جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۱:۱۷ - ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۰۴۳۹
بورس و سهام

ادامه افت شاخص کل بورس با افت ۲۱ هزار واحدی | بی‌تحرکی نقدینگی در بازار سهام

شاخص کل بورس تهران در آغاز معاملات امروز,شاخص کل بورس تهران
در نیمه اول معاملات امروز شاخص کل با افت بیش از ۲۱ هزار واحدی به رقم یک میلیون و ۲۱۳ هزار واحدی رسید.

به گزارش برنا، در نیمه اول معاملات امروز (سه شنبه ۵ بهمن‌ماه) شاخص کل بورس با افت ۲۱ هزار و ۵۹۳ واحدی به عدد یک میلیون و ۲۱۳ هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن با نیز با افت ۵۴۸۱ واحدی و به رقم ۳۱۸ هزار و ۴۹۸ واحد رسید.

نمادهای معاملاتی فارس، نوری، شپدیس، پارس، پارسان، ومعادن و شبندر بیشترین تاثیر را بر شاخص کل بورس داشتند و نمادهای فملی، فولاد، شبندر، خساپا، شتران، نوری و شپنا پر تراکنش های بازار بودند.

در معاملات فرابورس نیز شاخص کل با افت ۲۱۹ واحدی به رقم ۱۷ هزار و ۲۴ واحدی رسید.

بی‌تحرکی نقدینگی در بازار سهام

شاخص کل بورس تهران در آغاز معاملات امروز,شاخص کل بورس تهران

به گزارش جهان صنعت، بازار سرمایه همچنان در سراشیبی حرکت می‌کند و هر روز از ارتفاع شاخص کل بورس کاسته می‌شود. در این میان همچنین ارزش معاملات خرد بازار در کمترین سطوح قرار گرفته و متوسط آن به دو هزار میلیارد تومان رسیده است. بر این اساس گردش نقدینگی در بازار سهام به شدت کاهش یافته و معامله‌گران در انتظار شفاف شدن متغیرهای اقتصادی، دست از داد و ستدها کشیده‌اند. یک کارشناس بازار سرمایه وضعیت این روزهای بازار سهام را نشان‌دهنده بی‌تحرکی فعالان پارک پول دانسته است. مهدی مدنی در این باره اظهار کرد: بخش زیادی از نقدینگی به سبب عدم اطمینان و بی‌اعتمادی به بازار و بخشی نیز به دلیل کاهش انتظارات تورمی از بازار سهام خارج شده‌اند. وی با بیان اینکه هرگونه تقاضایی در سهم‌هایی با پتانسیل سودآوری به هر طریقی سرکوب می‌شود، ادامه داد: به همین دلیل بازار اکنون از کمبود نقدینگی رنج می‌برد.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه تقریبا از انتهای سال ۹۷ بورس تهران روند صعودی متعارف و مورد انتظار فعالان بازار را شروع کرد، به ایسنا گفت: سال ۱۳۹۸ به همین روال ادامه داشت اما از ابتدای سال ۹۹ با ورود نقدینگی بیشتر و چشم‌انداز تورمی، رشد بورس خیره‌کننده و نامتعارف شد. وی افزود: بورس تهران بعد از روند صعودی پرشتابی که در پیش گرفته بود از مردادماه سال ۹۹ وارد فاز نزولی و سقوط شدید شد و طبیعتا هر رشد شارپی سقوط شارپی هم در پی خواهد داشت.

به گفته مدنی، این روند نزولی در بازار طبیعی بود و بعد از رشد غافلگیرکننده‌ای که شاخص بورس از خود به یادگار گذاشت، در پیش ‌گرفتن چنین روندی دور از ذهن نبود. وی در این باره افزود: با توجه ‌به همان سرعت رشدی که بورس از کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد به بالا داشت به همان شکل نیز به کانال یک میلیون و ۵۰۰ هزار سقوط کرد. مدنی بیان کرد: معمولا روند صعودی بورس با سهم‌های متوسط و کوچک شروع می‌شود و سهام بزرگ و شاخص‌ساز رشد شارپی و چندبرابری خود را در انتهای روند انجام می‌دهند که در تیرماه و اوایل مرداد تابلوی معاملات نشان از خروج پول‌های بزرگ هوشمند و خستگی این سهام از رشد بود.

