادها از جمله وزارت خانهها و بانکها موفق به فروش اموال غیر منقول خود از طریق این بستر شدهاند و برخی دیگر نیز در حال طی فرآیندهای پذیرش و عرضه املاک خود هستند. از این رو زیرساختهای نرم افزاری، سخت افزاری و مقرراتی موجود، امکان انجام انواع معاملات زمین و ساختمان با کاربریهای گوناگون را در بورس کالا با بهره گیری از مکانیزم حراج فراهم کرده است.
سلطانی نژاد در این نامه تصریح کرده است بر اساس قوانین موجود در کشور از جمله ماده ۱۷ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید، بند ج ماده ۳۶ قانون احکام دائمی برنامههای توسعه کشور و نیز بر اساس بند الف تبصره یک ماده ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور، مزایای قانونی متعددی جهت عرضه املاک و مستغلات مازاد از طریق سازوکار بورس کالا در نظر گرفته شده است. به عنوان نمونه با هدف تسهیل در فرآیند عرضه املاک و مستغلات در بازار فرعی بورس کالا، کلیه عرضه کنندگان از پرداخت کارمزد پذیرش معاف بوده و تا پس از برگزاری حراج و انجام قطعی معامله، هزینهای به فروشندگان تحمیل نخواهد شد.
وی در خاتمه از مدیران عامل بانکهای مربوطه دعوت کرد در صورت تمایل و صلاحدید به عرضه اموال غیر منقول مازاد خود از طریق بورس کالای ایران اقدام کنند.
- 9
- 6