با وجود نزول شاخص کل بورس در۵۰روزگذشته آمارها نشان میدهد بازده بازار سهام از سایر بازارها پیشی گرفته است. در شهریورماه قبل، بازده بورس کمتر از بازده بازار ارز بود.
به گزارش همشهری، رشد پرشتاب تورم در ۳سال گذشته بر اهمیت بازارهای سرمایهگذاری در ایران افزوده است زیرا نرخ تورم طبق محاسبات مرکز آمار سالانه دستکم ۴۵درصد از قدرت خرید خانوارها کم میکند که این موضوع نگرانی زیادی را بهویژه در میان سپرده گذاران بانکی بهوجود آورده است. طبق محاسبات موجود سپردهگذاری در بانکها حتی فرض دریافت ۲۰درصد سود سالانه بهمعنای آن است که قدرت خرید پس اندازها سالانه ۲۵درصد کاهش مییابد. درحال حاضر ۸۰درصد نقدینگی در سپردههای مدتدار بانکی رسوب کرده و بهمعنای آن است که سپرده گذاران ازجمله بزرگترین بازندگان افزایش نرخ تورم هستند زیرا صرفنظر از افزایش مداوم هزینه هایشان، سال به سال بخش مهمی از ارزش پولشان را نیز از دست میدهند.
با وجود این، بخشی از سرمایهگذاران در تلاشند از طریق سرمایهگذاری در بازارهای طلا، ارز و سهام مانع از کاهش قدرت خریدشان شوند. این راهبرد بهویژه در ۳سال گذشته که آهنگ رشد نرخ تورم افزایش یافته، عمومیت بیشتری پیدا و توجه طیف گستردهتری از سرمایهگذاران را به خود جلب کرده است. نکته حائز اهمیت این است که به غیر از بازار سهام، افزایش جریان نقدینگی در سایر بازارها از جمله ارز خود به بحران تورم دامن میزند. با این حال سرمایهگذاران با توجه به آنکه در تلاشند از خود در برابر تورم محافظت کنند، صرفا به بازده بازارها توجه میکنند و تحتتأثیر این موضوع جریان نقدینگی بهطور مدام و با توجه به میزان بازده در میان بازارها در حال جابه جا شدن است.
بازده ۷ماهه بازارها
در شهریورماه تحتتأثیر نزول ۱۲درصدی شاخص کل بورس تهران و نوسانهای قیمت دلار میزان بازده سرمایهگذاری در بازار ارز، از بازار سهام پیشی گرفت اما در پایان مهرماه با وجود چند دور نزول شاخصهای بورس، شرایط تغییر کرد و موجب شد بازده ۷ماهه بورس از بازده سرمایهگذاری در بازار ارز پیشی بگیرد.
آمارها نشان میدهد در مهرماه امسال با وجود آنکه شاخص کل بورس تهران در طول چند هفته با نزول مواجه شده، اما در مجموع با ۵۰هزار واحد افزایش از یک میلیون و ۳۸۶هزار واحد به یک میلیون و۴۳۶هزار واحد رسیده است؛ یعنی سهامداران بهطور متوسط در اینماه ۳.۶درصد سود کردهاند، با این میزان سود، هماکنون میانگین بازده سرمایهگذاری در بورس از ابتدای امسال تاکنون به مرز ۱۰درصد رسیده و بازار سهام از نظر بازده در صدر همه بازارها قرار گرفته است. طبق آمارهای موجود سرمایهگذاران در بازار ارز در رتبه دوم جدول بازده بازارها، از نظر رشد در ۷ماه گذشته، ایستادهاند. بازده سرمایهگذاری در بازار ارز به ۹.۱۳درصد رسیده است. قیمت هر دلار آمریکا از ابتدای امسال تا پایان مهرماه با ۲۳۰۰تومان افزایش از ۲۵هزار و ۲۰۰تومان به ۲۷هزار و ۵۰۰تومان رسیده. این احتمال وجود دارد که درصورت تداوم روند نزولی شاخص بورس و افزایش قیمت دلار درماه جاری، ترکیب جدول بازده سرمایهگذاری در بازارها درماه بعد دچار تغییر شود.
جاماندن طلا از دلار
با وجود آنکه قیمت طلا در ایران اثرپذیری زیادی از تغییرات قیمت ارز دارد، اما آمارها نشان میدهد در ۷ماه گذشته قیمت طلا و سکه، به موازات نرخ ارز رشد نکرده است. بهطور کلی قیمت طلا تحتتأثیر نرخ جهانی هر اونس طلا در بازار جهانی و قیمت دلار در بازار داخلی تعیین میشود؛ با این حال اثر پذیری نرخ طلا از قیمت دلار در بازار داخلی، بیشتر از نوسان نرخ هر اونس طلا در بازارهای جهانی است.
با وجود این اثرپذیری آمارها نشان میدهد؛ قیمت طلا و سکه در ۷ماه گذشته بهطور میانگین بین ۵.۵تا ۶درصد رشد کرده که دستکم ۳درصد کمتر از نوسان قیمت دلار است.
طبق این اطلاعات حتی میزان رشد قیمت سکه طرح جدید ۳.۸درصد بوده که کمتر از همه بازارهاست. قیمت هر سکه طرح جدید با وجود آنکه در مقاطعی در ۷ماه گذشته از مرز ۱۲میلیون و ۳۵۰هزار تومان هم عبور کرد، اما در پایان مهرماه به محدوده ۱۱میلیون و ۷۰۰هزار تومان رسید. قیمت هر سکه طرح جدید درابتدای امسال در محدوده ۱۱میلیون و ۲۷۰هزار تومان بود.
در بازار طلا و سکه بیشترین رشد در ۷ماه گذشته متعلق به مثقال و طلای ۱۸عیار بوده است. اعداد و ارقام نشان میدهد؛ قیمت هر مثقال طلا از ابتدای امسال تاکنون ۲۸۱هزار تومان معادل ۵.۹۸درصد و هر گرم طلای ۱۸عیار ۵.۹۷درصد افزایش یافته است.
شاخص ۱۴ هزار واحد افت کرد/عقبگرد نماگر به کانال ۱.۳ میلیون واحدی
شاخص کل بورس در نیمه معاملات امروز، شنبه، سوم آبان با افت ۱۴ هزار واحدی به ۱ میلیون و ۳۹۲ هزار واحد کاهش یافت.
به گزارش مهر، شاخص کل بورس در نیمه نخست معاملات امروز دوشنبه ۳ آبان با کاهش ۱۴ هزار و ۸۷۴ واحدی به ۱ میلیون و ۳۹۲ هزار و ۸۸۴ واحد افت کرد.
شاخص هم وزن ۴۵۸۷ واحد کاهش یافت و به عدد ۳۸۳ هزار و ۴۹۷ واحد رسید.
تا اینجای معاملات همه نمادهای شاخص ساز خصوصاً گروههای پالایشی و فلزی با فشار عرضه مواجه شده و در افت شاخص مؤثر بوده اند.
فرابورس هم ۱۷۹ واحد افت کرد و به ۱۹ هزار و ۷۷۸ واحد کاهش یافت.
ارزش کل بازار وارد کانال ۵.۵ هزار هزار میلیارد تومان شده که در ماههای اخیر بی سابقه بوده است.
- 10
- 1
کاربر مهمان
۱۴۰۰/۸/۳ - ۲۱:۱۶
Permalink