چشم‌انداز رشد بورس

شاخص کل بورس تهران در آغاز معاملات امروز,شاخص کل بورس تهران

به گفته مدنی، با توجه ‌به ارزندگی بیشتر سهام و محاسبه دلار ۲۳ هزار تومانی در بودجه سال ۱۴۰۱ و مشخص ‌شدن نتایج مذاکرات در روزهای آینده، می‌توان گفت در انتهای روند ریزشی قرار گرفته‌ایم. این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: هرچند دولت اعتقادی هم به بورس نداشته باشد همان‌گونه که در سال‌های اخیر از زبان این تیم اقتصادی و افراد وابسته به آنها شنیده‌ایم که بازار بورس را محل قماربازی می‌دانند، اما این بازار محکوم به رشد است و دولت هم نمی‌تواند تا ابد بازار را کنترل و معاملات را دست‌کاری کند.

مدنی بیان کرد: در مورد نتیجه مذاکرات هم می‌توان گفت چه با عدم توافق به شرطی که در صحنه سیاسی تنش جدی نداشته باشیم چه با توافق با مفروضات نرخ دلار و ارزندگی سهام و… این بازار روند صعودی آهسته خود را شروع خواهد کرد. این کارشناس بازار سرمایه افزود: از همین رو توصیه‌ام به سهامدارانی که از سال گذشته در ضررهای ۶۰ و ۷۰ درصدی و حتی ۸۰ درصدی هستند این است که با سهام خود بمانند زیرا بدترین استراتژی جابه‌جایی سهامی است که در زیان‌های سنگین هستند.

جلوگیری از رشد سهام

کارشناس بازار سرمایه در ادامه تصریح کرد: دولت در سال گذشته با انتشار اخباری از صندوق دارا دوم و انتشار اوراق نفتی و تایید و تکذیب چندباره این اخبار باعث کاهش اعتماد به بازار و خروج نقدینگی از بورس شد. مدنی عنوان کرد: به مرور و با طولانی شدن روند نزولی شاخص بورس، پس از یک رشد کوچک در پاییز ۹۹، فاز دوم ریزش از زمستان سال گذشته در پی نگرانی سهامداران در این بازار و به دنبال تصمیم‌های هیجانی که در کنار آن، بسیاری قوانین جدید و نامناسب بر بازار وضع شد و در تشدید نزولی بی‌تاثیر نبود، شروع شد.

به گفته این فعال بازار سرمایه، انتظار بر این بود که امسال بازار به دلیل کاهش هیجان، سمت‌وسوی اصلی خود را پیدا می‌کند و شاهد ایجاد تعادل در معاملات باشیم اما اخیرا فاز سوم ریزش را حتی با انتشار گزارش‌های مثبت برخی شرکت‌ها شاهد هستیم. وی اضافه کرد: شاید بتوان گفت شروع مذاکرات در پاییز امسال، بورس را برای مدتی کوتاه تحت‌تاثیر قرار داد اما موضوعی که الان در تابلوی معاملات شاهد هستیم نوسان‌گیری توسط معاملات الگوریتمی و دست‌کاری معاملات توسط برخی حقوقی‌های وابسته به دولت و نهادهای خاص است که اجازه هیچ رشدی را به سهام نمی‌دهند و هر تقاضایی همان لحظه سرکوب می‌شود. مدنی ادامه داد: در کنار این اتفاقات، خوش‌بینی به احیای برجام و احتمال تغییر ساختاری در نظام تحریم‌ها باعث کاهش انتظارات تورمی شده و جریان پول‌های بزرگ هوشمند را به حالت توقف موقت و انتظار برده است.

نقدینگی؛ محرک رشد بازار

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: واقعیت این است که نقدینگی محرک رشد بازار است و این نقدینگی منتظر نتایج مذاکرات مانده است و به دلیل بلاتکلیفی از سیاست‌های کلان دولت که با توافق و بی‌توافق یکسان نخواهد بود. مدنی افزود: اعتقاد من بر این است که به‌محض اعلام شدن قطعی نتیجه مذاکرات فارغ از توافق یا عدم توافق، شاخص در کوتاه‌مدت به محدوده مقاومت مهم خودش یعنی یک میلیون و ۶۰۰ هزار برمی‌گردد. وی افزود: چنانکه شاهد هستیم بسیاری از سهام به قیمت سال‌های ۹۸ و حتی ۹۷ برگشته‌اند و اکثریت بازار هم در بلندمدت این پتانسیل را دارد که از همین قیمت‌ها ۱۰۰ درصد رشد را داشته باشد.

  • 17
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش