دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۱۸ - ۰۳ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۰۱۷۰
بورس و سهام

دلایل سکته بازارهای طلا، ارز و سهام

بازده ۷ماهه سرمایه‌گذاری در بورس به ۱۰درصد رسید | شاخص ۱۴ هزار واحد افت کرد

دلایل سکته بازارهای طلا ارز و سهام,افت بورس
بازده ۷ماهه سرمایه‌گذاری در بورس به ۱۰درصد رسید که بیشتر از بازده سرمایه‌گذاری در بازارهای ارز و طلاست

با وجود نزول شاخص کل بورس در۵۰روزگذشته آمارها نشان می‌دهد بازده بازار سهام از سایر بازار‌ها پیشی گرفته است. در شهریورماه قبل، بازده بورس کمتر از بازده بازار ارز بود.

به گزارش همشهری، رشد پرشتاب تورم در ۳سال گذشته بر اهمیت بازارهای سرمایه‌گذاری در ایران افزوده است زیرا نرخ تورم طبق محاسبات مرکز آمار سالانه دست‌کم ۴۵درصد از قدرت خرید خانوارها کم می‌کند که این موضوع نگرانی زیادی را به‌ویژه در میان سپرده گذاران بانکی به‌وجود آورده است. طبق محاسبات موجود سپرده‌گذاری در بانک‌ها حتی فرض دریافت ۲۰درصد سود سالانه به‌معنای آن است که قدرت خرید پس اندازها سالانه ۲۵درصد کاهش می‌یابد. درحال حاضر ۸۰درصد نقدینگی در سپرده‌های مدت‌دار بانکی رسوب کرده و به‌معنای آن است که سپرده گذاران ازجمله بزرگ‌ترین بازندگان افزایش نرخ تورم هستند زیرا صرف‌نظر از افزایش مداوم هزینه هایشان، سال به سال بخش مهمی از ارزش پولشان را نیز از دست می‌دهند.

با وجود این، بخشی از سرمایه‌گذاران در تلاشند از طریق سرمایه‌گذاری در بازار‌های طلا، ارز و سهام مانع از کاهش قدرت خریدشان شوند. این راهبرد به‌ویژه در ۳سال گذشته که آهنگ رشد نرخ تورم افزایش یافته، عمومیت بیشتری پیدا و توجه طیف گسترده‌تری از سرمایه‌گذاران را به ‌خود جلب کرده است. نکته حائز اهمیت این است که به غیر از بازار سهام، افزایش جریان نقدینگی در سایر بازار‌ها از جمله ارز خود به بحران تورم دامن می‌زند. با این حال سرمایه‌گذاران با توجه به آنکه در تلاشند از خود در برابر تورم محافظت کنند، صرفا به بازده بازارها توجه می‌کنند و تحت‌تأثیر این موضوع جریان نقدینگی به‌طور مدام و با توجه به میزان بازده در میان بازار‌ها در حال جابه جا شدن است.

بازده ۷ماهه بازار‌ها

در شهریورماه تحت‌تأثیر نزول ۱۲درصدی شاخص کل بورس تهران و نوسان‌های قیمت دلار میزان بازده سرمایه‌گذاری در بازار ارز، از بازار سهام پیشی گرفت اما در پایان مهرماه با وجود چند دور نزول شاخص‌های بورس، شرایط تغییر کرد و موجب شد بازده ۷ماهه بورس از بازده سرمایه‌گذاری در بازار ارز پیشی بگیرد.

آمار‌ها نشان می‌دهد در مهر‌ماه امسال با وجود آنکه شاخص کل بورس تهران در طول چند هفته با نزول مواجه شده، اما در مجموع با ۵۰هزار واحد افزایش از یک میلیون و ۳۸۶هزار واحد به یک میلیون و۴۳۶هزار واحد رسیده است؛ یعنی سهامداران به‌طور متوسط در این‌ماه ۳.۶درصد سود کرده‌اند، با این میزان سود، هم‌اکنون میانگین بازده سرمایه‌گذاری در بورس از ابتدای امسال تاکنون به مرز ۱۰درصد رسیده و بازار سهام از نظر بازده در صدر همه بازار‌ها قرار گرفته است. طبق آمارهای موجود سرمایه‌گذاران در بازار ارز در رتبه دوم جدول بازده بازارها، از نظر رشد در ۷‌ماه گذشته، ایستاده‌اند. بازده سرمایه‌گذاری در بازار ارز به ۹.۱۳درصد رسیده است. قیمت هر دلار آمریکا از ابتدای امسال تا پایان مهرماه با ۲۳۰۰تومان افزایش از ۲۵هزار و ۲۰۰تومان به ۲۷هزار و ۵۰۰تومان رسیده. این احتمال وجود دارد که درصورت تداوم روند نزولی شاخص بورس و افزایش قیمت دلار در‌ماه جاری، ترکیب جدول بازده سرمایه‌گذاری در بازار‌ها در‌ماه بعد دچار تغییر شود.

جاماندن طلا از دلار

با وجود آنکه قیمت طلا در ایران اثرپذیری زیادی از تغییرات قیمت ارز دارد، اما آمارها نشان می‌دهد در ۷‌ماه گذشته قیمت طلا و سکه، به موازات نرخ ارز رشد نکرده است. به‌طور کلی قیمت طلا تحت‌تأثیر نرخ جهانی هر اونس طلا در بازار جهانی و قیمت دلار در بازار داخلی تعیین می‌شود؛ با این حال اثر پذیری نرخ طلا از قیمت دلار در بازار داخلی، بیشتر از نوسان نرخ هر اونس طلا در بازار‌های جهانی است.

با وجود این اثرپذیری آمار‌ها نشان می‌دهد؛ قیمت طلا و سکه در ۷‌ماه گذشته به‌طور میانگین بین ۵.۵تا ۶درصد رشد کرده که دست‌کم ۳درصد کمتر از نوسان قیمت دلار است.

طبق این اطلاعات حتی میزان رشد قیمت سکه طرح جدید ۳.۸درصد بوده که کمتر از همه بازارهاست. قیمت هر سکه طرح جدید با وجود آنکه در مقاطعی در ۷‌ماه گذشته از مرز ۱۲میلیون و ۳۵۰هزار تومان هم عبور کرد، اما در پایان مهرماه به محدوده ۱۱میلیون و ۷۰۰هزار تومان رسید. قیمت هر سکه طرح جدید درابتدای امسال در محدوده ۱۱میلیون و ۲۷۰هزار تومان بود.

دلایل سکته بازارهای طلا ارز و سهام,افت بورس

در بازار طلا و سکه بیشترین رشد در ۷‌ماه گذشته متعلق به مثقال و طلای ۱۸عیار بوده است. اعداد و ارقام نشان می‌دهد؛ قیمت هر مثقال طلا از ابتدای امسال تاکنون ۲۸۱هزار تومان معادل ۵.۹۸درصد و هر گرم طلای ۱۸عیار ۵.۹۷درصد افزایش یافته است.

شاخص ۱۴ هزار واحد افت کرد/عقبگرد نماگر به کانال ۱.۳ میلیون واحدی

شاخص کل بورس در نیمه معاملات امروز، شنبه، سوم آبان با افت ۱۴ هزار واحدی به ۱ میلیون و ۳۹۲ هزار واحد کاهش یافت.

دلایل سکته بازارهای طلا ارز و سهام,افت بورس

به گزارش مهر، شاخص کل بورس در نیمه نخست معاملات امروز دوشنبه ۳ آبان با کاهش ۱۴ هزار و ۸۷۴ واحدی به ۱ میلیون و ۳۹۲ هزار و ۸۸۴ واحد افت کرد.

شاخص هم وزن ۴۵۸۷ واحد کاهش یافت و به عدد ۳۸۳ هزار و ۴۹۷ واحد رسید.

تا اینجای معاملات همه نمادهای شاخص ساز خصوصاً گروه‌های پالایشی و فلزی با فشار عرضه مواجه شده و در افت شاخص مؤثر بوده اند. 

فرابورس هم ۱۷۹ واحد افت کرد و به ۱۹ هزار و ۷۷۸ واحد کاهش یافت.

ارزش کل بازار وارد کانال ۵.۵ هزار هزار میلیارد تومان شده که در ماه‌های اخیر بی سابقه بوده است.

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
اقا این شکل کمک کردن به مردم صحیح است ؟ که ۵۰ درصد ضرر برسد به مردمی که در جمهوری اسلامی به اعتماد به صحبتهای سران سرمایه گذاشتند
آقا کاری ندارد که پولتان رابکشید بیرون طلا و دلار بخرید نتیجه میشود سود شما دولت میماند با کارخانه دارها و سرمایه دارها و کارگران بیکار شده و خانواده انها . پنیر از ۱۷ هزار شده ۲۷ هزار گوجه درهم شده ۱۲ هزار بعد داستان میگویند که خودرو ارزان می شود خخخخ
با شاخص سازی و مثبت کردن ۲ نماد هر بار ظاهر شاخص کل را حفظ کردند همین ۲ روز پیش فقط ۱۰ درصدضرر به کلیه سهامدارها زدند ۵۰ روز است بورس منفی است
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش